Sain diagnoosin keliakiasta
Haluan kokemuksia syömisistä. En halua tietoja "tuotteista" vaan haluan syödä gluteenitonta ruokaa ilman "korvikkeita"
Kommentit (8)
Perusruoka (lounas/illallinen) on todella helppo toteuttaa. Kasvikset, proteiini ja lisukkeena perunaa jossakin muodossa. Kastikkeita tmv tehdessä varmistaa vain ettei käytä mitään kiellettyä.
Aamupalassa voi joutua käyttämään mielikuvitusta kun me suomalaiset olemme tottuneet viljapaloihin: leipään, puuroon jne. Mutta kananmunat eri muodoissa, jogurtit, hedelmät/marjat/kasvikset.. löytyyhän noita.
Ja en ole gluteeniton itse, mutta harvoinpa nuo ruokaruokani gluteenia sisältävät.
salaatti,kasvikset, juurekset, vihannekset, hedelmät, marjat, liha,kala, kana, leikkeleet, makkara,juusto,kananmuna
Leipää ei tarvitse kenenkään syödä. Maailman helpointa jättää leivänsyönti pois.
Perunaa. Perunaa joka päivä. Keitettynä, paistettuna, muussattuna. Uuniperunaa, ranskalaisia, hasselbackan perunaa, noisetteja tai kermaperunalaatikkoa eri mausteilla jokaisella aterialla. Joskus riisiä.
Tai alat vähähiilariselle ja vedät vaan kasviksia ja salaatteja.
Kaupasta saa kyllä tosi hyviä gluteenittomia leipiäkin nykyään. Turkasen kalliita, joten säästä juhlahetkiin tai osta vasta kun ovat punalaputettuja.
Kokemuksia syömisistä? Öööh.
Ihan syön gluteenitonta ruokaa. Ei se mitään ihmeellistä ole. Äkkiä oppii. Itse ainakin 16 v. Ollut gluteeniton.
Gluteenittomat tuotteet ovat kehittyneet huikeasti viime vuosina, esimerkiksi pastat ja valmiit leivonnaiset, just FYI.
Minulla on keliakia ja olen myös vegaani. Mielestäni sopivien ruokien löytäminen on aika helppoa, vaikka jotkut kuvittelevatkin että on hankalaa noudattaa näitä ruokavalioita yhtä aikaa. Tosin olisihan sitä vaihtoehtoja enemmän, ellen olisi vegaani, esim.munakas sopisi hyvin aamupalaksi. Syön yleensä kasviproteiinituotteita ja niiden lisukkeeksi erilaisia vihanneksia, perunaa eri tavoin valmistettuna, riisiä ja kvinoaa. Välillä keittoruokia. Myös riisinuudelit ovat tosi hyviä. Gluteenitonta leipää ostan vain harvoin, yleensä syön leivän tilalta riisikakkuja tai sitten aamu/iltapalana rahkaa, jogurttia tai kaura/riisipuuroa. Herkutteluun käy monet ihan tavalliset sipsit ja pähkinät, jäätelöt ja suklaat. Gluteenittomia keksejä tai leivonnaisia ostan vain harvoin.
Miten se diagnosoitiin? Mitä oireita oli?