Moni täällä mainitsee hyvät rasvat
Eivätkä kuitenkaan mainitse mitä ihmettä ne hyvät rasvat mahtaakaan olla.
Tuskin itsekään tietävät, toistavat vain jotain opittua mantraa.
Kommentit (23)
No itsehän en paljon lihaa syö, mutta anoppilasta tulee joskus meille tähtenä vanhan kansan ruokaa jossa on rasvaista lihaa ja voita jne. Oon kiinnittänyt huomiota siihen miten vaikeaa niitä astioita on saada puhtaaksi kun rasva tarraa astian reunoihin kuin liima. Joka kerta mietin että onneksi tuo tavara ei tarraa omiin verisuoniini. Omat vanhemmat ovat myös aina syöneet vähän punaista lihaa ja noudattaneet rasvasuosituksia ja erot terveydessä verrattuna anopiäpilaan on huomattavat nyt kun lähestytään 80 vuotta. Siitäkin huolimatta että vähärasvaiset ovat vetäneet sokeria kaksin käsin.
Vierailija kirjoitti:
No itsehän en paljon lihaa syö, mutta anoppilasta tulee joskus meille tähtenä vanhan kansan ruokaa jossa on rasvaista lihaa ja voita jne. Oon kiinnittänyt huomiota siihen miten vaikeaa niitä astioita on saada puhtaaksi kun rasva tarraa astian reunoihin kuin liima. Joka kerta mietin että onneksi tuo tavara ei tarraa omiin verisuoniini.
Niin, siellä verisuonissa kulkiessaan sehän tosiaan hyytyisi laidoille.
kylmäpuristettu oliiviöljy
kylmäpuristettu kookosöljy
pähkinät
Siinäpä ne tärkeimmät hyvän rasvan lähteet
Vierailija kirjoitti:
No itsehän en paljon lihaa syö, mutta anoppilasta tulee joskus meille tähtenä vanhan kansan ruokaa jossa on rasvaista lihaa ja voita jne. Oon kiinnittänyt huomiota siihen miten vaikeaa niitä astioita on saada puhtaaksi kun rasva tarraa astian reunoihin kuin liima. Joka kerta mietin että onneksi tuo tavara ei tarraa omiin verisuoniini.
Hienoa päättelykykyä! Siis astioissa oleva rasva käyttäytyy mielestäsi samalla tavalla kuin ruoka ihmisen ruuansulatuselimistössä. Jep jep.
Kyllä se kaikkein pahin juttu ihmisen elimistölle on kaikenlaiset kevytlevitteet (palmuöljy-vesiseokset) ja ruuan mikroaallottaminen.
Vältä kaikkia siemenöljyjä (rypsi rapsi auringonkukka yms)
Valitse hyvälaatusta kylmäpuristettua oliiviöljyä sekä kunnon luomuvoita
Monet huippukokit käyttää voi-oliiviöljyseosta paistamiseen
Kalasta saa hyviä rasvoja, myös kana ok. Kourallinen pähkinöitä päivässä.
Leivän päälle sydänmerkillistä levitettä tai tee ite. 1 osa voita, 1 osa rypsiöljyä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No itsehän en paljon lihaa syö, mutta anoppilasta tulee joskus meille tähtenä vanhan kansan ruokaa jossa on rasvaista lihaa ja voita jne. Oon kiinnittänyt huomiota siihen miten vaikeaa niitä astioita on saada puhtaaksi kun rasva tarraa astian reunoihin kuin liima. Joka kerta mietin että onneksi tuo tavara ei tarraa omiin verisuoniini.
Hienoa päättelykykyä! Siis astioissa oleva rasva käyttäytyy mielestäsi samalla tavalla kuin ruoka ihmisen ruuansulatuselimistössä. Jep jep.
Kyllä se kaikkein pahin juttu ihmisen elimistölle on kaikenlaiset kevytlevitteet (palmuöljy-vesiseokset) ja ruuan mikroaallottaminen.
Ainakin brittien dietinvaihto-ohjelmassa demonstroitiin kovan rasvan mättäjälle asiaa juurikin niin että kovaa rasvaa ja hyvää rasvaa kaadettiin putkeen ja katsottiin miten se käyttäytyy.
Parantava ruoka -kirjassaan yleis- ja verisuonikirurgi Taija ja liikuntafysiologi Jani Somppi kertovat ravinnon vaikutuksista terveyteen.
Rasvoista Sompit suosittelevat voita, oliiviöljyä, kookosöljyä ja kalaöljyä, kun rypsiöljy leimataan terveydelle vaaralliseksi. Rasvaton maito saa tuomion epäterveellisenä, kuolleena valkoisena nesteenä ja tilalle suositellaan raakamaitoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No itsehän en paljon lihaa syö, mutta anoppilasta tulee joskus meille tähtenä vanhan kansan ruokaa jossa on rasvaista lihaa ja voita jne. Oon kiinnittänyt huomiota siihen miten vaikeaa niitä astioita on saada puhtaaksi kun rasva tarraa astian reunoihin kuin liima. Joka kerta mietin että onneksi tuo tavara ei tarraa omiin verisuoniini.
Hienoa päättelykykyä! Siis astioissa oleva rasva käyttäytyy mielestäsi samalla tavalla kuin ruoka ihmisen ruuansulatuselimistössä. Jep jep.
Kyllä se kaikkein pahin juttu ihmisen elimistölle on kaikenlaiset kevytlevitteet (palmuöljy-vesiseokset) ja ruuan mikroaallottaminen.
Ainakin brittien dietinvaihto-ohjelmassa demonstroitiin kovan rasvan mättäjälle asiaa juurikin niin että kovaa rasvaa ja hyvää rasvaa kaadettiin putkeen ja katsottiin miten se käyttäytyy.
Niin jos se ruoka kulkee siellä verisuonissa. Luulisi ruoansulatuksen siitä selviävän, lämpimämpääkin taitaa olla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No itsehän en paljon lihaa syö, mutta anoppilasta tulee joskus meille tähtenä vanhan kansan ruokaa jossa on rasvaista lihaa ja voita jne. Oon kiinnittänyt huomiota siihen miten vaikeaa niitä astioita on saada puhtaaksi kun rasva tarraa astian reunoihin kuin liima. Joka kerta mietin että onneksi tuo tavara ei tarraa omiin verisuoniini.
Hienoa päättelykykyä! Siis astioissa oleva rasva käyttäytyy mielestäsi samalla tavalla kuin ruoka ihmisen ruuansulatuselimistössä. Jep jep.
Kyllä se kaikkein pahin juttu ihmisen elimistölle on kaikenlaiset kevytlevitteet (palmuöljy-vesiseokset) ja ruuan mikroaallottaminen.
Ainakin brittien dietinvaihto-ohjelmassa demonstroitiin kovan rasvan mättäjälle asiaa juurikin niin että kovaa rasvaa ja hyvää rasvaa kaadettiin putkeen ja katsottiin miten se käyttäytyy.
Joo, koeputkessahan rasvat käyttäytyy samoin kuin elimistössä!
Vierailija kirjoitti:
Kalarasva on parasta rasvaa.
Sianrasva on ykkönen.
Vierailija kirjoitti:
Vältä kaikkia siemenöljyjä (rypsi rapsi auringonkukka yms)
Miksi?
Siis kovarasvafanit on samoja tyyppejä ketkä ajattelee ruuan mikrottamisen olevan vaarallista🤣 sehän selittää...
Ilman mitään sen parempaa tietoa mistään väittäisin, että kohtuus kaikessa on aika hyvä ohjenuora. Käytä voita tai ihraa pannulla paistamiseen, muualla oliiviöljyä, syö kalaa ja muita mereneläviä, pähkinöitä, siemeniä, marjoja (siemenineen). Eiköhän se sillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vältä kaikkia siemenöljyjä (rypsi rapsi auringonkukka yms)
Miksi?
VIISI SYYTÄ, MIKSI TEOLLISET SIEMENÖLJYT OVAT HUONO JUTTU HYVINVOINNILLE
1. Niille ei ole historiallista tai evolutionaarista perustaa.
2. Vaikka ne sisältäisivätkin jonkin verran ALA-nimistä lyhytketjuista omega3-rasvaa, kokonaisuudessaan ne yleensä huonontavat omega-6/3-suhdetta. Siemenöljyistä puuttuu kokonaan EPA & DHA, eli ne varsinaiset omega kolmoset. Kyllä, omega kutosetkin ovat tärkeitä, mutta ne kannattaa saada kuumentamattomista, ehjistä, kokonaisista, eltaantumattomista lähteistä – kuten pähkinät, linnut, avokadot, kylmäpuristettu hamppuöljy, siemenet… ja oikeasti niitä ei tarvitse kovin paljoa; tuskin kellään on niistä puutetta. Mieluummin laatu kuin määrä, etenkin mitä tulee omega kutosiin. En mainostaisi kaikkein voimakkaimmin prosessoituja öljyjä kaikkein parhaaksi omega-lähteeksi. Ethän laittaisi herkästi hapettuvaa kalaöljyäkään pannulle? Älä siis usko, että omega-lähteenä mainostettavalla rypsiöljylläkään kannattaa paistaa ruokaa.
3. Teolliset siemenöljyt ovat kemiallisesti epävakaita ja eltaantuvat eli pilaantuvat helposti.
4. Niiden mukana tulee yleensä ikäviä lisäaineita – joko pakettiin merkittyjä tai merkkaamattomia (kuten teollisessa prosessissa käytettyjen kemikaalien jäämät).
5. Kun niitä kuumennetaan jopa moneen kertaan niin valmistuksesa kuin keittiössä tai ravintolassa ja ruokateollisuudessa, syntyy aina vaan lisää haitallisia yhdisteitä.
Vierailija kirjoitti:
Vältä kaikkia siemenöljyjä (rypsi rapsi auringonkukka yms)
Valitse hyvälaatusta kylmäpuristettua oliiviöljyä sekä kunnon luomuvoita
Monet huippukokit käyttää voi-oliiviöljyseosta paistamiseen
Mitenkäs on pellavansiemenöljyn laita? Olen kuullut, että se olisi terveellisempää....
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vältä kaikkia siemenöljyjä (rypsi rapsi auringonkukka yms)
Miksi?
VIISI SYYTÄ, MIKSI TEOLLISET SIEMENÖLJYT OVAT HUONO JUTTU HYVINVOINNILLE
1. Niille ei ole historiallista tai evolutionaarista perustaa.
2. Vaikka ne sisältäisivätkin jonkin verran ALA-nimistä lyhytketjuista omega3-rasvaa, kokonaisuudessaan ne yleensä huonontavat omega-6/3-suhdetta. Siemenöljyistä puuttuu kokonaan EPA & DHA, eli ne varsinaiset omega kolmoset. Kyllä, omega kutosetkin ovat tärkeitä, mutta ne kannattaa saada kuumentamattomista, ehjistä, kokonaisista, eltaantumattomista lähteistä – kuten pähkinät, linnut, avokadot, kylmäpuristettu hamppuöljy, siemenet… ja oikeasti niitä ei tarvitse kovin paljoa; tuskin kellään on niistä puutetta. Mieluummin laatu kuin määrä, etenkin mitä tulee omega kutosiin. En mainostaisi kaikkein voimakkaimmin prosessoituja öljyjä kaikkein parhaaksi omega-lähteeksi. Ethän laittaisi herkästi hapettuvaa kalaöljyäkään pannulle? Älä siis usko, että omega-lähteenä mainostettavalla rypsiöljylläkään kannattaa paistaa ruokaa.
3. Teolliset siemenöljyt ovat kemiallisesti epävakaita ja eltaantuvat eli pilaantuvat helposti.
4. Niiden mukana tulee yleensä ikäviä lisäaineita – joko pakettiin merkittyjä tai merkkaamattomia (kuten teollisessa prosessissa käytettyjen kemikaalien jäämät).
5. Kun niitä kuumennetaan jopa moneen kertaan niin valmistuksesa kuin keittiössä tai ravintolassa ja ruokateollisuudessa, syntyy aina vaan lisää haitallisia yhdisteitä.
Kirjoittaja Chris Kresser on tehnyt bisneksen funktionaalisesta lääketieteestä ja ”esi-isien terveydestä” (Functional Medicine and ancestral health). Muualta ei löydy mitään.
Ei siinä, voisin kuvitella, että (ihan kaikkien) öljyjen prosessoinnissa on asioita, jotka eivät kestä päivänvaloa. Siksipä syön öljyni mahdollisimman luonnollisessa muodossa eli siemeninä, pähkinöinä ja kalana.
No eilen luin mielestäni jodtain ketjusta että pähkinöistä ja avokadosta ja jostain, mikään ei tainnut olla Suomessa kasvavaa.