Miten teette uunilohen?
Kommentit (58)
Josku laitetaan päälle turkkilaista jogurttia, jonka sekaan tulee tilliä ja ruohosipulia. Toisinaan heitämme lohen uuniin ihan sellaisenaan ja päälle vain suolaa ja mustapippuria. Molemmat ovat hyviä.
Lohen päälle sipulia ja parikaa runsaasti, sitten niiden päälle smetanaa
File leivinpaperin päälle pellille, päälle suola ja sitruunapippuri, peitetään smetanalla ja silputaan päälle tilliä. 180 astetta, 20 minuuttia.
Uunissa paistamalla olen saanut parhaat tulokset. Joskus saatan käyttää internetin hakukoneita jonkun reseptin etsimiseen, koska valmiista resepteistä saa ajoittain ihan hyviäkin vinkkejä ruoan toteutukseen.
t. Uuni Turhapuro
Laitan lohen päälle hunajaa, sitruunapippuria, suolaa ja tilliä. 150 asteessa 25 minuuttia.
Riippuu mitä haluaa jos jotain makua, niin nahka alaspäin ja päälle yrtit ja esim smetana jos taas sillkaa lohta, niin nahka ylöspäin
Lohen laitan uunipellille leivinpaperin päälle. Teen kastikkeen smetanaa, ketsuppia, Dijon maalaissinappia, punasipulia, sitruunamehua, suolaa, tilliä ja mustapippuria. Kastikkeen levittänyt lohen päälle. Uuniin 20 min 200 astetta. Perunamuussia ja punajuuret lisäksi.
Herkullisen lohen saat, kun huuhtelet fileoidun kalan kylmällä vedellä, sen jälkeen suolaa ja mausta kala perheesi mieltymysten mukaan. Kääri lohifileet folioon tiiviiksi paketiksi ja sulje myös paketin päädyt.
Aseta paketti uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa ritilätasolla 2-3. Paistoaika noin kilon painoiselle fileeratulle lohelle on 1 tunti.
Joko maustan valmiilla pestokastikkeella, joskus vain suolaa ja sitruunapippuria, joskus kermaa, suolaa pippuria, mitä milloinkin mieli tekee ja mitä kaapista löytyy. Jos on aikaa, niin mielummin kyllä savustan, siitä saa kaksi ruokaa. Sellaisenaan perunan/muusin kanssa ja lisäksi keitto tai pastakastike. Nytkin jääkaapissa file sitä varten, raaskii laittaa savustuspöntön huomenna päälle kun on halpaa pörssisähköä.
Pistän uunivuokaan, puristan päälle sitruunamehua ja merisuolaa. Paistan 175 asteessa n. 45 min, kypsäksi. Tykkään kypsästä kalasta ja saa olla vähän kuivaakin. Ammattikokki itkisi tuota paistoaikaa, mutta semmoisia ei meille kutsutakaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Herkullisen lohen saat, kun huuhtelet fileoidun kalan kylmällä vedellä, sen jälkeen suolaa ja mausta kala perheesi mieltymysten mukaan. Kääri lohifileet folioon tiiviiksi paketiksi ja sulje myös paketin päädyt.
Aseta paketti uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa ritilätasolla 2-3. Paistoaika noin kilon painoiselle fileeratulle lohelle on 1 tunti.
Kuulostaa hyvin kuivalta...
Jatkan vielä vastaamalla tuohon...
Kuivaa tulee silloin jos pakettia ei tee kunnolla ja tiiviiksi, siksi se pitääkin kääriä huolella ja sulkea myös ne kaikki paketin saumat kunnolla esim. kaksois taitoksella ja myös päädyt. Olen saanut tämä ohjeen vanhalta saaristokalastajalta ja kukaan ei ainakaan vielä ole näin laittamaani lohta maistettuaan moittinut, vaan päin vastoin kehuneet.
Creme bonjour cousine, sitruunaviipaleet, suola ja sitruunapippuri.
Vierailija kirjoitti:
Pistän uunivuokaan, puristan päälle sitruunamehua ja merisuolaa. Paistan 175 asteessa n. 45 min, kypsäksi. Tykkään kypsästä kalasta ja saa olla vähän kuivaakin. Ammattikokki itkisi tuota paistoaikaa, mutta semmoisia ei meille kutsutakaan.
Myös minä pidän hieman kuivahkosta uunilohesta.
Meillä on aika yksinkertainen resepti. C- tai D-leikattu lohi vuokaan leivinpaperin päälle, mausteeksi hieman suolaa ja uuniin 200 asteeseen. Paistoaika voi venyä pitkäksikin koska tehdään jokseenkin kypsää siitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tilli ,tilli, tilli. Yäk!!!
Smetana, smetana, smetana yäk!!Lohifileen alle tilkka öljyä ja päälle kermaa, kalaneuvoksen kalamauste ja uuniin. Perunamuusi kyytipojaksi.
Öljyä kalalle, yäk! Varmaan laitat vielä jodipitoista suolaakin. Kalamauste yäk, sisältää muskottia yms.
Kalaneuvoksen mauste on ihan paras ja maku hyvä.
Pellille leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Pyyhin talouspaperilla kalanpinnan. Puristan sitruunamehua koko fileelle, lisään suolaa ja toisinaan tuoretta tilliä. Tulee hyvä.
Sweet chili -kastikkeella sivelty lohi uuniin, n. 20-30 min. Nam.
Riittävästi aikaa. Ei liian kuuma uuni että ei kuivu ja rasvahapot katoa.
File vuokaan leivinpaperin päälle, suolaa, valkopippuria, tilliä pintaan ha 180 astetta 20 min fileen koosta riippuen toki. Ei kuivaksi. Helppo kääriä se nahka sitten paperin kanssa biojätteeseen.