Mikä minulla menee pieleen, kun en saa basmatiriisistä sellaista samanlaista herkullista ja tuoksuvaa kuin ravintoloissa?
Keitän kattilassa ja lisään suolaa. Piräisikö ostaa riisinkeitin? Vai pitäisikö laittaa vähän jasmiiniriisiä sekaan?
Kommentit (11)
Itse teen riisin imeytystekniikalla, eli yksi osa riisiä ja kaksi osaa vettä, jolloin kaikki vesi imeytyy riisiin. Vesi kuumennetaan kiehuvaksi, jonka jälkeen haudutetaan matalalla lämmöllä kannen alla valmiiksi. Kypsä riisi sekoitetaan irtonaiseksi haarukalla, jotta siitä ei tule mössöä. Jos haluaa riisiin suolan lisäksi muuta makua, niin kattilaan voi lisätä esim. muutaman kokonaisen kardemumman (kannattaa rikkoa kuori) ja vaikka tähtianista.
Osaatko laskea riisin ja veden suhteet oikein?
Siis 1 osa riisiä ja 2 osaa vettä...
Ei suolaa riisiin, eikä mitään etikoita tai muuta (Japanissa käytetään etikkaa, eri riisilaatu!).
Kaiken a ja o on hyvälaatuinen riisi, jos marketista ostaa, niin niitä kalliimpia. Aasiakaupoista voi löytää edullisesti. Kokeilemalla marketista myös.
Riisikeitin auttaa, mutta halvemmilla keittimillä ei tee mitään. Kattila parempi, jos et niin usein keittele.
Mutta siis: hyvälaatuinen riisi!
Ruokablogeja voi googlailla.
Nimim. Vuosia Aasiassa asunut
Ihme hienostelua bulkkitavaralla jota riisi on.
Riisiä liotetaan ensin 30 min ja huuhdellaan. Sitten laitetaan vettä saman verran kuin riisiä + puoli desiä. Annetaan kiehua 10 min. Jätetään kannen alle hautumaan 10 min.
Vierailija kirjoitti:
Ei suolaa riisiin, eikä mitään etikoita tai muuta (Japanissa käytetään etikkaa, eri riisilaatu!).
Kaiken a ja o on hyvälaatuinen riisi, jos marketista ostaa, niin niitä kalliimpia. Aasiakaupoista voi löytää edullisesti. Kokeilemalla marketista myös.
Riisikeitin auttaa, mutta halvemmilla keittimillä ei tee mitään. Kattila parempi, jos et niin usein keittele.
Mutta siis: hyvälaatuinen riisi!
Ruokablogeja voi googlailla.
Nimim. Vuosia Aasiassa asunut
Japanissa ei todellakaan laiteta riisiin etikkaa riisilaadun takia. Sushiin käytettävä riisi maustetaan, mutta tavallista lisäkeriisiä ei.
Japanilainen riisi laatu on muuten nimeltään japonica ja se on samaa kuin meikäläinen puuroriisi.
Missäpäin asut? Vantaan Tammiston Citymarketissa myydään maailman parasta basmati/jasmiini riisiä, on siellä riisien alahyllyllä pienessä vaaleassa "säkissä" jossa kantokahvat. Tämä riisi on sitä ihanasti tuoksuvaa, todella maukasta.
Kyllä se riisin peseminen ja huuhtominen ja hitaasti hauduttaminen/veden imeyttäminen eniten makuun ja rakenteeseen vaikuttaa. Ravintoloissa käytetään sitä halvinta mahdollista.
-> keitä riisi
- > kaada joukkoon hajuvesi
-> syö haiseva sonta
Suosittelen lämpimästi riisinkeitintä! Se tekee aina hyvää riisiä, oli riisi sitten mitä lajia tahansa, eikä sun tarvi stressata lainkaan.
Meillä on aina syöty paljon riisiä, ja riisinkeitin oli ehdottomasti yksi parhaista ostoksista. Maksoi 30 euroa. Ostettiin tyttärellekin opiskelija-asuntoonsa sellainen, koska tekee paljon riisiruokia.
Älä keitä liian pitkään, vaan anna hautua hiljalleen kannen alla. Laita myös vähän riisiviinietikkaa tai miriniä sekaan. Ja pese riisi huolella ennen keittämistä.