Tarttisin vähän apua vauvan ruuan kanssa.
Ostin:
300g broilerin suikaleita
pienen kesäkurpitsan
porkkanoita
paprikajauhetta
sipulia
valkosipulia
curry-jauhetta
Nyt pitäis sit väsätä ruoka noista vauvalle.(ei tietenkään kaikkia ole pakko käyttää)Ikä 10kk eikä suostu syömään muuta kuin vauvasoseita =( . Kaapissa on perunoita, riisiä ja spagettia, mitä noista laitan lisäksi? Perunaahan ei suositella pakastettavan? mutta pitäis pakkaseen saada.
Kiitos jos viitsitte auttaa =)
Kommentit (9)
osa broilerista, kesäkurpitsa, yksi sipuli, perunoita ja porkkanoita. Voit laittaa veteen myös hieman paprikajauhetta. Ota keittämisen lopuksi osa porkkanoista pois ja möyhennä haarukalla. Möyhennä loput tehosekoittimella ja sekoita haarukalla möyhennetty joukkoon. Valmiina broileri, peruna, vihannes sosetta, jota voit pakastaa sopivan kokoisina annoksina.
Tällaista olen itse tehnyt pojalle, kun ei vielä syönyt samaa ruokaa kuin minä. Tuo haarukalla möyhennys, jotta tottuisi karkeampaan ruokaan.
broileria+perunaa+maissia+porkkanaa ja hyvin on maistunut. Tosin meidän neidille kyllä ihan kaikki mahdolliset sekoitukset maistuu loistavasti. Tyttö nyt 7,5 kk ja olen aina tehnyt kaikki soseet itse. Ei sen takia että olen joku super-äiti (en ole) vaan koska se tulee paaaljon halvemmaksi kun ostaa kaupan purkit. ja pakastan kyllä kaikki ruoat ja vaikka niissä perunaa niin ei mene miksikään. Pakastan pilttipurkeissa.
Lisää saa laittaa. =)
Taidan tehdä tuota jauheliha-spagetti jutskaa ja sit tota mistä kakkonenkin laittoi ohjeen.
Pitääkö jauheliha myöskin keittää?
kyllä pakastaa perunaakin, mutta ei pelkästään. Olen tehnyt paljon soseita, joissa on kasvisten joukossa perunaakin eikä niissä ole mitään ongelmia ollut. Soseuttamisen kanssa pitää olla vähän tarkempi; peruna liisteröityy, jos sitä soseuttaa liian pitkään. Meillä 9kk syö kuitenkin ihan sujuvasti jo muussisurvimella "huolimattomasti" muusattuja perunoita yms. kasviksia. Lihat olen soseuttanut sauvasekoittajalla, samoin pastan. Tänäänkin lapsi söi hyvällä ruokahalulla pastaa ja bolognesekastiketta, muuten samaa kuin mitä itse söimme, mutta ilman suolaa ja vähän vähemmän pippuria. Sipuli, valkosipuli, oregano ja basilika antaa sopivasti makua.
..sen saa pakastuksen jälkeen hyvin pieneksi, kun jäätyneenä raastaa raastimella.Toimisiko sama kanasuikaleisiin?
pitää kokeilla.
Mutta pitääkö se jauheliha keittää?
Ja kuinka kauan jotta on kypsää?
T.ap
En keitellyt mitenkään erikseen.
#7
Nyt lähen kokkaamaan kun vauva nukkuu =)
Eli tiedossa: spagetti ja tomaattinen jauhelihakastike sekä porkkana-kana-kesäkurpitsa-perunasose =) Ja ei muuta kun pakastamaan..
Kiitos vielä kauheesti vastauksista.
jauhelihaa johon tomaattia ja öljyä joukkoon, myös basilika on hyvä.
Älä anna vielä paprika jauhetta tai muita mausteita.
Olen palkastanut peruna soseita ja hyviä ovat olleet.
Laita vaikka broiskua ja perunaa sekä porkkanaa. ne on pommin varmoja, sitten sauvasekoitimilla mössöksi.
onnea yritykselle =)