Laskiaispullat ovat Ruotsissa huomattavasti parempia
Ja niissä on paljon enemmän kermaa. Myös mantelimassa on korkealaatuisempaa.
Kommentit (32)
Taidat olla läskiäispullien suurkuluttaja?
Niin ja miksi tätä ei uutisoida Suomessa:
Ruotsissa koronaa ei enää ole. Ei passeja. Tavallinen normaali. (Reuters)
Heijaa 👑👑👑
Menikö Ruotsi kuralle, kun minimoi koronahössötyksen, kuoliko kaikki?
Fiksua porukkaa tuolla naapurissa.
Mitenkä meni tämä koronahommanhoito niinku täällä?
Hysteeristä pelottelua koko plandemia.
Ruotsissa jätettiin lapset rokottamatta. Nyt jäihin koko korona passeineen myös Suomessa. Järki päähän jo. Kiitos.
No muuta ihmeessä sinne, kun pullatkin on parempia.
Vierailija kirjoitti:
Niin ja miksi tätä ei uutisoida Suomessa:
Ruotsissa koronaa ei enää ole. Ei passeja. Tavallinen normaali. (Reuters)
Heijaa 👑👑👑
Menikö Ruotsi kuralle, kun minimoi koronahössötyksen, kuoliko kaikki?
Fiksua porukkaa tuolla naapurissa.Mitenkä meni tämä koronahommanhoito niinku täällä?
Hysteeristä pelottelua koko plandemia.
Ruotsissa jätettiin lapset rokottamatta. Nyt jäihin koko korona passeineen myös Suomessa. Järki päähän jo. Kiitos.
Kuolleita on 2 - 4 kertaa suhteessa asukaslukuun kuin Suomessa?
Mä ihmettelen, kun ne kutsuu laskiaispullaa Ruotsissa "semla" ??? Mä oon oppinut koulussa että se on sämpylä.
Vierailija kirjoitti:
Mä ihmettelen, kun ne kutsuu laskiaispullaa Ruotsissa "semla" ??? Mä oon oppinut koulussa että se on sämpylä.
Ruotsissa sämpylä on fralla.
Vierailija kirjoitti:
Mä ihmettelen, kun ne kutsuu laskiaispullaa Ruotsissa "semla" ??? Mä oon oppinut koulussa että se on sämpylä.
Joo, Ruotsissa laskiaispulla on semla, Suomessa semla on sämpylä. Ruotsissa sämpylä on esim. småfranska, mutta on sille muitakin sanoja. Suomessa laskiaispulla on fastlagsbulle.
Munkin mielestä ruotsalaiset semlat on parempia. Niissä se mantelimassa on notkistettu jollain.
Tämä on fakta. Saisipa Suomesta ruotsalaistyylisiä laskiaispullia. Ne ovat aivan suussasulavan herkullisia.
Kyllä tyydyn suomalaiseen pullaan, on se pienempi paha kuin lähiöissä räjähtelevät kranaatit. Miten meni ruotsi niinkuin omasta mielestä?
Eikö tuok, tuokin, ole alun perin keksitty Ruotsissa?
Ruotsalaiset ovat pullakansaa. Vielä enemmän niiden perään kuin me täällä...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä ihmettelen, kun ne kutsuu laskiaispullaa Ruotsissa "semla" ??? Mä oon oppinut koulussa että se on sämpylä.
Joo, Ruotsissa laskiaispulla on semla, Suomessa semla on sämpylä. Ruotsissa sämpylä on esim. småfranska, mutta on sille muitakin sanoja. Suomessa laskiaispulla on fastlagsbulle.
Munkin mielestä ruotsalaiset semlat on parempia. Niissä se mantelimassa on notkistettu jollain.
Suomessakin mantelimassaa notkistetaan, mantelimassa on miedon ja hyvän makuista, mutta notkistamisen jälkeen se maistuu karvasmanteliöljylle *örp*
Kaikkihan Ruotsissa on parempaa, ap. Miehetkin uskaltavat pukeutua värikkäästi.
Aivan sairasta tämä Ruotsin touhu .Liian aikaiseen aukaisee yhteiskunnan.Nähdäänpä parin viikon päästä.
Hei.Vakavasti. Kello 22.00 ei saa mennä ravintolaan, mutta parin tunnin päästä aukaistaan ovet joka paikkaan. Merkillistä .Onko se korona jollakin napinpainauksella pois?
Tämä se on pelaamista venäläisellä ruletilla.
Vierailija kirjoitti:
Kaikkihan Ruotsissa on parempaa, ap. Miehetkin uskaltavat pukeutua värikkäästi.
Ei pidä paikkaansa. Paljon huonoa, mikä toimii Suomessa.
Ruotsissa niissä pullissa on oikeaa mantelimassaa, Suomessa useimmiten mantelimassan makuista täytettä, joka on valmistettu jauhetuista aprikoosinkivistä.
Olen syönyt Ruotsissa laskiaispullia. Ne toden totta olivat parempia kuin mitä täällä olen syönyt. Heja Sverige!
Johan tuo ruotsalaisen "semlan" eli laskiaispullan perusresepti jo paljastaa, että todellakin parempia kuin Suomessa:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 dl strösocker
2 tsk kardemumma - stött
0,5 tsk salt
15 dl vetemjöl - (ca 900 g)
Fyllning
400 g mandelmassa
1,5 dl mjölk
6 dl vispgrädde
Garnering
florsocker
Vierailija kirjoitti:
Ruotsissa niissä pullissa on oikeaa mantelimassaa, Suomessa useimmiten mantelimassan makuista täytettä, joka on valmistettu jauhetuista aprikoosinkivistä.
Vihdoin joku kertoi tämän.
Kiitos = )
Suomessa on bullissa manteli vain kielikuva.
Aprikoosinsiementä, esanssia, kaikkea muuta mut ei mantelia.
Lisäksi pihtaillaan sen feikkitäytteen kanssa.
Ruotsissa saa noita semlor muulloinkin kuin paskiaisena. Suomi on feikki pihtari.
Ostin eileen kolme. Ne on täällä hyviä.