Mikä ruoka tai raaka-aine aiheuttaa sinulla eniten ruokahävikkiä?
Itselle hankalinta on varmaan arvioida oikea määrä riisiä, perunaa tai pastaa keitettäväksi. Varsinkin useammalle ruokaa laittaessa. Mitenhän senkin oppisi?
Mikä aiheuttaa sinulla eniten ruokahävikkiä? Unohtuiko ostettu ruoka jääkaappiin tai kaappiin vanhenemaan tai teetkö jotain tiettyä ruokaa liian suuren annoksen?
Kommentit (53)
Nytkin kalliita italialaisia tuorejuustoja kaapissa.Aika meni umpeen joten ilmeisesti lentää roskiin.
PS Ostin Närpeksen tomaatteja tänään. Onpa maailman parhaimpia !
Vierailija kirjoitti:
Aurajuusto.
Vaikka koittaa ostaa sen, missä on parasta ennen -päiväys mahdollisimman myöhään, niin aina kun kotona paketin avaa, on juusto homeessa. Roskiinhan se sitten menee heti.
Sehän on homejuustoa.
Vierailija kirjoitti:
Aurajuusto.
Vaikka koittaa ostaa sen, missä on parasta ennen -päiväys mahdollisimman myöhään, niin aina kun kotona paketin avaa, on juusto homeessa. Roskiinhan se sitten menee heti.
Voikohan tuota pakastaa? Monen juuston voi laittaa pakkaseen ja siitä vaikka pitsan päälle ja säilyy näin huomattavasti pitempään eikä homehdu jääkaappiin.
Säästän jos jää vaikkapa yksi ja puoli perunaa keitettynä ja paistan seuraavana päivänä.
Vierailija kirjoitti:
Sehän on homejuustoa.
Hah, seuraavaksi varmaan selität, että on homeleipä ja homeananasta myytävänä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aurajuusto.
Vaikka koittaa ostaa sen, missä on parasta ennen -päiväys mahdollisimman myöhään, niin aina kun kotona paketin avaa, on juusto homeessa. Roskiinhan se sitten menee heti.
Voikohan tuota pakastaa? Monen juuston voi laittaa pakkaseen ja siitä vaikka pitsan päälle ja säilyy näin huomattavasti pitempään eikä homehdu jääkaappiin.
Voi pakastaa!
Eikö ap ole kuullut jatkojalostamisesta? Tarkoittaa siis sitä, että keitetyistä perunoista tehdään paistettuja perunoita, riisistä tai pastasta salaattia jne. jne. Näin ei koskaan mene ruokaa roskiin. Pakkauksissa ja netissä on myös ohjeellisia annoskokoja, joita voi hyödyntää arvioidessaan kuinka paljon keittää lisuketta.
Leipä. Vaikka ostan kuinka pieniä paketteja niin aina sitä vaan jää. Sitten kun pistän pakastimeen, unohtuu sinne.
Vierailija kirjoitti:
Eikö ap ole kuullut jatkojalostamisesta? Tarkoittaa siis sitä, että keitetyistä perunoista tehdään paistettuja perunoita, riisistä tai pastasta salaattia jne. jne. Näin ei koskaan mene ruokaa roskiin. Pakkauksissa ja netissä on myös ohjeellisia annoskokoja, joita voi hyödyntää arvioidessaan kuinka paljon keittää lisuketta.
Riisiä ei saa säilöä seuraavaan päivään eikä puolesta kauhallisesta juuri tule uutta ateriaa!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikö ap ole kuullut jatkojalostamisesta? Tarkoittaa siis sitä, että keitetyistä perunoista tehdään paistettuja perunoita, riisistä tai pastasta salaattia jne. jne. Näin ei koskaan mene ruokaa roskiin. Pakkauksissa ja netissä on myös ohjeellisia annoskokoja, joita voi hyödyntää arvioidessaan kuinka paljon keittää lisuketta.
Riisiä ei saa säilöä seuraavaan päivään eikä puolesta kauhallisesta juuri tule uutta ateriaa!
Miksi ei? Ja kuka puhui kokonaisesta ateriasta?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikö ap ole kuullut jatkojalostamisesta? Tarkoittaa siis sitä, että keitetyistä perunoista tehdään paistettuja perunoita, riisistä tai pastasta salaattia jne. jne. Näin ei koskaan mene ruokaa roskiin. Pakkauksissa ja netissä on myös ohjeellisia annoskokoja, joita voi hyödyntää arvioidessaan kuinka paljon keittää lisuketta.
Riisiä ei saa säilöä seuraavaan päivään eikä puolesta kauhallisesta juuri tule uutta ateriaa!
Tulee, kun laittaa muita aineksia enemmän. Ateria se on pienikin ateria.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikö ap ole kuullut jatkojalostamisesta? Tarkoittaa siis sitä, että keitetyistä perunoista tehdään paistettuja perunoita, riisistä tai pastasta salaattia jne. jne. Näin ei koskaan mene ruokaa roskiin. Pakkauksissa ja netissä on myös ohjeellisia annoskokoja, joita voi hyödyntää arvioidessaan kuinka paljon keittää lisuketta.
Riisiä ei saa säilöä seuraavaan päivään eikä puolesta kauhallisesta juuri tule uutta ateriaa!
Juuri puoliso söi 2 päivää jääkaapissa ollutta riisiä. Kuoleeko se?
Jos, keität riisiä liikaa niin pakasta se seuraavaa käyttöä varten. Paistettu riisikin on muuten hyvää.
Viimeksi olen joutunut heittää avatun mansikkahillon roskiin, kun päivämäärä oli huomaamattani vanhentunut. Sekin vähän harmitti.
Kahvia keitän jostain syystä aina liikaa ja sitten menee osa viemäriin.
Vierailija kirjoitti:
Jos, keität riisiä liikaa niin pakasta se seuraavaa käyttöä varten. Paistettu riisikin on muuten hyvää.
Viimeksi olen joutunut heittää avatun mansikkahillon roskiin, kun päivämäärä oli huomaamattani vanhentunut. Sekin vähän harmitti.
Kaupan hilloissa on niin paljon säilöntäaineita, että ne eivät mene pahaksi vaikka päiväys olisi vähän ohi. Maistamalla ja haistamalla tietää, onko tuote käyttökelpoista.
Mikä tahansa, jos päivämääriä ei tarkista kunnolla. Usein vihannekset, kurkku menee jo parissa päivässä vetiseksi. Kana joskus, koska päivämäärä umpeutuu äkkiä. Pakasteessa ollut leipä vetistyy.
Aurajuusto.
Vaikka koittaa ostaa sen, missä on parasta ennen -päiväys mahdollisimman myöhään, niin aina kun kotona paketin avaa, on juusto homeessa. Roskiinhan se sitten menee heti.