onko jotain eroa paistaako pannulla öljyllä vai rasvalla?
Kommentit (25)
Rasva voi palaa, öljy ei. Rasvassa on suolaa, öljyssä ei.
Rasva mustuu ja palaa kuumennuttuaan liikaa mutta öljy ei. Öljy aioastaan leimahtaa liekkeihin.
Vierailija kirjoitti:
Rasva voi palaa, öljy ei. Rasvassa on suolaa, öljyssä ei.
Mitä?
Öljy roiskii ja sitä myöden sotkee paljon enemmän kuin rasva.
Mistä ihmeestä täällä oikein puhutaan? (Ruoka)öljy on rasvaa.
Öljy 100 % rasvaa, margariineissa ym. voi olla sekoitettuna mitä vaan, mutta kaikista niistä löytyy myös vettä, jota öljyssä ei ole, siitäkin voi päätellä jotain kun kuumentaa.
Rypsiöljy kestää hyvin kovaakin kuumentamista. Kalalle sopii paremmin voi.
Vierailija kirjoitti:
Mistä ihmeestä täällä oikein puhutaan? (Ruoka)öljy on rasvaa.
Yleisesti puhutaa rasvasta esim. voin ja margariinien kohdalla ja öljystä taas rypsi- ja oliiviöljyn kohdalla.
On myös olemassa paistorasvaa
https://www.finna.fi/Record/werstas.M011-66919
Onko jotain eroa keittääkö perunat vedessä vai nesteessä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä ihmeestä täällä oikein puhutaan? (Ruoka)öljy on rasvaa.
Yleisesti puhutaa rasvasta esim. voin ja margariinien kohdalla ja öljystä taas rypsi- ja oliiviöljyn kohdalla.
On myös olemassa paistorasvaa
https://www.finna.fi/Record/werstas.M011-66919
No eihän puhuta. Rasvalla tarkoitetaan rasvaa, jota ovat sekä ruokaöljyt että voi, kuten myös muun muassa eläinrasvat (ihra).
Mulla kyllä öljy nimenomaan kärähtää ja roiskuu päälle jos pannu liian kuuma.. Ite käytän enemmän rasvaa ruuan paistossa, mutta esim. kanapihvien leivittämiseen käytän öljyä koska tulee rapea pinta :)
Ei hitto, tuli mieleen kun kaveri pyysi tuomaan kaupasta rasvaa. Kysyin, että mitä rasvaa. "No rasvaa!!" Aika pitkään jouduttiin keskustelemaan, ennen kuin sain selville, että halusi margariinia. Ilman tarkempia ohjeita olisin tuonut jotain kosteusvoidetta.
Vierailija kirjoitti:
Onko jotain eroa keittääkö perunat vedessä vai nesteessä?
On. vesi on vettä neste voi olla vaikka limsaa.
Riippuu hei öljystä palaako se kuinka. Esim seesamöljy kyllä palaa helposti.
Vierailija kirjoitti:
Rypsiöljy kestää hyvin kovaakin kuumentamista. Kalalle sopii paremmin voi.
Mitä?! Mistä tällainen tieto? Ruokateollisuudelta? Teollisuus 🧐
Rypsiöljyn rasvahapot nimenomaan eivät kestä kuumennusta. Suomen öljykasvi 🤪
Koska tää on naisporukka joka NUKKUI fyssan tunnilla niin ei voi puhua viskositeetista ja öljyketjujen avaurumisesta eri lämpötiloissa. Niin miten moottorin NAKUTUS liittyy asiaan - mennäänkö ihan nakuina vai hiiliketjujen leimahduspisteessä? Joku äiskänope huomauttaa hirjoitusvihreistä kans?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä ihmeestä täällä oikein puhutaan? (Ruoka)öljy on rasvaa.
Yleisesti puhutaa rasvasta esim. voin ja margariinien kohdalla ja öljystä taas rypsi- ja oliiviöljyn kohdalla.
On myös olemassa paistorasvaa
https://www.finna.fi/Record/werstas.M011-66919No eihän puhuta. Rasvalla tarkoitetaan rasvaa, jota ovat sekä ruokaöljyt että voi, kuten myös muun muassa eläinrasvat (ihra).
No kyllähän puhutaan. Kautta aikain on voista käytetty nimitystä rasva ja kun oljyt alkoivat tulla suomalaisiin talouksiin, niistä puhuttiin tietenkin öljyinä. En ole koskaan kuullut kenenkään sanovan oliivirasva tai rypsirasva.
Tuo yksi kommentoija nimenomaan kysyi "mistä täällä puhutaan"!
Voi, puhdas voi kestää pannulla korkeampaa lämpötilaa kuin öljyt. Useimmat ruokaöljyt menee pilalle jos lämpötila on yli +180 astetta.
Öljy on rasvaa.