Miten tehdään täyteläistä lohikeittoa?
Haluaisin että keiton liemi olisi oikein täyteläinen/kermainen. Vinkkaa hyvä lohikeiton ohje!
Kommentit (67)
Kuullota sipuli reilussa voissa kattilassa, lisää perunat, veden keittämisestä vettä niin että perunat nippanappa peittyvät, lisää suola ja maustepippuri, kun perunat on melkein kypsiä lisää lohi noin 5 minuutiksi ja purki kuohukermaa, kiehauta ja lisää tilli.
Vierailija kirjoitti:
Paljon kermaa ja voita. Ostat niitä fond du chef liemikuutioita. Tilliä, hyvä suola.
Älä hyvä ihminen rais kaa keittoa liemikuutioilla.
Vierailija kirjoitti:
Paljon kermaa ja voita. Ostat niitä fond du chef liemikuutioita. Tilliä, hyvä suola.
Kai tämä oli vitsi?
Paista se kala pannulla äläkä pilaa jossain keitossa kermalla. Hyi hemskutti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljon kermaa ja voita. Ostat niitä fond du chef liemikuutioita. Tilliä, hyvä suola.
Älä hyvä ihminen rais kaa keittoa liemikuutioilla.
No kerro sitten miten tulee parempi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljon kermaa ja voita. Ostat niitä fond du chef liemikuutioita. Tilliä, hyvä suola.
Kai tämä oli vitsi?
Fond du chef liemikuutiot on tosi hyviä. Ihan ravintolatasoa 👌Tietysti liemen saa haudutella itsekin lohen roippeista jos jaksaa ja viitsii. Mä en kotiruokaa jaksa tuntikausia valmistella.
T: kokki
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljon kermaa ja voita. Ostat niitä fond du chef liemikuutioita. Tilliä, hyvä suola.
Älä hyvä ihminen rais kaa keittoa liemikuutioilla.
No kerro sitten miten tulee parempi?
Reilusti suolaa ja maustepippuri.
Koskenlaskija sulatejuustoa (sitä juoksevaa)+ tilliä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljon kermaa ja voita. Ostat niitä fond du chef liemikuutioita. Tilliä, hyvä suola.
Kai tämä oli vitsi?
Fond du chef liemikuutiot on tosi hyviä. Ihan ravintolatasoa 👌Tietysti liemen saa haudutella itsekin lohen roippeista jos jaksaa ja viitsii. Mä en kotiruokaa jaksa tuntikausia valmistella.
T: kokki
Ravintola ei ole = tasokasta ruokaa
Lohikeitto on kaikessa yksinkertaisuudessaan parasta juurikin runsaalla voilla ja kermalla. Liemikuutiot on hyviä, kun ei valitse sitä halvinta extraa tai rainbowta.
Hyvä keittoperuna ja muhittelee tarpeeksi pitkään, niin voila'! 😉
Kolme asiaa: kuohukermaa, voita ja ostat kokonaisen kalan. Perkeistä keität kalamiehen. Pyydä kalatiskin työntekijää fileoimaan kala ja erottelemaan fileet muusta kalasta. Kalaliemeen on ehdottomasti käytettävä rasvaevä ja mieluusti kaikki muutkin perkeet. Siivilöi liemi hyvin. Lisää kerma kun potut ovat kypsiä ja kun liemi on kiehautanut, lisää ihan loppuvaiheessa kala reilun kokoisina kuutioita. Kalan kypsymiseen menee vain hetki. Älä enää anna kiehua kun kala on juuri kypsynyt.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljon kermaa ja voita. Ostat niitä fond du chef liemikuutioita. Tilliä, hyvä suola.
Kai tämä oli vitsi?
Fond du chef liemikuutiot on tosi hyviä. Ihan ravintolatasoa 👌Tietysti liemen saa haudutella itsekin lohen roippeista jos jaksaa ja viitsii. Mä en kotiruokaa jaksa tuntikausia valmistella.
T: kokki
Ravintola ei ole = tasokasta ruokaa
Painu muualle v i t t u i l e e 😉
Vierailija kirjoitti:
Kolme asiaa: kuohukermaa, voita ja ostat kokonaisen kalan. Perkeistä keität kalamiehen. Pyydä kalatiskin työntekijää fileoimaan kala ja erottelemaan fileet muusta kalasta. Kalaliemeen on ehdottomasti käytettävä rasvaevä ja mieluusti kaikki muutkin perkeet. Siivilöi liemi hyvin. Lisää kerma kun potut ovat kypsiä ja kun liemi on kiehautanut, lisää ihan loppuvaiheessa kala reilun kokoisina kuutioita. Kalan kypsymiseen menee vain hetki. Älä enää anna kiehua kun kala on juuri kypsynyt.
Joo ei kalamiestä perkeistä saa. Kalaliemen :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljon kermaa ja voita. Ostat niitä fond du chef liemikuutioita. Tilliä, hyvä suola.
Kai tämä oli vitsi?
Fond du chef liemikuutiot on tosi hyviä. Ihan ravintolatasoa 👌Tietysti liemen saa haudutella itsekin lohen roippeista jos jaksaa ja viitsii. Mä en kotiruokaa jaksa tuntikausia valmistella.
T: kokki
Hmm missä puussa ne liemikuutiot kasvaa? Jos ostaa niinkin kalliin raaka-aineen kuin lohi miksi se pitäisi pilata ei niin luonnollisilla raaka-aineilla?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljon kermaa ja voita. Ostat niitä fond du chef liemikuutioita. Tilliä, hyvä suola.
Kai tämä oli vitsi?
Fond du chef liemikuutiot on tosi hyviä. Ihan ravintolatasoa 👌Tietysti liemen saa haudutella itsekin lohen roippeista jos jaksaa ja viitsii. Mä en kotiruokaa jaksa tuntikausia valmistella.
T: kokki
Joo ne ravintoloiden hyllyt on niin nähty.
T. Aromisuola
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paljon kermaa ja voita. Ostat niitä fond du chef liemikuutioita. Tilliä, hyvä suola.
Kai tämä oli vitsi?
Fond du chef liemikuutiot on tosi hyviä. Ihan ravintolatasoa 👌Tietysti liemen saa haudutella itsekin lohen roippeista jos jaksaa ja viitsii. Mä en kotiruokaa jaksa tuntikausia valmistella.
T: kokki
Ravintola ei ole = tasokasta ruokaa
Sit sä oot käynyt huonoissa ravintoloissa.
Ap pyysi hyvän ja täyteläisen lohikeiton ohjetta.
Smetana tai kuohukerma.
Myös savukalan savun maku tuo täyteläisyyttä ruokiin.
Minusta ei ole vaiva eikä mikään keittää liemi itse kun kalatiskiltä pyytää valmiiksi fileoimaan. Kotona vaa perkeet kattilaan ja sillä aikaa kun liemi valmistuu, niin kuorii ja pilkkoo potut sekä kuutioi kalan. Ja tässä kysyttiin täyteläisen lohikeitto ohjetta, ei helpoimman ja nopeimman :)
Paljon kermaa ja voita. Ostat niitä fond du chef liemikuutioita. Tilliä, hyvä suola.