Sain hirven, miten tämän nyt sitten käsittelen ja pullon?
Valtava otus, sarvista oli jäänyt loukkuun. Loukkona vanha hevoskärry jos paali heinää, viritetty kellahtqmaan ojaan kun saalis menee loukkuun.
Kuvissa eivät näytä noin isoilta, kyllä tuosta saa täytettä leivän väliin mutta suoraan sanottuna hirvittää tuon pilkkominen, hyvän veitsisetin kyllä ostin Prismasta hirvenpetkuuseen mutta aloittaminen nyt vaikeaa, videoita yritin jo Loukon virityksen aikaan etsiä tubesta.
Tärkeintä nyt pakastaa hirvi äkkiä vaikka isompiakin palasina, voihan myöhemmin muotoilla sopivampia palasia erilaisiin aterioihin.
Vinkkejä miten saan tuon kotiini ja myös vinkit tuon palasteluun olisivat kovasti tarpeen.
Ei näy mitään killuttimia joten on varmaan naaras jos sillä merkitystä
Kommentit (17)
Hirvi grillataan vartaassa kokonaisena.
Onneksi olkoon!
Se on ihana saalis. Meillä viimetalven iso 5 henkinen perhe söi yhdestä hirvestä.
Parasta uunissa sellaisenaan. Myös jauhelihaa voi tehdä (kannattaa raastaa suurimmaksikin osaksi!)
Vierailija kirjoitti:
Pullon? Naaras jolla on sarvet?
Joko se hiton transsekoilu on tarttunut hirviinkin?
Laitat vaan lihamyllyyn. Laita jalasta roikkumaan ja lihamylly alle, siitä lasket köydellä hirven myllyn läpi jauhenlihaksi.
On laadukasta, vähärasvaista ja ilmastoystävällistä lihaa hirvi. Helposti elät tuolla vuoden!
Hirven käsittelyssä en voi neuvoa mutta pullon kylläkin. Avaa kierrekorkki vastapäivään kääntäen ja ota neuvoa antava. Tai kaksi. Ehkä koko sisältö. Pian varmaan neuvokkuutesi hirven suhteenkin loistaa.
Ei se pulloon mahdu, vaikka miten käsittelisit.
Nylje, poista sisäelimet, kieli ja maksa talteen.
Riiputa. Paloittele. Pakasta.
Saha hyvä apuväline luiden kanssa.
Laita se pullo pois ja keskity siihen hirveen.
Pullottu hirvi on parasta perinneherkkua. Muista siivilöidä kahdesti.
Poliisit osaa neuvoa, ne lopetta usein loukkaantuneita hirviä.
Moottorisahalla hierot jauhelihaksi. Pressu viereen ja saha huutamaan. Pressulta kaavit jauhelihan pakastepusseihin ja lyöt pakkaseen
Ehdottomasti kätevin ja nopein tapa käsitellä hirvi.
Muista käyttää rypsiöljyä tai paistinrasvaa teräketjuöljyn sijasta. Teräketjuöljystä jää ikävävä sivumaku. Mutta kyllä siitäkin kuulemma metsurit ja autojenrassaajat tykkää.
Vierailija kirjoitti:
Laitat vaan lihamyllyyn. Laita jalasta roikkumaan ja lihamylly alle, siitä lasket köydellä hirven myllyn läpi jauhenlihaksi.
On laadukasta, vähärasvaista ja ilmastoystävällistä lihaa hirvi. Helposti elät tuolla vuoden!
Höh. Eihän Hirvestä Saa JAUHENLIHAA!!!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitat vaan lihamyllyyn. Laita jalasta roikkumaan ja lihamylly alle, siitä lasket köydellä hirven myllyn läpi jauhenlihaksi.
On laadukasta, vähärasvaista ja ilmastoystävällistä lihaa hirvi. Helposti elät tuolla vuoden!Höh. Eihän Hirvestä Saa JAUHENLIHAA!!!
Saa, jos risteyttää hirven ja jauhen.
Jauhat koko hirven ja sen jälkeen pullotat. Kokonaista hirveä on hyvin hankala pullottaa.
Vierailija kirjoitti:
Jauhat koko hirven ja sen jälkeen pullotat. Kokonaista hirveä on hyvin hankala pullottaa.
Jos omistaa ihan hirveän pullon, niin saattaa onnistua.
Pullon? Naaras jolla on sarvet?