Majoneesin valmistus
Tää on nyt ihan typerä kysymys. En ole kuitenkaan tehnyt paljon majoneeseja, niin pakko kysyä: PALJONKO sitä öljyä voi sinne majoneesiin laittaa? Jos siis laitan vain siis yhden kananmuna ja desin öljyä eikä majoneesi vaikuta kovin paksulta niin oheneeko se liikaa, jos lisään vielä desin verran öljyä? Vai onko se juuri päinvastoin, että jos on liian vähän öljyä niin sitä emulgoitumista ei tapahdu ja meinaa olla turhan juoksevaa?
Tein tässä viime viikolla ensimmäistä kertaa elämässäni majoneesia (onnistuneesti kyllä). Oli vain niin vähän öljyä kaapissa ja kaikki kaupat jo kiinni, niin en uskaltanut alkaa säätämään, ettei mene uusiksi. Tein käyttäen tehosekotinta ja lorottaen öljyä ohuena nauhana.
Kommentit (8)
Laitan 2 desiä öljyä per muna. On vähän paksua, mutta vedellä voi ohentaa.
Vierailija kirjoitti:
Laitan 2 desiä öljyä per muna. On vähän paksua, mutta vedellä voi ohentaa.
Kiitos! Majoneesi on kyllä niin pelastus, kun haluaa jotain kivaa lisuketta ranskalaisille. Ei tartte lähteä kauppaan, jos vain löytyy kananmuna ja öljyä sekä hieman mausteita, sokeria ja happoa. Valmistuukin vielä niin nopeasti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitan 2 desiä öljyä per muna. On vähän paksua, mutta vedellä voi ohentaa.
Kiitos! Majoneesi on kyllä niin pelastus, kun haluaa jotain kivaa lisuketta ranskalaisille. Ei tartte lähteä kauppaan, jos vain löytyy kananmuna ja öljyä sekä hieman mausteita, sokeria ja happoa. Valmistuukin vielä niin nopeasti.
Kokeilin muuten majoneesiohjetta, joka oli iltapäivälehdessä. Todellinen pikamajoneesi, kun yksi huoneenlämpöinen muna laitetaan korkeaan ja kapeaan astiaan, lisätään suola ja viinietiikka, sekä lopuksi kaksi desiä öljyä.
Sauvasekoitin työnnetään pohjaan ja käynnistetään, pientä liikettä ylös ja alas ja majoneesi on valmis muutamassa sekunnissa.
Epäilin toimiiko, mutta ainakin tuon kerran onnistui. Kokeilen toistekin, kun ei tartte edes nauhana öljyä lorottaa.
Majoneesin tekeminen on kyllä henkimaailman asioita. Eka kerta onnistuu yleensä tosi hyvin ja sitä ajattelee, että tämäpä on helppo homma ja olenpa minä hyvä kokki. Sitten menee pieleen eikä onnistu teki miten hyvänsä ja itsetunto menee pohjamutiin. Yksinkertainen asia, mutta silti joskus epäonnistuu. :)
Rypsiöljyäkö käytetään majoneesin valmistuksessa?
Vierailija kirjoitti:
Rypsiöljyäkö käytetään majoneesin valmistuksessa?
Älä käytä rypsiöljyä mihinkään, se on myrkkyä sydämelle. Laita majoneesiin auringonkukkaöljyä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Rypsiöljyäkö käytetään majoneesin valmistuksessa?
Älä käytä rypsiöljyä mihinkään, se on myrkkyä sydämelle. Laita majoneesiin auringonkukkaöljyä.
Kiitos <3.
Se on sitten alettava öljynvaihtoon kun tuota rypsiöljyä aiina käyttänyt. Hmm..myös rypsiporsas lienee laittaa pois ostoslistalta...
Esitä kysymys burgerhood youtube kanavalle