Joulupöytä MÖKILLÄ. Vinkkejä helppoon mutta herkulliseen jouluun?
Tiskivesi kannetaan avannosta ja keittiö on pieni ja alkeellinen. Uuni ja hella löytyy kyllä.
Kommentit (11)
Eihän jouluruuat ainakaan meillä monimutkaisia valmisteluja vaadi. Lämmitystä lähinnä. Meillä myös mökkijoulu, käytössä leivinuuni ja puuliesi, jääkaappi. Tarjolla laatikot, kinkku, erilaisia sillejä, graavi- ja savukalaa, rosolli ja keitetyt perunat. Laatikot, graavi/savukalat + kinkku tehty kotona, sillit kaupan, rosollin teen täällä.
Kukaan mökille jouluksi lähtevä ei kysele täällä aatonaatonaattona, mitä ruokaa ottaisin!
Puistattaa pelkkä ajatus mökki joulusta, kaiken rahtaaminen alkeellisiin oloihin, hyi kamalaa!
Mä keittäisin perunat, ostaisin valmista graavi-/kylmäsavulohta, mätiä, smetanaa ja sipulia, silliä, kotijuustoa, sienisalaattia (tän vois tehdä myös kotona etukäteen valmiiksi ja viedä rasiassa), pateeta... jos rosollia kaipaa, ostaisin valmista tai tekisin kotona valmiiksi.
Pääruoaksi savustamosta savulammasta tai kalkkunaa. Tai valmis kinkku. Joku laatikko joko valmiina tai jos mahdollisuus paistaa, ostaisin valmista sosetta ja tekisin siitä.
Jälkkäriksi suklaakonvehteja. Ja/tai juustotarjotin.
No, ne printeiset jouluruoathan on suunniteltu tehtäviksi, säilöttäviksi ja tarjottaviksi juuri tuollaisissa oloissa, vanhanajan maalaistuvassa jossa kantovesi. Niiden idea on siinä, että ne voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja sitten vain nostaa tarjolle, jolloin valmistusastiat on pesty ennen juhlaa, ne voidaan varastoida tarjoiluastiissaan ja vain syömisestä syntyvä tiski tulee ruokailun aikana. Tyhjöt tarjoiluastiat voi tiskata taas kun kaikki ruoka on syöty. Ruokailuin aikana kaikki syödään samalta lautaselta.
Eli ne laatikot, kinkut, savu/suolakalat, rosollit, herneet yms. Teet/ostat vaan kaiken valmiiksi kotona ja mökillä vain lämmität ja nostat tarjolle.
Meil on mökkijoulu. Sähköt ja liesi löytyy, muttei leivinuunia. Suunniteltiin joka päivälle brunssi ja yksinkertainen päivällinen ja jälkkärit koostuu herkuista (torttuja, pipareita, suklaita ja lakritsia). Ei pidetä perinteisistä jouluruoista. Listalla on mm blinit, vuohenjuustosalaatti, uuniperunat, juustolautanen.
Pikantti vinkki joulusaunaan ja poreammeiluun on glögikuohuviinibooli. Hieman toisenlaista : )
Siis onko jääkaappia vai ei? Avantoja tuskin on kun on plussaa.
Vierailija kirjoitti:
En lähtisi vaikka maksettas
Samoin. Vihaan mökkeilyä myös kesäisin. Kotona on hyvä olla tai hotellissa.
Miten tulee mieleen, että et sitten tätä asiaa yhtään aikaisemmin olisi voinut ajatella?
Eihän tuossa ole itse asiassa nyt ongelmana muuta kuin tiskiveden puute. Muuten samat fasiliteetit (uuni ja liesi) kuin kotona. Tai sen hankkimisen, varsinkin lämmittämisen hankaluus. Vai saatko saunasta lämmintä vettä?
Harkitsisin vakavasti kertakäyttöastioita, ainakin lautasia, veitset ja haarukat on mukavat, jos on terästä.
Hanki valmisruokia tai tee no jo etukäteen kotona. Lämmität sitten paikan päällä.