Ruoan laitosta tykkäävät, mistä haette ideoita ja inspiraatioita?
Nettisivuja, instatilejä? Mitkä ovat suosikki keittokirjojanne?
Kommentit (8)
Mulla on toista sataa keittokirjaa. Ei ole varsinaisia suosikkeja, tykkään niistä kaikista. Mulle on myös välillä tullut ruokalehtiä esim Maku ja Glorian Ruoka&Viini. Facebookin ruokaryhmistä saan myös ideoita. Netistä saatan hakea jonkin yksittäisen raaka-aineen perusteella ideoita tai sitten esim laittaa hakuun "venäläinen ruoka" ja hakea sillä.
Ihan omasta päästä tuppaan soveltaan. Inspiraation saan millon mistäkin (netistä, kaupasta, lounaalta), mutta muu on omaa kokeilua. Kaikki ruuat on ollu syötäviä vaikka en reseptejä seuraakaan (joskus saatan jotain suhdelukuja miettiä valmiin reseptin pohjalta).
Paras inspiraatio on se, mitä kulloinkin sattuu tekemään mieli. Siinä aikaa myöten tulee aika laaja kirjoa kaikenlaista. Esim. joulun jälkeen olen kokkaillut mm. kiinalaista valkosipulihärkää, ruskeaa jauhelihakastiketta, äyriäispastaa, entrecotepihvejä ja punaviinikastiketta, punaista currya ja voissa paistettua nieriää. Mukavaa, kun voi joka päivä syödä juuri sitä, mitä itse haluaa, mutta murto-osalla ravintolahinnoista.
Pasi Viherahon kokkausvideot ovat varsin rautaisia! Niistä minä ammennan ideani.
Tv:n ruokaohjelmista ja Youtuben kokkausvideoista. Toisinaan myös selailen reseptejä netissä, niistä on helppo tehdä samantien ostoslista jos haluaa heti kokeilla jotain.
Kaupasta. Hävikkikokkaan, joten tuon mitä on tarjolla punalapuilla tai HäVi -pusseissa, ja kotona tuijotan sitä tamarindia tai kastanjoita ja mietin, mitä sille teen. Sama homma metsästä, mereltä, järvestä ja kauppahallista tulevien emmeiden kanssa, raaka-aine ensin, sitten mietitään mitä sille tehdään. Meillä on hyvät kotivarat, siitä ei jää kiinni. Sivustoista käytän Meillä kotona (Maku) ja Glorian ruoka/viiniä. En jaksa blogeja.