Kahvipussin voi laittaa 0,5litran tuopin suuhun ja kataa tulikuumaa vettä
Näppärä oivallus kun minulla ei ole kahvinkeitinä. Kahvinsuodatinpussin reunat voi kostuttaa kiinni tuopin suun ulkoreunoista.
Kommentit (27)
Mulla on kaksi metallisiivilää kahvikupin suulla ja kaadan kuuman veden kahvinporojen läpi suoraan kuppiin. Ensiluokkaista kahvia.
Ns. pour over -tekniikka
Ap, säästät tiskiä kun laitat sen omaan suuhusi ja kippaat vedet siihen.
Todellinen lifehack.
Kahvinkeitinhän maksaa ihan 20 halpahallissa ja ajaa asiansa vuosien ajan paremmin kuin tämä sukkahousunlahje-kolmostuoppi-viritys.
Eikö se kahvi jäähdy siinä tuopissa? Juotko sen suoraan siitä? Eikö sormia polta?
kattilakahvi. jokaisen sippi- ihmisen tuttu. kaataa vaan laskeutuneen kahvin varoen ja purut jää kattilan pohjalle. ja tämähän on käytännössä sama kuin pannukahvi.
lasituoppi voipi suuttua liika kuumasta ja sanoa kräksis.
Tuoppia ei ehkä ole tarkoitettu kestämään tulikuumaa vettä.
En suosittele.
Vierailija kirjoitti:
Mulla on kaksi metallisiivilää kahvikupin suulla ja kaadan kuuman veden kahvinporojen läpi suoraan kuppiin. Ensiluokkaista kahvia.
Ns. pour over -tekniikka
ehtiikö kahvirouheet "jutella" tarpeeksi kauan kuuman veden kanssa?
Olen myös keittänyt veden kattilassa, laita pienet kupit vettä, esim kolme. Sitten pannujauhatusta kolme mitallista. Kiehauta ihan hetki. Siirrä sivuun. Nauti 10 min myöhemmin. Maailman parasta kahvia ! Hakkaa keittimen litkut 6-0.
Miksi-Pirkka kirjoitti:
Ap, säästät tiskiä kun laitat sen omaan suuhusi ja kippaat vedet siihen.
pahkasiassa aikoinaan oli tosimiehen kova tee eli teepussi suuhun ja kiehuvaa pannusta perään eli sama.
Julkisesta vessasta voi varastaa käsipyyhkeitä suodattimeksi kuppiin jonka saa näppärästi tyhjentämällä jugurttipurkin. Sitten vain tarjouskahvia hakemaan. Vettä ei tarvi lämmittää, kaunistaa vaan. Männynkaarnaa voi raaputtaa jatkeeksi jos kulutus nousee liikaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulla on kaksi metallisiivilää kahvikupin suulla ja kaadan kuuman veden kahvinporojen läpi suoraan kuppiin. Ensiluokkaista kahvia.
Ns. pour over -tekniikka
ehtiikö kahvirouheet "jutella" tarpeeksi kauan kuuman veden kanssa?
https://www.seriouseats.com/make-better-pourover-coffee-how-pourover-wo…
https://perfectdailygrind.com/2019/01/everything-you-need-to-know-to-br…
ääh ku elitistit valittaa. voihan sitä olla elämässä tilanteita että ei satu vaan olemaan kaikkia välineitä saatavilla kaikkeen ja heti.
Kiitos vinkistä, mutta minulla on kahvinkeitin...Elektrolux, keittää hyvää ja kuumaa kahvia, maksoi 19.90
Vierailija kirjoitti:
kattilakahvi. jokaisen sippi- ihmisen tuttu. kaataa vaan laskeutuneen kahvin varoen ja purut jää kattilan pohjalle. ja tämähän on käytännössä sama kuin pannukahvi.
Mikä on sippi-ihminen?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulla on kaksi metallisiivilää kahvikupin suulla ja kaadan kuuman veden kahvinporojen läpi suoraan kuppiin. Ensiluokkaista kahvia.
Ns. pour over -tekniikka
ehtiikö kahvirouheet "jutella" tarpeeksi kauan kuuman veden kanssa?
https://www.seriouseats.com/make-better-pourover-coffee-how-pourover-wo…
https://perfectdailygrind.com/2019/01/everything-you-need-to-know-to-br…
thanks, oikeestaan jo liian hienosta vastauksesta. sen verran oon ite joskus hifistelly että annan ensin tippalukon olla kii vähän aikaa että kuuma vesi saa leikkiä rouheiden kans pitempään ja sitte vielä lopuksi suodatinpaperin kauluksesta kii ja snadi vääntäminen että kaiken saa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
kattilakahvi. jokaisen sippi- ihmisen tuttu. kaataa vaan laskeutuneen kahvin varoen ja purut jää kattilan pohjalle. ja tämähän on käytännössä sama kuin pannukahvi.
Mikä on sippi-ihminen?
ollu jossain elämänvaiheessa sipissä eli köyhä. e3li tuntee sen skenaarion.
kattilakahvilla siis tarkoitin että tehdään kuin pannukahvi mutta pannun sijasta kattila. eli ensin kiehautetaan vesi, sitten kattila veks levyltä ja rouheet sekaan, ja annetaan laskeutua. sitten kaadetaan kevyesti niin vettyneet rouheet jää kattilan pohjalle. ja jos ei satu oleen kahvimittaa niin perus- ruokalusikka on tarpeeksi lähellä samaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulla on kaksi metallisiivilää kahvikupin suulla ja kaadan kuuman veden kahvinporojen läpi suoraan kuppiin. Ensiluokkaista kahvia.
Ns. pour over -tekniikka
ehtiikö kahvirouheet "jutella" tarpeeksi kauan kuuman veden kanssa?
Ihan yhtä kauan sen pisaran valumisessa kahvin läpi kestää metallisiivilässä kuin paperisuodattimessakin. Hyvin ehtii jutella ja kahvin aromit nousee paremmin esiin kun ei ole suodatinpussin makua sekoittamassa pakkaa.
Itse laitan suodattimen termoskannuun ja keitän veden keittäjällä. Tehnyt sitä jo kauan.Suodatin ei paljoa maksa.