Kuinka itse tehdyissä pitsoissa saa juuston samanlaiseksi sulaneeksi venyväksi herkuksi kuin pitserioissa. Omassa pitsassani on aina pohja rapeaa mutta juusto kovettunutta
ja pitsat maistuvat hyviltä ainoastaan jos niihin laittaa 2cm täytteitä.
Kommentit (39)
Heitä paksua juustoa siis paloina.Lämmitä hitaammin.Uunileivät samoin hitaasti kuumentaa juusto sulaa päälle.
Itse laitan juustoa paljon ja loppuvaiheessa paistamista folion pizzan päälle. Ettei se juusto kovettuisi.
Eikö siitä valmis pizzapussijuustosta tule hyvää?
Laita juusto vasta vähän myöhemmin kuin pohja
Juusto tomaattikastikkeen päälle eli täytteiden alle. Käytä mozzarellaa.
Laitathan juuston heti tomaattisoseen päälle etkä päällimmäiseksi kaikkien muiden täytteiden päälle?
Valitse hyvä juusto, ja murusta osa siitä täytteiden alle. Meidän pitseriassa pizzapojat pyöräytti ensin tomaattikastikeen, sitten hieman juustoa, sen päälle täytteet ja täytteiden päälle se "oikea" juustokerros. Uuni oli tietty ravintolamallia, eli pizzat paistettiin nopeasti ja tosi kuumassa.
Jos juusto on ainoa ongelma, aloittaisin tuosta sen venyvyyden etsimisen. Jos pohjassa on makuongelma ('maistuu hyvältä vain kun on kilo täytteitä') niin kokeilisin myös muita jauhoja. Pizzerian jauho oli aina tosi karkeaa.
t. lukioiässä pizzeriassa kesätöissä
Et vain osaa ja teet suurimman osan jutuista väärin. Yllättävän vaikeaa tehdä hyvää pizzaa...
Vierailija kirjoitti:
Vaihda eri juusto. Älä laita raastetta pakastettuna/jäisenä. Ehkä myös paistat liian kauan.
Olen käyttänyt useampaa kylmähyllystä saatavaa pitsaraastetta ja olen koettanut tehdä pitsat usealla eri ohjeella, mutta vaikka laitan samat täytteet kun paikallisissa pitserioissa niin pitsa ei maistu läheskään samalta.
Tiedän pitserioiden pitsauunien olevan huomattavasti kuumempia kuin oma uunini ja pitsat ovat pitserioiden uunissa alle 10 minuuttia siinä missä resepteissä lämpötilat ovat selkeästi matalampia ja ajat pidempiä.
Kuinka voisin parantaa omien pitsojeni makua hommaamatta isoa pitsauunia kotiini?
Ap
Sieltä puuttuu abdulin ullatustäyte
Pizzakivi että pohja kypsyä nopeasti
Tai ainakin uunipellin esilänmitys
Olen käyttänyt mm. kaupan valmista pitsaraastetta joka on käytännössä emmental-mozzarella raasteen sekoitusta.
Lisäksi olen kokeillut laittaa emmental taikka mozzarellaraastetta erikseen.
Vierailija kirjoitti:
Korkki kiinni trolli.
Mene teini nukkumaan ja pyydä äitiäsi aamulla vaihtamaan tahriintuneet lakanasi.
Vierailija kirjoitti:
Sieltä puuttuu abdulin ullatustäyte
🙄
Verisuonesi kiittävät jos unohdat pizzat🍕🍟🍔
Vaihda eri juusto. Älä laita raastetta pakastettuna/jäisenä. Ehkä myös paistat liian kauan.