Linssi- ja kikhernereseptejä
Ostin edullisesti näitä ja haluaisin kokkailla jotain. Linssikeitto kyllästyttää ja kaipailisin reseptivinkkejä! Mitä kivaa keksisin kokata näistä? Myös kaikenlaiset helpot vegeruokavinkit kelpaa! Arkiruokaan kaipaan vaihtelua.
Kommentit (47)
Vierailija kirjoitti:
Linssillä voi korvata jauhelihan pataruuissa.
Ei voi. Se on aivan eri ruoka sitten.
Netti on täynnä reseptejä, kun vain hakee. Englannin kielellä löytyy enemmän kuin suomen.
Kikhernecurry kookosmaitoon. Teinipoika pyysi eilen että tehtäis sitä pitkästä aikaa.
Linssilasagne, esim. tämä
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/viikon-evaat-kertaheitolla-h…
Helppo valkokastike creme fraichesta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Linssillä voi korvata jauhelihan pataruuissa.
Ei voi. Se on aivan eri ruoka sitten.
No tietenkään se ei ole enää sama ruoka jos jauhelihan korvaa linsseillä mutta ei se estä korvaamista.
Salaatti kikherneistä. Eli pastaa, kurkkua, paprikaa, sipulia, paljon kikherneitä (+ kanaa/fetaa/tofua) ja purkki hyvää pestoa sekaan.
Innostuin erilaisista linssi- ja kikhernepihveistä. (Raasteena voi laittaa sekaan porkkanaa,perunaa tai muuta juuresta, yrttejä ja mausteita.)Vaikea sanoa reseptiä kun kokkaan mutulla. Kypsiä valutettuja linssejä /kikherneitä survottuina eikä sattumat haittaa. Kananmunaa ja korppujauhoja niin että ei ole liian vetinen taikina. Paistan öljyssä, tulee todella hyvää minkä tahansa tzatzikin tai vastaavan kanssa. Paistamiseen menee kyllä aikaa ja taikinaa kannattaa tehdä paljon kerralla. Näitä pystyy myös pakastamaan. Tärkeää on puristaa liika neste pois ja käyttää rohkeasti mausteita ja yrttejä. Ja helpompi tehdä useampi pieni pihvi.
Vierailija kirjoitti:
Salaatti kikherneistä. Eli pastaa, kurkkua, paprikaa, sipulia, paljon kikherneitä (+ kanaa/fetaa/tofua) ja purkki hyvää pestoa sekaan.
Me syödään tällaista usein. Arlan Feta-Snack on tosi hyvä tähän, tomaatti tai oliivi-valkopuli. Ollaan aina valutettu feta, käy varmaan valuttamattakin. Me laitetaan aina myös sekaan salaattia ja jotain makeaa, esim. omenanpaloja ja tummia viinirypäleitä puolitettuina. Samoin laitetaan kaksi kanamunaa silputtuna mukaan, tekee salaatista joteinkin kermaista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Salaatti kikherneistä. Eli pastaa, kurkkua, paprikaa, sipulia, paljon kikherneitä (+ kanaa/fetaa/tofua) ja purkki hyvää pestoa sekaan.
Me syödään tällaista usein. Arlan Feta-Snack on tosi hyvä tähän, tomaatti tai oliivi-valkopuli. Ollaan aina valutettu feta, käy varmaan valuttamattakin. Me laitetaan aina myös sekaan salaattia ja jotain makeaa, esim. omenanpaloja ja tummia viinirypäleitä puolitettuina. Samoin laitetaan kaksi kanamunaa silputtuna mukaan, tekee salaatista joteinkin kermaista.
Juu mäkin kyllä eri variaatioita tästä teen eli mitä sattuu löytymään. Tomaatista en tässä salaatissa kuitenkaan pidä niin sen jätin kokeilujen jälkeen pois.
Tän salaatin tähdet on mun mielestä just ne kikherneet, feta ja pesto.
Couscous salaatti :
Couscous turvotetaan kasvisliemeen ja sekaan kurkkua, sipulia, paprikaa,lehtiselleriä, kikherneitä ja fetaa. Raikas kastike öljystä, puristetusta sitruunasta ja mintunlehtiä tai persiljaa.
Liota punaisia linssejä muutama tunti. Jauha valutetut linssit muussiksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää tarvitaessa tilkka vettä. Mausta ja paista lettusiksi paistinpannulla öljyssä (vaikka jollain lastalla silitä taikina ohueksi kerrokseksi pannulle).
Vierailija kirjoitti:
Couscous salaatti :
Couscous turvotetaan kasvisliemeen ja sekaan kurkkua, sipulia, paprikaa,lehtiselleriä, kikherneitä ja fetaa. Raikas kastike öljystä, puristetusta sitruunasta ja mintunlehtiä tai persiljaa.
Eli aikalailla tabbouleh. Se tulee bulgurista ehkä parempi, kun se on vähän karkeampaa. Siinä on myös enemmän kuitua, jos sellainen kiinnostaa. Tosin couscousia saa myös kokojyväversiona, ja on ihan yhtä hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Liota punaisia linssejä muutama tunti. Jauha valutetut linssit muussiksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää tarvitaessa tilkka vettä. Mausta ja paista lettusiksi paistinpannulla öljyssä (vaikka jollain lastalla silitä taikina ohueksi kerrokseksi pannulle).
Kuka jaksaa seisoa ja liottaa linssejä muutaman tunnin??? Aivan järjetöntä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Linssillä voi korvata jauhelihan pataruuissa.
Ei voi. Se on aivan eri ruoka sitten.
Huoh.
Kukkakaali-peruna-linssicurry, linssikeitto. Jamien lämmin linssisalaatti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liota punaisia linssejä muutama tunti. Jauha valutetut linssit muussiksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää tarvitaessa tilkka vettä. Mausta ja paista lettusiksi paistinpannulla öljyssä (vaikka jollain lastalla silitä taikina ohueksi kerrokseksi pannulle).
Kuka jaksaa seisoa ja liottaa linssejä muutaman tunnin??? Aivan järjetöntä.
Ei pidä seistä 😀
Yön yli voi antaa olla vedessä.
Linssillä voi korvata jauhelihan pataruuissa.