Muita joita ärsyttää kaverit ja perheenjäsenet, jotka tykkäävät vain mauttomasta ruuasta?
Vain hesburger, kotipizza tai joku muu yhtä mautonta ruokaa myyvä "ravintola" kelpaa heille. Itse kokatessa ei saa edes mustapippuria laittaa, kun on jo sitten liian voimakakkaan makuista.
Kommentit (11)
Miten sinulla noin huono tuuri on, että perheenjäsenet ja kaverit tykkäävät mauttomasta ruoasta?
Kerro ap mihin ravintolaan pitäisi sitten mennä syömään? Etnisissä ravintolissa laatu vaihtelee tosi paljon ja usein olen saanut surkeaa ruokaa vaikka olen itsekin tulisen ystävä.
Suolamäärä on tottumuksesta kiinni.
Vierailija kirjoitti:
Laita ne mausteet omaan annokseesi vasta lautasellasi ja lakkaa ärsyyntymästä makuasioista! Kaikkea sitä kuulee!
Suola on ehkä ainoa mauste jota voi vähän lisätä valmiiseen annokseen, mutta kyllä mausteet kuuluu laittaa jo ruuan teko -vaiheessa.
Voit ottaa oman annoksesi syrjään ja tehdä siitä valmistusvaiheessa juuri niin mausteista kuin haluat. On vain hyvä, että perhe ei välitä ylimaustetusta ruuasta.
Mua ihan suunnattomasti ärsyttää äitini tapa kaataa chiliä ruokaan. Kaikki maistuu vain sille chilille sitten.
Samoin vihaan sitä että salaatinkastike tuupataan salaattiin jo tekovaiheessa. Itse en käytä esimerkiksi ollenkaan, koska se kastike peittää alleen kaikki kasvisten omat maut. Ja yleensä maistuu sitten pliisulle koko salaatti.
Pitäisin siis ennemmin ongelmana liiallista "maustamista"
Minua se ei juuri liikuta, en yleensä kokkaa muille joten jos ravintolassa se kaveri ottaa mauttoman annoksen niin siinähän ottaa. Toki sitten jää vähän eksoottisemmat ruokapaikat pois, mikä on vähän tylsää. Ehkä ainoa mikä ärsyttää on se että tän tyyppiset heti jyrähtää että ei halua edes maistaa tai kokeilla jotain vaikka intialaista ruokaa. Ehkä he ovat muutenkin varovaisia persoonia. Enkä puhu ujoudesta tms, vaan siitä että joillakin ei ole kokeilunhalua. Itse haluan antaa uusille asioille mahdollisuuden ja kokeilla uusia juttuja, omissa rajoissa. Joillain ne rajat on tiukat. Ei kai siinä. Mutta se ahdistuminen ja ehdottomuus kun ihan vaan kysyy miten ois nepalilainen, niin EI. Kun niihin makuihin tottuu kyllä pian.
Ei ärsytä, mutta kyllähän se aina vähän juntin kuvan antaa ihmisestä, kun kaikki muu paitsi "hese" ja kermainen kanakastike makaronin kanssa on liian eksoottista.
Ei se ihan niin toimi, että vasta lautasella maustetaan. Luuletko, että mausteet silloin pääsevät oikeuksiinsa?
Keitin eilen illalla vihanneksia, ihan tavallisia pakasteita, joita ajattelen käyttää jossakin keitossa, vaikkapa lihakeitossa tai kalakeitossa. Näin maustoin noin puoli kiloa vihanneksia: pilkoin pieneksi yhden el oro de ecuador-chilin, yhden cheyenne-chilin, yhden starfish yellow-chilin, purkeista kuivattua tilliä, persiljaa, korianteria, pomeranssia ja valkosipuria, murskattua kuivattua. Maustoin tänään lientä, hyvää tuli. Yritä tehdä sama juttu lautasella maustaen. Onnea yritykselle!
PS: nuo chilit lasketaan miedoiksi. Eikä ole mitään ideaa poistaa siemeniä, ei se maku (capsaisin) niissä ole. Minun ei tarvi ärtyä muuden maustamattomuudesta, sillä teen ruuan vain itselleni, puolisoni tekee itselleen sopivaa. Ymmärrämme toistemme valinnat.
Mua ärsyttää mies, jonka mielestä lauantaimakkara on vahvan makuista ja ruokaan ei saa laittaa edes pippurirouhetta ettei vaan ole liian väkevää.
Mua ei ärsytä lapsi, joka on allerginen paprikalle ja samalla siis chilille - minkäs allergialleen voi.
Laita ne mausteet omaan annokseesi vasta lautasellasi ja lakkaa ärsyyntymästä makuasioista! Kaikkea sitä kuulee!