Itsetehty ruoka ei ole parempaa kuin ravintolaruoka
Vaikka moni näin tuntuu väittävän. En minä osaa ainakaan leipoa yhtä hyvin kuin artesaanileipuri, jolla on kymmenien vuosien kokemus tai valmistaa sushia niin kuin jokin japanilainen huippukokki. Toki huonojakin ravintoloita on paljon ja niihin ei tietenkään kannata mennä. Eri asia sitten tietysti ravintoloissa syömisen kalleus.
Kommentit (63)
kyllä se vaan on jos osaat tehdä ruokaa jaksamisesta kiinni se lähinnä on
Jaa, taas olet ottanut jonkun yksittäisen henkilön kommentin ja väität kaikkien väittävän niin. Pitäisiköhän sinun vähentää somea kun kaikki menee tunteisiin ja väännät näitä keskusteluja jokikisestä kommentista joka on vastakkaista mieltä kuin sinä?
Ihmiset, jotka väittävät ravintolaruoan olevan pahaa ja osaavansa itse tehdä parempaa, ovat syöneet vain jossain ABC:llä tai Rossossa. Haluaisinpa nähdä näiden oman elämänsä tähtikokkien tekevän Michelin-ravintoloiden ruokia onnistuneesti kotona.
Ravintolaruoaissa on todella paljon rasvaa ja suolaa. Omasta mielestäni omat sapuskat ovat parempia ja vielä lisäksi terveellisempiä.
Ei ole ainakaan minun vikani jos sinä tumpelo et osaa laittaa ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Ihmiset, jotka väittävät ravintolaruoan olevan pahaa ja osaavansa itse tehdä parempaa, ovat syöneet vain jossain ABC:llä tai Rossossa. Haluaisinpa nähdä näiden oman elämänsä tähtikokkien tekevän Michelin-ravintoloiden ruokia onnistuneesti kotona.
Kuka käy päivittäin jossain Michelin-ravintolassa?
Vierailija kirjoitti:
Ihmiset, jotka väittävät ravintolaruoan olevan pahaa ja osaavansa itse tehdä parempaa, ovat syöneet vain jossain ABC:llä tai Rossossa. Haluaisinpa nähdä näiden oman elämänsä tähtikokkien tekevän Michelin-ravintoloiden ruokia onnistuneesti kotona.
Se, että osaa itse tehdä yhtä hyvää tai jopa parempaa ruokaa kuin ravintolakokki, ei tarkoita sitä, että ravintolaruoka olisi pahaa.
sushi ei ole ruokaa, vaan joku ylihintainen klntti jäähtynyttä riisiä. Roska"ruokaa".
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihmiset, jotka väittävät ravintolaruoan olevan pahaa ja osaavansa itse tehdä parempaa, ovat syöneet vain jossain ABC:llä tai Rossossa. Haluaisinpa nähdä näiden oman elämänsä tähtikokkien tekevän Michelin-ravintoloiden ruokia onnistuneesti kotona.
Kuka käy päivittäin jossain Michelin-ravintolassa?
Miten se liittyy tähän asiaan?
Teen itse ruokani, koska en halua pilata terveyttäni liiallisella suolalla ja rasvalla.
Vierailija kirjoitti:
Ei voi mitään, jos sinä et osaa valmistaa ruokaa. Minä osaan.
Osaan valmistaa hyvää ruokaa ja kokkaan myös paljon itse, mutta en niin hyvää kuin alansa huippuosaaja ja tämän vuoksi tykkään käydä myös ravintoloissa syömässä. Osaisitko sinä itse kokata vaikkapa yhtä hyvin kuin Gordon Ramsay tai Heston Blumenthal?
T.AP
Vierailija kirjoitti:
sushi ei ole ruokaa, vaan joku ylihintainen klntti jäähtynyttä riisiä. Roska"ruokaa".
Ja sä olet syönyt joskus tuoretta sushia hyvässä ravintolassa?
Itsetehtynä saa juuri niin hyvää kuin osaa laittaa. Michelin-tason piperryksiä ei kannata kotona tehdäkään vaan maukasta kotiruokaa. Kummasti vaan esim. kotona grillattu pihvi itsetehdyllä bernaise-kastikkeella, vihreillä pavuilla ja perunagratiinilla hakkaa useimmat ravintola-annokset..
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihmiset, jotka väittävät ravintolaruoan olevan pahaa ja osaavansa itse tehdä parempaa, ovat syöneet vain jossain ABC:llä tai Rossossa. Haluaisinpa nähdä näiden oman elämänsä tähtikokkien tekevän Michelin-ravintoloiden ruokia onnistuneesti kotona.
Kuka käy päivittäin jossain Michelin-ravintolassa?
Miten se liittyy tähän asiaan?
Miksi sen kotiruoan pitää olla Michelin-tasoa? Voi sanoa, että tekee parempaa ruokaa kotona mitä tavisruokaloissa on.
Tämä on vähän niin ja näin.
Parempaa suppilovahverorisottoa kuin oma tekemäni en ainakaan vielä ole saanut missään. Vuosien hiomisen tulosta. Muutenkin tiedän yhtä ja toista risoton tekemisestä. Pari muutakin "vahvaa" ruokaa löytyy portfoliosta.
Toisaalta on lukematon määrä erilaisia ruokia, joissa hyvä ravintola vetelee mun kokkauksia päähän niin, että kajahtaa.
Riippuu paljon ruoasta. Esim. Silvopleessä sai semmoista kasvisruokaa, jota en osaisi itse tehdä. Samoin monet etniset ravintolat : nepalilaiset, intialaiset yms. Itse tehtynä eivät maistu samalta.
Sitten taas jotkut pastaruoat, risotot, pizzat, hampurilaiset ja pihvit saa kotona ihan yhtä hyvän makuisiksi/ paremmiksi.
Vierailija kirjoitti:
sushi ei ole ruokaa, vaan joku ylihintainen klntti jäähtynyttä riisiä. Roska"ruokaa".
Ilmeisesti et ole syönyt laadukkaassa sushiravintolassa. Käy vaikka jossain Nobussa syömässä.
Mä kyllä osaan tehdä ruokaa .
Tästä vaan muistui mieleen huvittava juttu. Tiedän 2 perheenäitiä , jotka ovat kertoneet, etteivät he osaa laittaa kalasta ruokaa , jos olen puhunut, että meillä oli kalaa.
Siis ei osaa tehdä ruokaa kalasta. Kuinka avuton pitää olla ? Helpoimmillaan laittaa lohifileen uuniin
Parasta on kuitenkin pakastepizza. Siinä jää Michelin-ukot ja Martta-akat toiseksi.
Ei voi mitään, jos sinä et osaa valmistaa ruokaa. Minä osaan.