Paras ruokasieni
Mikäs on mielestänne paras ruokasieni?
Itse pidän korvasienistä ja olen ihan heikkona suolasieni-salaattiin. Kangasrousku mielestäni herkullisempi kuin karvarousku. Lampaankääpä myös yksi suosikkini. Kanttarellit jokseenkin yliarvostettuja mielestäni kun monet haperotkin parempia.
Kommentit (29)
Kaikki rouskut on hyviä, niitä löytyy paljon ja ovat herkullisia.
Lampaankääpä pannulla pihviksi paistettuna.
Niistä mitä olen maistanut, niin kanttarelli on kyllä paras. Omasta mielestäni korvasieni taas ei ole kovin erikoinen.
Korvasieni
Männynleppärousku
Kantarelli
Mustatorvisieni
Kuusiherkkusieni
Mustavahakas
Voitatti
Isohapero
Herkkutatti
Limanuljaska
Tässä tulikin samantien top ten. Limanuljaska ei ole vitsi, ne ovat oikeasti maukkaita.
Hapero on hyvä perussieni ruokaan kuin ruokaan. Herkkutatti sitten herkutteluun.
Mun mielestä rouskut on kyllä niin aliarvostettuja sieniä että ihan harmittaa.. aina kaikissa sienijuttuissa hehkutetaan just kantarellia ja suppiksia jne mut miks rouskut aina unohdetaan!
Sienisalaatin teen suolatuista haaparouskuista. Mikään ei vedä vertaa korvasienimuhennokselle, lampaankääpäpihvit ovat herkullisia, sienikeittoon ehdottomasti mustia torvisieniä, herkkutatti suoraan öljyssä paistettuna on niiiin hyvää, tattirisotto ihan parasta.
Kanttarellejä oli tänä kesänä metsät täynnä ja nyt alkaa suppilovahveroaika. Molemmat ovat satoisia, helppo käsitellä ja siksi paljon käytettyjä.
Herkkutatti ehdottomasti, se pähkinäinen aromi on niin ihana, risotot ja pastat <3
Oma top 6 -lista
Herkkutatti
kantarelli
vaaleaorakas
suppilovahvero
lampaankääpä
rusko-orakas
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä rouskut on kyllä niin aliarvostettuja sieniä että ihan harmittaa.. aina kaikissa sienijuttuissa hehkutetaan just kantarellia ja suppiksia jne mut miks rouskut aina unohdetaan!
mä en aliarvosta. Viime vuonna oli hyvä rouskuvuosi. Saa nähdä tuleeko tänä vuonna.
En osaa valita ehdotonta ykköstä.
Tykkään tosi paljon korvasienistä, tateista, mustatorvisienestä, rouskuista suolasieninä, kehnäsieni on myös todella maukas.
Kerään kyllä myös kanttarelleja ja suppiksia.
Mites muuten yleensä valmistatte nää metsän antimet ? Ite tykkään pilkkoa haperoita ja tatteja murekkeeseen ja tietysti kermakastikkeeseen.
Voi kun löytäis jotain noita vähän harvinaisempiakin lajeja ihan täältä ruuhkasuomestakin ...
ap
Niin ja korvasienissä tykkään eritoten sen rakenteesta, se suutuntuma!
ap
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä rouskut on kyllä niin aliarvostettuja sieniä että ihan harmittaa.. aina kaikissa sienijuttuissa hehkutetaan just kantarellia ja suppiksia jne mut miks rouskut aina unohdetaan!
Juuri näin !
Mutta toisaalta jää meille rouskun ystäville sitten enemmän ku muut jättää mettään!
ap
Vierailija kirjoitti:
Mites muuten yleensä valmistatte nää metsän antimet ? Ite tykkään pilkkoa haperoita ja tatteja murekkeeseen ja tietysti kermakastikkeeseen.
Voi kun löytäis jotain noita vähän harvinaisempiakin lajeja ihan täältä ruuhkasuomestakin ...
ap
Eniten teen kermaista sienipastaa. Risotto erityisesti tateista on myös hyvää, ja piirakat, keitot. Joskus heitän sieniä esim. makaronilaatikon sekaan.
Vaaleaorakas, herkkutatti ja kantarelli.
Vierailija kirjoitti:
Mites muuten yleensä valmistatte nää metsän antimet ? Ite tykkään pilkkoa haperoita ja tatteja murekkeeseen ja tietysti kermakastikkeeseen.
Voi kun löytäis jotain noita vähän harvinaisempiakin lajeja ihan täältä ruuhkasuomestakin ...
ap
Mä suolaan rouskut ja teen sienisalaattia sitten niistä. Haperoita en kerää. Kantarellista soosia. Suppiksista kastiketta tai piirakkaa. Saatan lisätä suppilovahveroita vaikka lihapullataikinan joukkoon.
Kantarelli on ihana mutta en jostain syystä löydä sitä. Suppilovahveroita kerään vaikkeivat niin hyvä olekaan. Eri ruokiin eri sienet. Metsäsienisalaattiin haaparouskua ja karvarouskua kerään lähinnä. Korvasienipiirakka olisi upea mutta niitäkään en löydä :(