Parhaat jouluruokatuunaukset
Miten olet uudistanut jouluruokia eli samoista raaka-aineista jouluruokaa erilaisella twistillä?
Ideoita kaivataan joulupäiväksi. Ajattelin karamellisoituja lanttu-ja porkkanakuutioita laatikoiden sijasta ja luumurahkaa kiisselin sijasta.
Kommentit (3)
Vierailija kirjoitti:
No en tiedä onko tää tuunaus varsinaisesti, mutta me syödään aina tuhtien jouluruokien jälkeen glögimarinoitua hedelmäsalaattia muiden jälkkärien ohella. On kevyt ja raikas ja maistuu kaikille hyvin. Toki meillä on myös muita jälkkäreitä.
Kuulostaa tosi kiinnostavalta! Mitä hedelmiä laitatte siihen? Kermavaahtoa? Luumujälkkäri on todella raskas, en ole koskaan jaksanut syödä sitä jälkkäriksi ja näin vanhemmiten ei tahdo enää jaksaa laatikoitakaan, uusia ideoita kaivataan.
Suosikkejani ovat olleet jo n. 20 v. piparijäätelö glögikastikkeella jälkkärinä. Helppoa, edullista ja sopii lähes jokaiselle.
Sekoita hieman pehmenneeseen vaniljajäätelöön piparitaikinahippuja ja / tai piparimurskaa. Laita takaisin jähmettymään vielä ainakin 1 h. Glögikastiketta varten glögiä tai glögijuomaa. Jos käytän juomaa, keittelen sitä kasaan ensin. Glögitiivistettä ei tarvitse keitellä. Eli glögi (kumpi tahansa) pieneen kattilaan, lämmitä, lisää tarvittaessa lempimausteitasi, esim. kardemumma sopii tähän hyvin, himppasen appelsiininkuorta raastettuna on myös hyvää.
Tee jäätelöstä pari palloa, kaada lämmintä (ei kuumaa!) glögikastiketta päälle. Nauti.
No en tiedä onko tää tuunaus varsinaisesti, mutta me syödään aina tuhtien jouluruokien jälkeen glögimarinoitua hedelmäsalaattia muiden jälkkärien ohella. On kevyt ja raikas ja maistuu kaikille hyvin. Toki meillä on myös muita jälkkäreitä.