Pullanleipomisneuvoa kaipaan :)
Tavispullat saan useimmiten onnistumaan tosi hyvin, mutta mitä teen väärin kun täyte (esim. rahka-) pullista aina se täyteosa tursuaa yli?
Vainaanko taikinaa liikaa?
Kommentit (6)
jos niistä kyse niin teepä näin
kun olet leiponut pyöreät pullat ja kohottanut ne painat keskelle vaikka tasapohjaista juomalasia apuna käyttäen kolon ja laajennat koloa niin että jää vain ohuet reunat noin sentin levyiset reunaosat. Pohjaosan pitää olla mahdollisiman ohut mutta älä kuitenkaan riko niitä.
Voitelet reunat ja laitat täytteen keskiosaan ja heti täytettyäsi piirakat uuniin.
Paisto 200 asteessa kunnes kypsiä.
Jos teet käsin taikinan tuskin jaksat vaivata yli, jos teet taikinan koneella niin lopeta vaivaus silloin kun taikina muodostaa kunnollisen pallon ja irtoaa kulhon reunoista.
Koneellisesti toki on mahdollista vaivata taikinaa liikaa ja silloin sitkoverkko löystyy, mutten usko että tästä on ongelmassasi kysymys.
ihan varsin kokeilin ja laitoin yhteen pullaan tosi vähän ja siitäkin pullasta tuli ruma :( Pulla siis kohoaa siitä täytteen kohdaltakin komeasti.
Nyt kokeilin osan pistellä haarukalla (siis sieltä täytteen alta, eikä silläkään vaikutusta)
Komeasti kohoaa pulla keskeltäkin ja täytteet valuu reunoille.
ap
Sitten kun ovat kohonneet kylliksi, painan ne kolot pulliin ja täytän ja voitelen ja uuniin. Ei tursua täytteet ulos.
keskeltä. Leipomossa se keskusta pamautetaan littanaksi kahden kilon punnuksella.
Nyt kokeilin osan pistellä haarukalla (siis sieltä täytteen alta, eikä silläkään vaikutusta)
Komeasti kohoaa pulla keskeltäkin ja täytteet valuu reunoille.
ap
täytettä.