Miksei sämpylätaikina noussut??
sekoitin kuivahiivan ensin jauhoihin (2 pussia).. sitten sekoitin jauhot ja hiivan kuumaan veteen ... En ymmärrä
Kommentit (12)
Ei kuumaan veteen, vaan 42 asteiseen.
olet selvästi kokematon (ja/tai kännissä) kun ei perus sämpylätaikinan tekeminen luonnistu
Mä opin hyvän kikan kuivahiivan kanssa. Aina ohjeissa sanotaan, että sekoita jauhoihin, mutta teinkin niin että sekoitin kuivahiivan lämpimän nesteen, vesi tai maito, kanssa ensin ja silloin nousi paremmin kuin jauhoihin sekoitettua, kokeileppa tuota seuraavan kerran.
Luultavasti liian kylmää tai liian kuumaa vettä. Voit kokeilla laittaa taikina-astian esim. altaaseen, jossa on lämmintä vettä.
Vierailija kirjoitti:
Mä opin hyvän kikan kuivahiivan kanssa. Aina ohjeissa sanotaan, että sekoita jauhoihin, mutta teinkin niin että sekoitin kuivahiivan lämpimän nesteen, vesi tai maito, kanssa ensin ja silloin nousi paremmin kuin jauhoihin sekoitettua, kokeileppa tuota seuraavan kerran.
Noin minäkin teen.
ENSIN otat ja sekoitat pariin ruokalusikalliseen jauhoja sen hiivan, sinne sokeria ja sitten kuumaa vettä, ei kiehuvaa. Annat jäädä käymään sillä aikaa kun teet muun taikinan. Siihen hiivavelliin lisäät hauhoja ja kaadat sitte sinne taikinaan ja laitat kohoamaan!
Kun taikina on noussut....jatkat niinkuin ennenkin.
Tässä on myös taikinajuuren ohje, melkein sama mutta ei hiivaa eikä sokeria
Vierailija kirjoitti:
Luultavasti liian kylmää tai liian kuumaa vettä. Voit kokeilla laittaa taikina-astian esim. altaaseen, jossa on lämmintä vettä.
Noin minäkin nostatan takinat. Altaaseen kuumaa vettä ja taikina-astia sinne.
luultavasti oli sitten liian kuumaa vettä. t.a p
Jäi Viagra aineista pois. Siksi ei noussut.
Minä lämmitän nesteen 4 dl muovikulhossa mikrossa kädenlämpöiseksi.
Siihen vispilöin desin vehnäjauhoja ja kuivahiivan.
Annan hiivan heräillä siinä 10 minuuttia.
Lisätään jotain sokerista, esim. siirappia, fariinisokeria tai sokeria kaksi ruokalusikallista.
Vispilöin lisää jauhoja ja vaivaan loput jauhot ja puoli desiä juoksevaa voita, margariinia tai ruokaöljyä.
Liina kulhon päälle ja lämpimään vesihauteeseen vatiin tai altaaseen se kulho.
Taikina saa nousta kolme varttia - tunti.
muistitko lisätä sokeria? se on hiivan ravinto
Oliko liian kuumaa vettä ?