Mitä laitat leivän päälle, jos kurkusta, tomaatista, kinkkuleikkeestä, juustosta yms tulee liian kallista?
Itse taidan laittaa pelkkää Oivariinia. Onneksi sentään syön ruisleipää, niin saahan siitäkin jotain ravinteita, vaikkei mitään ylimääräistä leivän päälle laittaiskaan. 🤷
Kommentit (93)
Pestoja ja hummuksia.
Helppoja tehdä. Pestoon laitan pinjansiementen tilalle paahdettuja auringonkukan siemeniä
Jotain ihanaa kasvistahnaa, teen vaikka hummusta kikherneistä, herneistä tai pavuista, nam! ja on edullista.
Täytettyjen leipien sijaan aamupalaksi puuroa ja ruokailuilla enemmän oikeaa ruokaa ja leipää ihan sellaisenaan ilman päällysteitä.
Voita käytän muutenkin, joskus haluankin vain pelkän _voi_leivän.
Eikä noista yksikään liian kallista ole, pienituloisellekaan. Käyttää vaan vähemmän.
Ja esim. paputahna on helppo tehdä itsekin, sitä protskuksi, jos oikeen tiukkaa tekee. Ja ilman leipääkin pysyy hengissä, jos vielä tiukempaa tekee.
Jos kurkku maksaa 2 euroa ja saan siitä viipaleet viikon leipien päälle, niin pystyn kyllä maksamaan sen. Salaatteihin en luultavasti enää käytä sitä.
Mulle ei tekisi tiukkaakaan jättää leipä ostamatta kokonaan.
Mihin sitä kinkkuleikettä tarvitsee, jos syö leipää?
Ei koskaan ollut käytössä leivän päällä.
kananmunaa tai itse tehtyä paputahnaa. Leivon sämpylöitä johon tungen taikinan sekaan esim. porkkanaraastetta, siemeniä, pinaattia tai mitä nyt edullisesti löytää. Ei tarvitse kuin voita päälle.
No nuohan ovat vähän kalliita olleet tähänkin saakka, syön aika harvoin leipää, niin jospa raskin vielä maksamakkaraa esim. ostaa, jollen mitään alelaputettuja saa.
Suurin osa leivästä on tosin ollut itse leipomaani, ( leivon kun en pääse/jaksa kauppaan, eli hätävaraksi on lähes aina jauhoja) joten ei se tuoreena oikeastaan kaipaa kuin jotain halpaa margariinia.
Munia, sipulia ja tietysti SIPULITEEMAKKARAA :)
Naudan leikkelettä ja kermajuustoa.
Hummus leivän päällä on ihanaa.
Ei tarvitse muuta.
Vierailija kirjoitti:
Jotain ihanaa kasvistahnaa, teen vaikka hummusta kikherneistä, herneistä tai pavuista, nam! ja on edullista.
Kiinnostavaa olisi tietää, miten tällaisia valmistetaan. Kuulostaa nimittäin hyvältä. 😋 Ap
Ekana luopuisin siitä leivästä päällisten alustana.
Kananmuna keitettynä tai paistettuna