Mitä teette fava-herneistä?
Kommentit (14)
Tässä ilmoitetaan tuoreiden härkäpapujen kypsennysajaksi 10 minuuttia. Kuivattuja ja liotettuja keitetään paljon pidempään, jopa 1,5 tuntia:
https://www.luke.fi/scenoprot/papuhaaste/papujen-esikasittely/
Tarkoitatko Kreikan saarilla kasvavia fava-papuja?
Syön ne maksan kanssa ja juon Chiantia.
Vierailija kirjoitti:
Tarkoitatko Kreikan saarilla kasvavia fava-papuja?
Niitä kasvaa muissakin Välimeren maissa. Ja "Nykyään härkäpavun tärkeimpiä viljelyalueita ovat Kiina, Egypti ja Etiopia." t. Wikipedia
Sitä paitsi se on härkäpapu suomeksi. Eikä ne edes ole oikeasti papuja nimestään huolimatta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tarkoitatko Kreikan saarilla kasvavia fava-papuja?
Niitä kasvaa muissakin Välimeren maissa. Ja "Nykyään härkäpavun tärkeimpiä viljelyalueita ovat Kiina, Egypti ja Etiopia." t. Wikipedia
Sitä paitsi se on härkäpapu suomeksi. Eikä ne edes ole oikeasti papuja nimestään huolimatta.
Härkäpapuja viljellään myös Suomessa, vuosi vuodelta enemmän. Itse asiassa se on vanha viljelyskasvi täälläkin, välillä vaan oli poissa muodista.
Miksi höpisette häkäpavuista kun ap kysyy fava-herneistä.
Vierailija kirjoitti:
Miksi höpisette häkäpavuista kun ap kysyy fava-herneistä.
Tuoreina ja vihreinä palkoineen kerättyjä härkäpapuja kutsutaan nimellä "fava pea", vaikka ne eivät ole herneitä. Palko on samantapainen kuin herneellä ja kypsennettynä niitä voidaan käyttää herneen tavoin.
meinasin tehdä tän esitteen härkäpaputahnaa taas:
https://vegaaniliitto.fi/wp-content/uploads/2020/04/papuesite2014.pdf
osan pavuista saatan pakastaa keiton jälkeen sellaisenaan ruokaan käytettäväksi.
Reseptiä etsiessä huomasin että kokonainen kirja härkäpapureseptei olikin saatavilla myös:
https://vegaaniliitto.fi/wp-content/uploads/2020/10/Harkapapua-sarvista…
Olen koettanut useammankin kerran tehdä härkäpapuja useammallakin tavalla koska ne näyttävät herkullisilta. Valitettavasti se jää siihen pelkkään näköön.
Ne eivät ole herneitä vaan papuja. Latinalainen nimi on Vicia faba, suomeksi härkäpapu. Kaikki pavut pitää ehdottomasti aina kypsentää hyvin, muuten ne ovat myrkyllisiä. Vihreinä ja tuoreina keittoajaksi riittää 3-5 minuuttia, kuivina ne pitää liottaa ennen kypsennystä.
https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/raaka-aineet/harkapapu