"Sipaisu kasvimargariinia täysjyväleivälle"
"Jos haluaa herkutella, päälle voi laittaa ohuen siivun Polar 5% juustoa. Juomaksi raikas makuvesi tai rasvaton maito. Jälkiruoaksi hedelmä."
"Lukemiseksi Pohjois-Karjala -tutkimus selkokielellä. Lue niin monta kertaa, että osaat sen vaikka unissasi."
Elättekö näin?
Kommentit (142)
Myös kourallinen pähkinöitä.
Juu en elä noin.
En todellakaan. Makuvedet ovat haitaksi hampaille, tavallinen vesi kyllä riittää hyvin.
En elä. Mun käsitys herkuttelusta on jotain ihan muuta, en myöskään juo makuvesiä.
En syö leipää, voita laitan juustosiivujen väliin.
En elä. Laitan leivän päälle voita. En käytä margariinia lainkaan, koska voissa on aito maku ja se on terveellisempää ravintoa.
Saan näppylöitä termistä sipaisu tällaisessa yhteydessä. Elämästä vieraantuneiden ruokaterapeutti-hannapartasten kammokieltä.
Hyi helvetti en! Tuo on täyttä puppua!
Tyypillinen aamiainen minulle pienelle naiselle.
Jos haluan herkutella, niin ostan suklaalevyn. Juon mieluummin normaalia vettä, kuin mitään makuvesiä. Polar-juusto on btw hirveää kuraa.
En. Ennemmin jätän kokonaan väliin kuin syön jakuvasti vähärasvaisia versiota.
Vierailija kirjoitti:
Tyypillinen aamiainen minulle pienelle naiselle.
Mä vedin just aamupalaksi ruisleivän neljällä paksulla juustosiivulla, Oivariinilla, kurkulla ja tomaatilla. Olen 160cm, 50kg ja siro. Oli hyvää 😋
Ps. Juusto ei todellakaan ollut mitään vähärasvaista sontaa.
En todellakaan elä. Mulla on diagnosoitu insuliiniresistenssi ja PCOS. Mun nälänsäätelymekanismi on ollut aina häiriintynyt. Jos syön ravintosuositusten mukaista ruokaa niin lopputuloksena on 24/7 oleva näläntunne, vatsan vihlonta ja jatkuva väsymys. Kun löysin ketogenisen ruokavalion eli karppauksen niin ongelmat loppui. Tai no, parrakkaana naisena leukaa tarvii siistiä tällä ruokavaliolla harvemmin kuin hiilihydraattipitoisella ruokavaliolla. Kuukautiskiertokin on tasaantunut.
Karppaajanakaan ei kuitenkaan lotrata sen rasvan kans ja lihaa/proteiinia syödään maltilla (ylimääräinen protsku muuttuu sokeriksi ja ketoosi katkeaa). Lautasella on jokaikinen päivä iso keko parsakaalta, kiinankaalta ja selleriä. Tämän kanssa syön 150g lihaa/kalaa (~30g proteiinia). Vihannesten osuus suhteessa lihaan on huomattavasti suurempi.
Vierailija kirjoitti:
Saan näppylöitä termistä sipaisu tällaisessa yhteydessä. Elämästä vieraantuneiden ruokaterapeutti-hannapartasten kammokieltä.
Muistuipa mieleen kuva 80-luvun alusta kotitaloustunnilta. Pikkutarkka köksänope näytti, kuinka halutessa sipaistaan leivälle rasvaa. Luokan äänitorvi, iso ja pulska poika, alkoi ihmetellä ääneen, miten noin pienestä määrästä ei ole mitään hyötyä. Opettajan kysymykseen siitä, mihin sitä rasvaa tarvittaisiin, vastaus oli: liukasteeksi, koska eihän se leipä muuten mene kurkusta alas. Muistan edelleen opettajan perinpohjaisesti järkyttyneen ilmeen. Hän oli purskahtamaisillaan itkuun. Varmaan teki pahaa ajatella, että oppi ei ollut edes menossa perille.
Niin, inhoan minäkin ruoanlaitossa sipaisemista.
Vierailija kirjoitti:
Tyypillinen aamiainen minulle pienelle naiselle.
Aika heikko aamiainen. Et varmasti sitten liiku juurikaan?
Sipaisu
*oksentaa*
En laita leivän päälle rasvaa, oli sitten kasvis- tai eläinperäistä.
Erinomainen teksti mikäli pyrkii ällöttävään kirjoitustapaan. Ehkä kera-sanaa olisi voinut vielä käyttää, mielellään sillä typerällä sanajärjestyksellä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tyypillinen aamiainen minulle pienelle naiselle.
Aika heikko aamiainen. Et varmasti sitten liiku juurikaan?
Jos aamiasien koko korreloi liikkumisen kanssa minä sitten varmaan makaan vain liikahtamatta koska en syö aamulla mitään... :D
Vierailija kirjoitti:
Sipaisu
*oksentaa*
En laita leivän päälle rasvaa, oli sitten kasvis- tai eläinperäistä.
Erinomainen teksti mikäli pyrkii ällöttävään kirjoitustapaan. Ehkä kera-sanaa olisi voinut vielä käyttää, mielellään sillä typerällä sanajärjestyksellä.
Ja "salaatinlehti siihen kylkeen ja ääntä kohti" 😱🤮
Meillä on Lättaa, onkohan se kasvismargariinia. Täysjyvä Reilussa on 7,3 % kuitua. Juusto on 17 % rasvaista, mies sitä alkoi ostaa ja itsekin tykkään. Näitä syön. Usein ostan hyviä, ei-täysjyvä-sämpylöitä.
Rakastan makuvesiä, mutta aamulla juon kahvia.
Pohjois-Karjala -tutkimusta en ole lukenut.
En. Mä sipaisen täysjyvä- tai ruisleivälle ohuelti voita ja käytän ihan normaalirasvaista juustoa. Tosin vain 1 ohuen siivun per leipä. Se riittää, inhoan jos päällistä on liikaa
Rasvatonta maitoa juon vain hernekeiton ja oetkerin pizzan kanssa, muuten raikasta hanavettä;)