Miksi kaupasta ei saa enää kunnon leipää vaan pullaa ja jauhohöttöä?
MItä tämä touhu on länsimaissa?
Ruisleipää kun ostaa niin pussissa lukee 64% ruisjauhoja ja loput on jotain ihan muuta? Tästäkö se länsimaiden rappio alkaa?
Kommentit (202)
Tehtaat tekee ja kaupat myy sitä, mitä ihmiset ostaa. Suomalaiset luulevat noita mainitsemiasi leipiä ruisleiviksi :)
Vierailija kirjoitti:
Eikö ennen ranskanleipä ollut kunnon leipää ja lauantaimakkaraviipaleen kanssa terveellinen vaihtoehto?
Ranskanleipäkin oli aikoinaan kokojyvää. Ei ole enää.
Siksi ap kun sitä tehdään tahallaan halvemmista sekoitejauhoista. Suomalaiset ei uskalla vaatia tai valittaa.
Vierailija kirjoitti:
Eikö ennen ranskanleipä ollut kunnon leipää ja lauantaimakkaraviipaleen kanssa terveellinen vaihtoehto?
Itseasiassa ennen se ranskis olikin kunnon leipää verrattuna nykypäivän "ranskikseen" Makkaran osalta varmaan sama juttu.
Sitä ei tehdä ihan tahallaan enää kunnolla. Kuten ei mitään muutakaan. Lennän aasiaan ja kaikki ruoka siellä on aitoa ja tuoretta. Tuho tulee.
Leipä alkaa nykyvaihtoehdoilla olemaan aikansa nähnyt tuote. Vilja ei ole ihmiselle hyväksi.
Mitähän se jatkeaines on. Olen samaa mieltä ja miettinyt asiaa. Tuntuu että ruuan laatu on pidetty alhaalla tai huononnettu, muutkin tuotteet. Olisi ajoissa parempi herätä näihin, ettei mene vielä pahemmaksi, vaikka pääseekö tästä enää alemmas. Kohtuullinen hinta /normaali hinta ei voi tarkoittaa laadun tahallista huonontamista, tuotteen elinkaari -ajattelulla, ei niiden tilalle ole aina muuta pikkukaupoissa. Ja nyt on hinnat katossa.
Leipomoista saa, ei leipätehtaista.
Yksinkertaistettuna: rahalla saa ja ihmiset eivät halua maksaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikö ennen ranskanleipä ollut kunnon leipää ja lauantaimakkaraviipaleen kanssa terveellinen vaihtoehto?
Ranskanleipäkin oli aikoinaan kokojyvää. Ei ole enää.
Ranskanleipä on aina ollut pullaa.
Vierailija kirjoitti:
Mitähän se jatkeaines on. Olen samaa mieltä ja miettinyt asiaa. Tuntuu että ruuan laatu on pidetty alhaalla tai huononnettu, muutkin tuotteet. Olisi ajoissa parempi herätä näihin, ettei mene vielä pahemmaksi, vaikka pääseekö tästä enää alemmas. Kohtuullinen hinta /normaali hinta ei voi tarkoittaa laadun tahallista huonontamista, tuotteen elinkaari -ajattelulla, ei niiden tilalle ole aina muuta pikkukaupoissa. Ja nyt on hinnat katossa.
Länsimaalasiet on hukassa. Vedetään valmisaterioita ja kaikki on tehdastuotteita joista elimistön bakteerit menee ihan sekaisin.
Porokylän leipää pyydä tilaamaan kauppaan.
Kahviloiden sämpylät ovat järkyttäviä.
100% ruisleivän ja vehnähötön väliin jää harmaa alue, jossa on enemmän tarjontaa kuin ennen. Siitä tulee valinnan vaikeus nykyihmiselle. Toista se oli ennen kun oli vaan 2 vaihtoehtoa: 100%- siivuttamaton ruisköntsä ja ranskanleipä. Tai sitten muistan väärin.
VaahtoVasara kirjoitti:
Leipomoista saa, ei leipätehtaista.
Yksinkertaistettuna: rahalla saa ja ihmiset eivät halua maksaa.
Miksi ruoka on tahallaan kallista nykyään? Ostaisin itse mielellään ruisleipää jos ei tarttis ajaa leipomoon ja maksaa 5€ leivästä.
Vierailija kirjoitti:
VaahtoVasara kirjoitti:
Leipomoista saa, ei leipätehtaista.
Yksinkertaistettuna: rahalla saa ja ihmiset eivät halua maksaa.Miksi ruoka on tahallaan kallista nykyään? Ostaisin itse mielellään ruisleipää jos ei tarttis ajaa leipomoon ja maksaa 5€ leivästä.
Minä maksaisin mielellään tuon määrän aidosta leivästä. Eihän leipomolle ja tuottajallekaan jää muuten mitään.
Tätä olen itsekin ihmetellyt. Meidän lähimmässä citymarketissa on valtava leipäosasto. En ole koskaan laskenut, mutta varmaan lähemmäs 100 erilaista leipävaihtoehtoa.. Mutta etsipä perinteistä paperipussiin pakattua 100%:sta ruislimppua ilman siivutuksia,, niin löytyy harvoin! Entisaikaan pikkukaupasta meidän tienoilla saattoi löytää kaupasta viisi leipävaihtoehtoa, niistä ruislimppu oli aina yksi! Tuonne kauppaan tulee perjantaisin yhteen nurkkaan, yhden leipomon tuotteet erikseen ja jos silloin sattuu kauppaan, niin saat ostettua sen ruislimpun. Ja on kuitenkin Citymarket, eikä mikään pikkualepa.
Tottakai löytyy ties mitä cashewkarpalociabattaa, valmiiksi siivutettuja leipiä, joissa on perunaa ja vehnää vaikka kutsuvat ruisleiväksi jne paahtoleipävaihtoehtoja on toistakymmentä.
Karppi kirjoitti:
100% ruisleivän ja vehnähötön väliin jää harmaa alue, jossa on enemmän tarjontaa kuin ennen. Siitä tulee valinnan vaikeus nykyihmiselle. Toista se oli ennen kun oli vaan 2 vaihtoehtoa: 100%- siivuttamaton ruisköntsä ja ranskanleipä. Tai sitten muistan väärin.
Setsuuri oli herkkua.
No eihän 5€ leivästä ole paha hinta.
Eikö ennen ranskanleipä ollut kunnon leipää ja lauantaimakkaraviipaleen kanssa terveellinen vaihtoehto?