Mahtava kotikaljanvalmistuskeksintö
Jo iät ja ajat olen valmistanut kotikaljaa maltaista sillai tylsään normaaliin tapaan että annan kotikaljan käydä huoneenlämmössä suuressa kattilassa, sitten kaadan kattilasta kaljan pulloihin niin että viimeiseen pulloon tulee kaljan "pohjat" eli aika paljon sitä mallas-hiiva-sössöä mukaan. Pullot pitää laittaa jääkaappiin ja seuraavana päivänä se on juomakelpoista.
--
Mutta! Nyt keksin merkittävän parannuksen tuohon prosessiin! Kaadan kaljan pohjia tahallani jonkin verran jokaiseen pulloon! Ja lisäksi en ala juoda niitä kaljoja jo seuraavana päivänä, vaan annan niiden ennen juomista olla jääkaapissa ainakin pari päivää!
--
Ilmiselvä juttu! Miksen tätä ole keksinyt jo ajat sitten? Miten noin jättimäinen kaljanparannustekniikka on jäänyt huomaamatta? Miksei perusresepti neuvo tekemään noin? Noinhan se aina kaikkien kannattaa tehdä!
Turha edes mainita miksi kaljasta tulee 100 kertaa parempaa noin. Kaikkihan sen nyt tietää.
Kommentit (5)
Vierailija kirjoitti:
"Kaikkihan sen nyt tietää." No et näköjään tiennyt.
Niin. Ei ollut koskaan tullut mieleen, vaikka vuosikausia olen kotikaljaa valmistanut. Mutta nyt kun yllättäen pälkähti päähän tuo idea niin se on maailman ilmiselvin juttu.
Päähän pälkähtäminen vei vuosia. Erittäin hidan pälkähdys.
ap
Minä annan kaljan käydä vuorokauden käymisastiassa, pullotuksen jälkeen n. 10h suljetuissa pulloissa ja sitten päivän- parin päästä on juotavaa.
Siis päivä- pari jääkaapissa tai kellarissa. Usein viimeiset pullot n. viikon päästä ovat parhaita.
Ei ole koskaan mennyt vahvaksi kalja.
Äitini teki samalla menetelmällä, paitsi heinäntekoaikana kalja tehtiin 30 litran maitopänikkään
Ei kihahtanut hattuun edes lapsella.
"Kaikkihan sen nyt tietää." No et näköjään tiennyt.