Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lohikiusaus, miten teet ja mitä kalaa käytät?

Vierailija
31.01.2021 |

?

Kommentit (36)

Vierailija
1/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

No kyllä minä ihan lohta käytän lohikiusaukseen.

Vierailija
2/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Purkkilohta, ei ole ruotoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohikiusauksessa käytetään lohta.

Vierailija
4/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen tehnyt erilaisia variaatioita, joskus tuoreesta lohesta, graavilohesta, kylmäsavulohesta tai lämminsavulohesta.

Käytän valmista Apetit perunasipulisekoitusta, siinä suikaleet ovat vähän paksumpia kuin monissa muissa ja perunasta ei tule mössöä.

Mausteeksi tilliä, tuoretta tai kuivattua, mustapippuria myllystä, suolaa. Lietän kalaliemikuutiot tilkkaan vettä ja sekoitan kermaan (oranssista purkista kuohukermaa tai vispikermaa molemmat toimii).

Kasaan vuokaan niin että ensin perunakerros sitten kerros kalaa ja mausteet päälle ja sen jälkeen perunakerros ja mausteita. Päälle kaadan maustetun kerman. 

Vuoka uuniin ja kypsennysajan puolivälissä painelen massaa, niin että kerma tulee pintaan ja jatkan kypsennystä, uuniaika noin tunti tai jos iso vuoka niin enemmän. Saa vetäytyä vähän aikaa ennen tarjoilua.

Vierailija
5/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuhaa tietysti lohikiusaukseen.

Vierailija
6/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen tehnyt erilaisia variaatioita, joskus tuoreesta lohesta, graavilohesta, kylmäsavulohesta tai lämminsavulohesta.

Käytän valmista Apetit perunasipulisekoitusta, siinä suikaleet ovat vähän paksumpia kuin monissa muissa ja perunasta ei tule mössöä.

Mausteeksi tilliä, tuoretta tai kuivattua, mustapippuria myllystä, suolaa. Lietän kalaliemikuutiot tilkkaan vettä ja sekoitan kermaan (oranssista purkista kuohukermaa tai vispikermaa molemmat toimii).

Kasaan vuokaan niin että ensin perunakerros sitten kerros kalaa ja mausteet päälle ja sen jälkeen perunakerros ja mausteita. Päälle kaadan maustetun kerman. 

Vuoka uuniin ja kypsennysajan puolivälissä painelen massaa, niin että kerma tulee pintaan ja jatkan kypsennystä, uuniaika noin tunti tai jos iso vuoka niin enemmän. Saa vetäytyä vähän aikaa ennen tarjoilua.

Jatkan vielä, kalavalinta riippuu mitä kalaa on käytettävissä. Kiusauksen teen yleensä jämistä,  esimö joulun jälkeen sitä valmistan mitä juhlapöydästä jää yli.

Minusta sinulle on vastattu tylsästi. Eivät ilmeisesti tunne kun yhden tavan tehdä kiusausta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paras lohikiusaus tulee silakasta.

Vierailija
8/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laiskan päivän ruoka meillä.

Pussi peruna-sipulisuikaleita, 2 pkt kylmäsavulohta tai graavia (yleensä punalappuisia), kuohukermaa, tilliä ja pippuria. Ei haittaa vaikka lojuu uunissa pidempäänkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän se ole lohikiusausta jos siihen käytetään jotain muuta kalaa. Jos laitat vaikka pakasteseitiä niin sitten se on seikiusaus.

Vierailija
10/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No kyllä minä ihan lohta käytän lohikiusaukseen.

Mä kyllä teen lohikiusauksen kalkkunasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinappi silliä.

Vierailija
12/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En yleensä tee kiusausta (=kermaan) vaan laatikkoa (munamaitonkalaliemeen). Kylmäsavulohi tai tuorelohi kalaksi, jauhoisehkot perunat viipaleiksi, paljon tilliä ja sipulia mausteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä ostan Kokkikartanon lohikiusausta, niin ei tarvi liata käsiä🙈

Vierailija
14/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohifileen ostan, vetelen sen sopiviksi suikaleiksi, joskus saatan hieman paistaakin, 2 peruna-sipulipussia, karmeasti ruokakermaa, mausteita sopivasti ja päälle paaaljon juustoraastetta. Nami.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhenlihaa, raakaa makaroonia ja lihaliemikuutiolienttä.

Vierailija
16/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laiskan päivän ruoka meillä.

Pussi peruna-sipulisuikaleita, 2 pkt kylmäsavulohta tai graavia (yleensä punalappuisia), kuohukermaa, tilliä ja pippuria. Ei haittaa vaikka lojuu uunissa pidempäänkin.

Punalappuisissa kylmäsavulohissa ja graaveissa on aina listeriavaara! Itse en osta noita ollenkaan, laihoja kyllä ostan ja pakastan.

Vierailija
17/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mites raaka kala, heitättekö vaan vuokaan paloina ja kypsyy/makuuntuu siinä hyvin vai kypsennättekö kalaa ensin esim.pannulla?

Vierailija
18/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mites raaka kala, heitättekö vaan vuokaan paloina ja kypsyy/makuuntuu siinä hyvin vai kypsennättekö kalaa ensin esim.pannulla?

Tottakai raaka kala kypsyy uunissa, se kypsyy nopeammin kuin peruna. Auts mitä tietämättömyyttä ihan perusasioista.

Vierailija
19/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Laiskan päivän ruoka meillä.

Pussi peruna-sipulisuikaleita, 2 pkt kylmäsavulohta tai graavia (yleensä punalappuisia), kuohukermaa, tilliä ja pippuria. Ei haittaa vaikka lojuu uunissa pidempäänkin.

Punalappuisissa kylmäsavulohissa ja graaveissa on aina listeriavaara! Itse en osta noita ollenkaan, laihoja kyllä ostan ja pakastan.

Lihoja siis... Lohikiusaukseen käytän lähinnä itse kalastetun ja pöntössä savustetun kirjolohen tai taimenen jämiä.

Vierailija
20/36 |
31.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Laiskan päivän ruoka meillä.

Pussi peruna-sipulisuikaleita, 2 pkt kylmäsavulohta tai graavia (yleensä punalappuisia), kuohukermaa, tilliä ja pippuria. Ei haittaa vaikka lojuu uunissa pidempäänkin.

Punalappuisissa kylmäsavulohissa ja graaveissa on aina listeriavaara! Itse en osta noita ollenkaan, laihoja kyllä ostan ja pakastan.

Listeria kuolee kuumennettaessa ja ruuanlaittoon käytetyr välineet pestään normaalilla tavalla eli huolellisesti. Nimenomaan kiusauksiin kannattaa osta punalappuisia kaloja.