Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Aattelin hankkia massaspektrometrin yms laitteita jotta voin analysoida eri mitä yhdisteitä eri aineet

Vierailija
05.03.2021 |

sisältää. Esim. ostan viiniä jota kuvaillaan vadelmaiseksi ja aavistuksen savun makuiseksi. Analysoin mitä yhdisteitä viinissä on ja onko ne samoja tai samankaltaisi mitä on savussa ja vadelmassa. Jos ei ole niin julkaisen viiniarvostelun ja tutkimustulokseni siitä ja totean että: ei pidä paikkaansa - myth busted

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paljon rahaa sulla, ja kova luotto osaamiseesi. Ehkä kannattaisi perehtyä vähän aistifysiologiaan vielä.

Vierailija
2/5 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Noita viini arvosteluja olen aina ihmetellyt, miten nyt rypäleistä väsätyssä juomassa voi olla ties mitä makuja jollei ole lisätty luontaisia tai keinotekoisia aromeja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kai siinä jos pätäkkää riittää.. Ja osaa käyttää.

Vierailija
4/5 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Noita viini arvosteluja olen aina ihmetellyt, miten nyt rypäleistä väsätyssä juomassa voi olla ties mitä makuja jollei ole lisätty luontaisia tai keinotekoisia aromeja

Viinin jäymksen ja kypsymisen aikana muodostuu kemiallisia yhdisteitä, joilla on oma tuoksunsa. Niiden yhdistelmistä muodostuu viinin aromi. Harjaantunut maistaja osaa erotella niitä aromeja toisistaan. Ja ihan yhtälailla ruoasta ja muista juomista niitä voi erotella.

Vierailija
5/5 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Noita viini arvosteluja olen aina ihmetellyt, miten nyt rypäleistä väsätyssä juomassa voi olla ties mitä makuja jollei ole lisätty luontaisia tai keinotekoisia aromeja

Viinin jäymksen ja kypsymisen aikana muodostuu kemiallisia yhdisteitä, joilla on oma tuoksunsa. Niiden yhdistelmistä muodostuu viinin aromi. Harjaantunut maistaja osaa erotella niitä aromeja toisistaan. Ja ihan yhtälailla ruoasta ja muista juomista niitä voi erotella.

No, miksei vain lähinnä viinejä arvioidaan ja hehkutetaan? miksei yhtä hyvin jotain vissy vettä, jauhelihaa, ranskalaisia, makkaraa jne...