Helena Petäistö pitää camembert-juustoa viikon pöydällä ennen sen syömistä
"Ranskalaisilla on tapana ottaa juustot pöytään reilu tunti ennen tarjoilua, Helena Petäistö kertoi. Itse hän on tosin vienyt käytännön vielä pidemmälle.
Pidän camembert-juustoa keittiön pöydällä viikon ennen kuin rupean sitä syömään, hän kertoi." https://www.is.fi/viihde/art-2000008858288.html
Tunnin vielä ymmärrän, viikkoa en.
Kommentit (30)
Onnea vaan, kun syö homemyrkkyjä sisältävää juustoa sitten. Ei pehmeitä juustoja voi säilyttää huoneenlämmössä ainakaan.
Kaupasta ostettuna juusto ei ole vielä välttämättä kypsä, joten kypsyy herkullisuuteensa keittiön pöydällä.
Millainenhan sohjokasa siitä on viikon jälkeen jäljellä...
Vierailija kirjoitti:
Kaupasta ostettuna juusto ei ole vielä välttämättä kypsä, joten kypsyy herkullisuuteensa keittiön pöydällä.
Myös camembert eikä vaan kovat juustot?
Mammat eivät taida ymmärtää juustojen päälle mitään. Kaikki juusto pitää teidän mielestänne tarjota jääkaappilämpöisenä, koska ne säilytetään siellä. Kertokaapa toki, miten on toimittu silloin, kun jääkaappi oli ylellisyystuote sekä sähkö yleensä. Juusto on kuitenkin ikivanha tuote.
Oho :D Mun tietojen mukaan juustoa kannattaa pitää tunti-pari pöydällä ennen tarjoilua... mutta että viikko...
t. ravintolakokki
Vierailija kirjoitti:
Taitaa tuosta seurata kunnon camembert ripuli. Ai miten fiiniä, kun kurapaska lentää!
Nyt ajattelet Helena Petäistöä istumassa ripulipaskalla kylmää hikeä korkealta otsaltaan pyyhkien.
Tiedättekö kenen ex-presidentin kanssa Helena Petäistö on seurustellut?
Minäpä tiedän, mutta en kerro. : )
Tämä oli kyllä jännä tieto! Pitäisiköhän joskus kokeilla itsekin
Petäistön kirjat ovat muuten olleet todella mielenkiintoisia. Minulla on kaikki hänen Ranska-matkaoppaansa, ja ne ovat mielestäni hyvin kirjoitettuja ja mukaansatempaavia. Taidan hankkia myös tämän uusimman teoksen. 🥖
Vierailija kirjoitti:
Kaupasta ostettuna juusto ei ole vielä välttämättä kypsä, joten kypsyy herkullisuuteensa keittiön pöydällä.
Juuri noin. Ostan usein punalaputettuja homejuustoja jemmaan ja nehän säilyvät herkullisina viikkokausia sen parasta ennen päiväyksen jälkeenkin. Jääkaapissa säilytän niitä, mutta annan olla huoneenlämmössä tuntikausia ennen syömistä. Joskus jäi yöksikin pöydälle ja söin sen sitten aamulla.
Vierailija kirjoitti:
Mammat eivät taida ymmärtää juustojen päälle mitään. Kaikki juusto pitää teidän mielestänne tarjota jääkaappilämpöisenä, koska ne säilytetään siellä. Kertokaapa toki, miten on toimittu silloin, kun jääkaappi oli ylellisyystuote sekä sähkö yleensä. Juusto on kuitenkin ikivanha tuote.
Eihän kylmä juusto maistu millekään, mutta sehän sopiikin "suomalaiseen makuun" eli ruuan pitää olla mautonta mössöä. Otan usein töihin evääksi juustokimpaleen, yleensä emmentalia tai muuta maukasta, ja laitan sen aamulla reppuuni ja siellä se pysyy ruokataukoon saakka.
Ei se miksikään menee, kypsyy vain paremmaksi. Miksi Petäistö tekisi sitä, jos joka kerta joutuisi ripuloimaan?😂
Kannattaisi lukea edes wikipedian artikkeli, gastronomiset moukat.
Juustoa ostettaessa on hyvä avata rasia ja vilkaista käärepaperin alle. Jos juusto on hyvin valkoinen, hajuton ja tuntuu sormella kevyesti painettaessa kimmoisalta, niin voi kypsyttäminen viedä huoneenlämmössäkin pari kolme päivää. Jos kuoressa on hieman pilkkuja ja se tuntuu sormella painettaessa pehmeältä, kypsyminen vie vähemmän aikaa.
Aivan oikein kypyys siinä viellä lämössä,Saman kun teke emental justot mustaleima tai punaleima.Nami nami.Tyhmä muuteen juustoissa ,jos on home ,niin nakata pois.Höylätän home osa pois ja syödän.Niin tehdään mailmallakin ihan juustoa myyvät liikeet. Jääkkappi kylmänä mikään juusto ei pitäisi syödä.Siihen pöydälle lämpii 1-2h.maistuukin jo juuston oikea maku.Justo kuin juusto,sama asia..
Kyllä minäkin voin puoli päivää pitää juustoa huoneenlämmössä ennen syömistä, jotta maku on parhaimmillaan, mutta en ehkä ihan viikkoa.
Näin kerran videon, jossa camembert -kiekko käärittiin voitaikinaan ja paistettiin uunissa. En ole ihan varma, tuliko pakettiin vielä levyllinen suklaata? Oli kyllä semmosta mättöä että huh..
Ei mozzarellaakaan kuulu laittaa jääkaappiin säilytykseen. Se pitäisi syödä tuoreena.
Ai että tällainen uutinen. Home ym juustot voi ottaa esille muutama tunti ennen tarjoilua.
Kuka voi suunnitella viikkoa ennen mitä syö minäkin päivänä?
Taitaa tuosta seurata kunnon camembert ripuli. Ai miten fiiniä, kun kurapaska lentää!