Lehtikaali, mihin ja miten käytät?
Ajattelin tehdä lehtikaali pastaa tänään, vaikutti ihan hyvältä Arlan ohje..
Kommentit (18)
Paistan pienessä määrässä öljyä pannulla ja sitten maustan vähän fiiliksen mukaan. Joskus laitan esim jotain siemeniä mukaan. Sitruuna ja valkosipuli käyvät hyvin myös.
Ihan kamalaa påskaa, ainoa tapa on laittaa öljyä ja maustetta ja kuivata uunissa, muutoin syömäkelvotonta
Sitruuna toimii lehtikaalin kanssa hyvin.
Sipseinä todella hyviä. Itse tykkään myös tehdä kermaista muhennosta ja smoothien joukossa
Sipseinä, smoothiessa ja salaatissa.
Teen keittoa tavallisen kaalin tapaan, tai laitan perunaviipaleiden päälle uuniin viimeisen kymmenen minuutin ajaksi kun perunat ovat jo melkein kypsiä.
Vierailija kirjoitti:
Ihan kamalaa påskaa, ainoa tapa on laittaa öljyä ja maustetta ja kuivata uunissa, muutoin syömäkelvotonta
Onko panoksesi tähän ketjuun mielestäsi arvokas?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan kamalaa påskaa, ainoa tapa on laittaa öljyä ja maustetta ja kuivata uunissa, muutoin syömäkelvotonta
Onko panoksesi tähän ketjuun mielestäsi arvokas?
On ainoastaan sipsit hyviä muuten ei
Pitsaan. Nypi lehti kaalit irti varsista, öljyä, valkosipulia ja sekoitus. Pitsapohjan päälle ensin juusto, päällimmäiseksi kaalijuttu. On hyvää.
Olen silloin tällöin yrittänyt käyttää lehtikaalia smoothiessa. Lehtikaalin ruoteet ovat yllättävän kovaa tavaraa ja muutenkaan maku ei tunnu kovin miellyttävältä. Toki blenderillä nuo ruoteetkin tulisi lopulta saada rikki.
Sinällään kyllä vähän hankala eväs, pohtinut tuota kokkaamista missä määrin vähentää noita ravintoarvoja kasvista.
Yleensä myydään melko isossa pakkauksessa niin loput voinee varmaan pakastaa jos ei kerralla saa menemään.
Harkinnassa kyllä hakea vaihtoehtoisia lähteitä ravinteille, juuri katselin että joissain viherjauheissa näyttää olevan tuota kuivattuna ja murskattuna niin saattaisi helpottaa nauttimista.
Rakastan lehtikaalia! Syön salaattina, tai heitän muiden vihannesten jatkeeksi patoihin. Yksi lempparipastakastikkeeni on lehtikaalia, tomaattimurskaa, suolaa ja pippuria ja vuohen juustoa. Suosittelen!
Vierailija kirjoitti:
Niistä tulee kuulema hyviä sipsejä. En ole vielä kokeillut.
Tulee. Tosin haju kodissa on sen jälkeen mielenkiintoinen😀
viherkaali, yrittänyt syödä, toistaiseksi jäänyt aina yli kirjoitti:
Olen silloin tällöin yrittänyt käyttää lehtikaalia smoothiessa. Lehtikaalin ruoteet ovat yllättävän kovaa tavaraa ja muutenkaan maku ei tunnu kovin miellyttävältä. Toki blenderillä nuo ruoteetkin tulisi lopulta saada rikki.
Sinällään kyllä vähän hankala eväs, pohtinut tuota kokkaamista missä määrin vähentää noita ravintoarvoja kasvista.
Yleensä myydään melko isossa pakkauksessa niin loput voinee varmaan pakastaa jos ei kerralla saa menemään.
Harkinnassa kyllä hakea vaihtoehtoisia lähteitä ravinteille, juuri katselin että joissain viherjauheissa näyttää olevan tuota kuivattuna ja murskattuna niin saattaisi helpottaa nauttimista.
Minä käytän salaattiin ja smoothieen ja molempiin vain sen pehmeän lehtiosan, en ruotia.
Pirkassa oli taannoin hyvä lehtikaalipastaohje. Ruodit otan aina pois, mihin tahansa käytänkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niistä tulee kuulema hyviä sipsejä. En ole vielä kokeillut.
Tulee. Tosin haju kodissa on sen jälkeen mielenkiintoinen😀
Aika monta herkullista ruokaa näin syksyisin jää syömättä jos kaalinhajua välttelee.
Niistä tulee kuulema hyviä sipsejä. En ole vielä kokeillut.