Mitä elintarvikkeita teiltä löytyy nyt, mutta ei löytynyt 10 vuotta sitten? Onko joku jäänyt pois?
Hoksasin, että meillähän on nykyään aina erilaisia kermoja jääkaapissa. 10 vuotta sitten oli vain jos oli aikomus leipoa tms. , nyt siis aina vähintään kahvikermaa, usein myös kuohukermaa.
Toinen on makea chilikastike. Sitä ei käytetty aikaisemmin ikinä, nyt teinit tekee ruokia joihin se kuuluu.
Kolmas on pakastepinaatti, sillä pinaattiletut tulivat jäädäkseen. Miksi ei me aiemmin hoksattu kuinka helppo ja hyvä ruoka (tai iltapala) pinaattiletut on?!!
Kommentit (20)
Hummus, kaurakermat, kvinoa, intialaistyyliset mausteet, esim. garam masala, wasabi, avokado (inhosin ennen, mutta olen oppinut pitämään siitä)
Multa löytyy nykyään aina Ketjap Manis -kastiketta ja maapähkinävoita (tai cashewvoita).
Molemmat tulleet mun elämään reilu viitisen vuotta sitten, kun aloin kasvissyöjäksi. Ketjapkastikkeella on hirmu kätevä marinoida kasviksia, tofua ym. Ulkomailla opin käyttämään pähkinälevitteitä.
Maustettuja kermoja en käyttänyt 10 vuotta sitten. Nyt aina löytyy purkki tai pari - naturel ja joku pippurikerma. Vaihdellen ihan normi lehmänmaitokermaa ja kauravalmisteita.
Vuohenmaitoa löytyy myös. En enää osaa juoda kahvia ilman sitä.
Tofu ja sitten nämä uudet erilaiset kasvisproteiinit, mitä on tullut. Punaista lihaa on todella harvoin enää.
Salsaa on nykyisin kaapissa myös, sitä ei ollut ennen.
Kanasuikaleet ovat korvanneet porsaansuikaleet täysin.
Hummus ja avocado. Varmaan on muitakin, mutta nuita on lähes aina.
Kaurahelmiä, linssejä, kylmäsavupororouhetta, sambal oelek-tahna, kaikenlaisia papuja, maustettuja tomaattimurskia.
Ei nyt tule muuta mieleen.
Kondensoitu maiton uusin tuttavuus, kun on alettu tehdä jäätelöä itse. Näitä pieniä Actimel- ja gefilus -juttuja pidin humpuukina, mutta kun mies alkoi ostaa niitä aloin käyttää itsekin ja ihme kyllä, ne pitää vatsan paremminvoivana. Mysliä alkoi mies syödä muutama vuosi sitten, joten sitä on aina, itse en edelleenkään perusta, joskus harvoin saatan ruokalusikallisen laittaa jugurtin sekaan.
Valmiit salaattikastikkeet on jätetty kokonaan pois ruokavaliosta, ei osteta ikinä. Öljyä käytetään tilalla, yleensä oliivi. Muutenkin, eineksiä meillä vielä joskus takavuosina oli varalta, nyt ei juuri mitään niitä.
Vierailija kirjoitti:
Hummus ja avocado. Varmaan on muitakin, mutta nuita on lähes aina.
Pari vuotta kun mennään eteenpäin, niin avocadot on toivottavasti jossain "ennen oli, mutta ei enää todellakaan" -listassa.
Hummuksen syöjät ostatteko valmista vai teettekö itse? Kiinnostaa hyvä valmishummus, jos olisi suositella!
Ei nyt ihan aina, mutta sushia päätyy jääkaappiin nykyään monta kertaa viikossa. 10 vuotta sitten ei saanut mistään, nyt melkein joka kaupassa.
Tulleita:
-sushiainekset, kuten merilevä, sushiriisi ja riisiviinaetikka
-runsaammat mausteet, kuten jeera, garam Masala ja korianteri
-tuoreet yrtit ympäri vuoden
Menneitä:
-ruokakerma, tilalle luomu kuohukerma
-ketsuppi, kukaan ei enää käytä
-luontaisesti gluteenittomat jauhot, kukaan ei enää tarvi koska vehnäallergia helpotti
-kevytmaito, tilalle rasvainen maito (luomu)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hummus ja avocado. Varmaan on muitakin, mutta nuita on lähes aina.
Pari vuotta kun mennään eteenpäin, niin avocadot on toivottavasti jossain "ennen oli, mutta ei enää todellakaan" -listassa.
Tuskinpa, koska ovat todella terveellisiä.
Lehtikaali, lukuisat tuoreet yrtit, uudet ja oudohkot mausteet, öljyt ja etikat maailmalta, maidottomat jugurtit ja kauramaito on ainakin nykyään sellaista, mitä en muista että olis saanut 10 vuotta sitten.
Kaapeista on hävinnyt 10 vuoden aikana ainakin liha ja makkarat, kevytlevitteet ja maitotuotteet.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hummus ja avocado. Varmaan on muitakin, mutta nuita on lähes aina.
Pari vuotta kun mennään eteenpäin, niin avocadot on toivottavasti jossain "ennen oli, mutta ei enää todellakaan" -listassa.
Avocado on niin hyvää!
Peura, hevonen ja sorsa ovat tulleet jäädäkseen. Menneitä ei taida tuolta ajalta olla.
Vierailija kirjoitti:
Hummuksen syöjät ostatteko valmista vai teettekö itse? Kiinnostaa hyvä valmishummus, jos olisi suositella!
Meille ostettiin viime viikolla ekaa kertaa valmishummusta. Sellainen valkoinen muovirasia, mikä lienee tuotteen nimi. Kuitenkin kammottavan tympeän makuista, oikein sellaista ummehtunutta. Onkohan joku toinen laatu parempi? Tämä ei mene jatkoon!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hummuksen syöjät ostatteko valmista vai teettekö itse? Kiinnostaa hyvä valmishummus, jos olisi suositella!
Meille ostettiin viime viikolla ekaa kertaa valmishummusta. Sellainen valkoinen muovirasia, mikä lienee tuotteen nimi. Kuitenkin kammottavan tympeän makuista, oikein sellaista ummehtunutta. Onkohan joku toinen laatu parempi? Tämä ei mene jatkoon!
Lidlin hummukset on monien mielestä hyviä. Itse tykkään voimakkaammista mauista, joten en koskaan osta sitä blandia, mielestäni mauton ja tylsä. Itse asiassa ostan muutenkin tosi harvoin hummusta, sillä itse tekemällä saa paljon halvemmalla ja juuri sen makuista mistä tykkää. Mutta lidlillä on muistaakseni sellainen, jossa on kurpitsaa, se oli suosikkini, jota monet kaverit tosin inhosi. :D Itse tykkäsin sen makeudesta. Punajuurihummus kanssa hyvää. Olisiko joku sitruuna&valkosipuli myös? En oikein enää muista noita makuja.
Suosittelen kyllä lämpimästi opettelemaan tekemään itse, vaikka purkkipavuista niin on helppoa ja vaivatonta ja maksaa kymmenesosan siitä mitä valmishummus. Vähän öljyä, sitruunaa, valkosipulia ja mistä nyt tykkääkään mukaan. Kokeiltu on mm. keitettyä bataattia ja kurpitsaa, ja sitä punajuurta. Itse laitan aina sitruunaa tosi reilusti ja usein myös aika paljon mausteita, esim. juustokuminaa ja korianteria.
absinttia, Ystävät. absinttia.
☺️
Kreikkalainen jugurtti. Nykyään sitä on kaapissa melkein aina.