Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Apuja liivatteen kanssa!

Vierailija
18.02.2022 |

Olen tekemässä juustokakkua ja pohja saa nyt hiukan jähmettyä jääkaapissa. Seuraavaksi teen täytteen ja siihen tulee liivatetta.

Viimeksi jäi klimppejä, jotka haluan nyt välttää. Onko jotain muuta muistettavaa, kuin että seosta ei saa keittää kun liivatteet on lisätty, ei saa lisätä kylmiin aineisiin ja pitää kaataa ohuena nauhana ja sekoittaa koko ajan?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
18.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Vierailija
2/10 |
18.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri näin lisää ohuena nauhana ja sekoita kokoajan, ei jäisiä marjoja kuin vasta liivatteen lisäämisen jälkeen.

Onnistuu kyllä.

Muistithan liottaa ensin kylmässä vedessä ja sitten kuumaan vesitilkkaan sulamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
18.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä annan sen liivatenesteen hieman jäähtyä ennen kuin kaadan sen muun massan joukkoon. Siis niin, ettei se ihan kiehuvan kuumaa enää ole.

Vierailija
4/10 |
18.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Turvota lehdet kylmässä, purista ylimääräiset vedet pois ja liota pieneen määrään kuumaa vettä. Sitten norona loppuseokseen, sekoita hyvin ja kaada pohjan päälle.

Vierailija
5/10 |
18.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä annan sen liivatenesteen hieman jäähtyä ennen kuin kaadan sen muun massan joukkoon. Siis niin, ettei se ihan kiehuvan kuumaa enää ole.

Juuri näin, siinä muuten kermavaahdot sulaa

Vierailija
6/10 |
18.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä sekotan aina vatkaimella, ei ole ikinä tullut pienintäkään klimppiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
18.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä annan sen liivatenesteen hieman jäähtyä ennen kuin kaadan sen muun massan joukkoon. Siis niin, ettei se ihan kiehuvan kuumaa enää ole.

Mutta liikaa jos jäähdyttää niin neste ehtii jo hyytyä ja voi jäädä klimpeiksi. 

Vierailija
8/10 |
18.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mä annan sen liivatenesteen hieman jäähtyä ennen kuin kaadan sen muun massan joukkoon. Siis niin, ettei se ihan kiehuvan kuumaa enää ole.

Mutta liikaa jos jäähdyttää niin neste ehtii jo hyytyä ja voi jäädä klimpeiksi. 

Sen pitää olla sopivan liikkuvaa vielä, mutta ei kiehuvaa. Jos hyytyy liikaa jäähdyttäessä, sitä voi lämmittää uudestaan ennen lisäämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
18.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne liivatelehdetkän yleensä sulatetaan niin pieneen määrään nestettä, ettei se neste yleensä kiehuvana pysy niin pitkään, että sen takia menisi pilalle? Vai hetikö kippaatte kuumat nesteet juuston/kerman joukkoon ja sitten juusto juoksettuu sen takia?

Liivatelehdet liotetaan ensin, puristetaan ylimääräinen neste ja sitten sulatetaan pieneen määrään nestettä, esim. puoleen desiin kuumennettua sitruunamehua, tai mitä nyt käytetäänkään. Johan ne viileät lehdet jo itsessään viilentää sitä nestettä sinne sulaessaan.

Vierailija
10/10 |
18.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi yksi