Jauhelihassa sivumaku - seuraavana päivänä oksennus
Söin eilen illalla jauhelihaa, jonka viimeinen käyttöpäivä olisi ollut vasta tänään. Lihassa oli harmahtavia läikkiä ja maku ihan aavistuksen huonohko sekä siinä oli hieman luotaantyöntävä sivumaku (en ollut aiemmin syönyt niin selvästi vanhentuneen makuista jauhelihaa). Teki mieli heittää ruoat pois ja heitinkin ne. Tänään oksensin. Sainkohan ruokamyrkytyksen vai onko kyseessä norovirus?
Kommentit (7)
Jos kypsensit kunnolla, tuskin tuli lihasta.
Vierailija kirjoitti:
Jos kypsensit kunnolla, tuskin tuli lihasta.
Kypsensin kunnolla. Ehkä kyseessä on norovirus tai vastaava. :/ Tässä tapauksessa ruokamyrkytyskin olisi ollut pienempi paha.
Siinäpä se! Arvatenkin jätit sen pesemättä.
Jos vika olisi ollut jauhelihassa, olisit oksentanut muutamassa tunnissa. Mietipä hetki, miten pitkällä elimistössäsi se eilen syöty jauheliha oli aamulla, niin syvältä ei oksennella.
Ruokamyrkytys tulee parin tunnin sisällä.
Ruokamyrkytys voi tulla yli vuorokaudenkin päästä.743
Ne läikät olivat jopa vihertävän harmahtavia. Joskus aiemmin on ollut vastaavaa viimeisenä käyttöpäivänä, mutta maku oli ok. Joskus aiemmin olisin vain heittänyt lihan pois, mutten raaskinut. Voi olla, että pakkaus oli jotenkin rikki tai sitten kylmäketju oli katkennut.