Millaisia kastikkeita teette perunalle?
Jauheliha- ja nakkikastike ei enää kelpaa kenellekään, niin ideoita kaipaisin. Pastalle ja riisille kyllä keksii kastikkeita, mutta mikä sopii perunalle?
Kommentit (68)
Minä ajattelen yleensä kyllä tekeväni kastikkeen sille proteiinille. Kalalle esimerkiksi tartarkastike tai kermaviilikastike. Pihville pippurikastike, hollandaise tai punaviinikastike. Arkisille lihapullille ruskeakastike tai tomaattikastike. Aasialaisista lemppareita ovat teriyaki- ja tonkatsukastike. Erilaisia curryja teen myös.
Vierailija kirjoitti:
Kokeile ihan tavallista ruskeaa kastiketta noiden nakkien ja jauhelihan kanssa. Ihme jos ei kelpaa. Paista jauhoja voissa kunnes ovat ihan tumman ruskeita, reilusti sipulia, pippuria ja suolaa. Keitä ainakin puoli tuntia, että jauhojen maku vaihtuu pähkinäisen ja täyteläisen makuiseksi. Jos ei kelpaa, niin perheessäsi on se vika.
Täh? Kysyin, että mitä muuta perunalle voisi tehdä kuin jauheliha- tai nakkikastiketta, niin vastaat, että tee kastike nakeille ja jauhelihalle. Osaan kyllä tehdä ruskeaa kastiketta, mutta teinit eivät halua syödä em. kastikkeita ja itse en syö lihaa.
Kunnon possukastike, naudanlihakastike, broilerikastike. Voilla tehty ruskeakastike siis. Ei parempaa ruokaa ole. Aina tulee syötyä liikaa.
Vierailija kirjoitti:
Minä ajattelen yleensä kyllä tekeväni kastikkeen sille proteiinille. Kalalle esimerkiksi tartarkastike tai kermaviilikastike. Pihville pippurikastike, hollandaise tai punaviinikastike. Arkisille lihapullille ruskeakastike tai tomaattikastike. Aasialaisista lemppareita ovat teriyaki- ja tonkatsukastike. Erilaisia curryja teen myös.
Kyllä, mutta käykö esim curry perunan kanssa...
Vierailija kirjoitti:
Minä ajattelen yleensä kyllä tekeväni kastikkeen sille proteiinille. Kalalle esimerkiksi tartarkastike tai kermaviilikastike. Pihville pippurikastike, hollandaise tai punaviinikastike. Arkisille lihapullille ruskeakastike tai tomaattikastike. Aasialaisista lemppareita ovat teriyaki- ja tonkatsukastike. Erilaisia curryja teen myös.
Lihassa on aika vähän proteiinia...
Rosepippuri-kermakastike possusuikaleista
Porsaanpihvit ja sinappi kermakastike. Mukaan käy myös timjami. Pitkä haudutus
Vierailija kirjoitti:
Kunnon possukastike, naudanlihakastike, broilerikastike. Voilla tehty ruskeakastike siis. Ei parempaa ruokaa ole. Aina tulee syötyä liikaa.
Teetkö siis broilerille ihan perus ruskeakastikkeen?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Porsaanpihvit ja sinappi kermakastike. Mukaan käy myös timjami. Pitkä haudutus
Tämä kuulostaa hyvältä. Olen vain vähän huono pihvinpaistaja, kun en itse syö lihaa
Kylmä kermaviiliyrttikastike ja vaikka lihapullat
Kermaviili ja siihen yrttejä ja mausteita, kyllä maistuu perunan kanssa!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Porsaanpihvit ja sinappi kermakastike. Mukaan käy myös timjami. Pitkä haudutus
Tämä kuulostaa hyvältä. Olen vain vähän huono pihvinpaistaja, kun en itse syö lihaa
Mut tää on tosi helppo. Possufileestä pihvit, paistat pinnat kiinni, suola, pippuri. Sit kastikkeeseen hautumaan
Sianlihakastike (läskisoosi) on tosi hyvää!
Sitten klassikko, kananmunakastike. Meidän lapset tykkää tosi paljon.
Sei-kalasta saa myös hyvän liemimäisen kastikkeen (liemessä mm. sinappia, sitruunamehua ja tilliä).
Entäs lihapullakastike?
Juustoinen kanakastike
Näistä olen itse ainakin pitänyt:
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/basilika-possukastike
https://touchoftaste.fi/reseptit/porsaanliha/possu-oliivi-tomaattipannu/
Kokeile ihan tavallista ruskeaa kastiketta noiden nakkien ja jauhelihan kanssa. Ihme jos ei kelpaa. Paista jauhoja voissa kunnes ovat ihan tumman ruskeita, reilusti sipulia, pippuria ja suolaa. Keitä ainakin puoli tuntia, että jauhojen maku vaihtuu pähkinäisen ja täyteläisen makuiseksi. Jos ei kelpaa, niin perheessäsi on se vika.