Nyt kaikki tekemään ja kertomaan parhaat blini ohjeet
BLINIT
AINEKSET
Esitaikina
2 dl täysmaitoa
20 g tuorehiivaa (vajaa ½ palaa)
2 dl tattarijauhoa
Taikina
½ dl kirkastettua voita + ½ dl paistamiseen
1½ dl lagerolutta
1¼ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
½ tl suolaa
TYÖVAIHEET
Tee esitaikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva maitoon kannellisessa kulhossa, jossa on taikinalle kohoamisvaraa. Sekoita tattarijauhot joukkoon. Peitä kulho kannella ja laita jääkaappiin vähintään 12 tunniksi. (Voit myös nopeuttaa valmistusta antamalla esitaikinan käydä huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan.)
Tee kirkastettu voi. Sulata 150 grammaa voita kattilassa miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pinnalta. Anna voin jäähtyä lisukkeiden valmistelemisen ajan. Kun voin vaalea hera on laskeutunut kattilan pohjalle, kaada pinnalle jäänyt kirkas rasva varovasti eri astiaan. Pohjalle jäävän heran voit käyttää esimerkiksi leivonnassa.
Valmistele lisukkeet. Kuori ja kuutioi sipulit. Huuhtele sipuli kylmällä vedellä ja kuivaa se talouspaperin päällä. Näin sipulista ei tule kitkerää. Vatkaa smetana kuohkeaksi.
Sekoita esitaikinaan ensin olut ja sitten jauhot. Lisää ½ dl kirkastettua voita. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset, lisää keltuaiset taikinaan. Mausta suolalla. Vaahdota valkuaiset puhtaassa kulhossa kevyeksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti taikinaan. Älä sekoita taikinaa enää.
Kuumenna blinipannu keskilämmöllä. Paista blinit kirkastetussa voissa, noin 3 minuuttia per puoli. Käännä blini, kun sen reunat ovat kypsät ja keskusta miltei hyytynyt.
Tarjoa blinit vatkatun smetanan, hienonnetun sipulin ja mädin kera.
100 g kirjolohenmätiä (pakaste)
1 kpl pieni sipuli
1 kpl (120 g) smetanaa
1/4 tl (¼ tl) mustapippuria
1/4 tl (¼ tl) suolaa
Liian työläitä minulle, ostan blinit ja täytteet valmiina.