Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kaupan tuoreissa pullissa on aivan loistavia tuotteita -

Vierailija
25.02.2009 |

on täysin väärin tai asiantuntematonta väittää pullia yleensä ottaen pahanmaksuisiksi. Monet pitkot ovat erinomaisia, samoin voisilmäpullat, korvapuustit ja monet täytepullat. Hyvänen aika, en keksi mitään muita huononmakuisia pullia kuin kovat ja kuivat liikaa paisteteut laskiaispullat ja kuivat pitkot. Siis kuivuus on se suurin ongelma. Perheleipurien Pirteät pullat ovat herkullisia. Niissä on hedelmä-jugurtti -täyte. Kristallipullat ovat todella hyviä, etenkin oiken vaaleat, vähän paistetut.



Kaupan pakastepullat sen sijaan ovat useimmiten aika huononmakuisia. Kotona tehty pulla on usein huonoa, koska jauhoja on laitettu aivan liikaa. Myös moni muu asia voi mennä leivonnassa pieleen. Löysä taikina, oikeat aineet, sopivat kohotukset ja njam!

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
25.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse leivottu on parempaa.

Vain munkit on parempaa kaupasta.

Ja viinerit.

Pakastealtaan pullat on ihan ok.

Vierailija
2/15 |
25.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen samaa mieltä kuin aloittaja. Moni kotileipuri tekee kehnoa pullaa ja niissä on jos jonkinlaista ongelmaa ja laatuvirheitä.



Kotileivonnan virheitä on mm.



- pullia ei ole nostatettu riittävästi ja tuote on vajaanousuinen ja repeillyt ja täten liian tiivis

- taikina on ylikehittynyt eli käyneen makuinen ja maku on hiivainen

- pullat ovat lättänöitä joka johtuu vääränlaisesta nostatuksesta

- pullat ovat liian kauan paistettuja täten kuivia ja joskus jopa palaneita

- ainesuhteet väärät joten tulos on kelvotonta

- säästetään sokerissa ja rasvassa



Leipomoissa on ammattilaiset tekemässä ja myös laadunvalvonta joka yleensä toimii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
25.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tosi harvoin saa hyvää itseleivottua pullaa!

Ihan tuoreena, juuri uunista otettuna, pienet virheet eivät haittaa. Mutta harvoin sitä kylässä saa uunilämmintä, ne edellispäivän pullat ovat lähes aina varsin kehnoja.

Olen samaa mieltä kuin aloittaja. Moni kotileipuri tekee kehnoa pullaa ja niissä on jos jonkinlaista ongelmaa ja laatuvirheitä.

Kotileivonnan virheitä on mm.

- pullia ei ole nostatettu riittävästi ja tuote on vajaanousuinen ja repeillyt ja täten liian tiivis

- taikina on ylikehittynyt eli käyneen makuinen ja maku on hiivainen

- pullat ovat lättänöitä joka johtuu vääränlaisesta nostatuksesta

- pullat ovat liian kauan paistettuja täten kuivia ja joskus jopa palaneita

- ainesuhteet väärät joten tulos on kelvotonta

- säästetään sokerissa ja rasvassa

Leipomoissa on ammattilaiset tekemässä ja myös laadunvalvonta joka yleensä toimii.

Vierailija
4/15 |
25.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

niihin on pitänyt lisätä, että pysyvät kuohkeina ja tuoreina :(

Vierailija
5/15 |
30.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei  ihan oikeasti,mikä on sellainen pulla johon työnnetään palmuöljyä tai rypsiä tai ihan mitä tahansa muuta kuin voita ja jauhoja hiivaa sokeria ja kanan munaa. Voilla säädellään pullan makua ja sokerilla sen makeutta, suolaa pullasta ei saa unohtaa. On ihan eri juttu mitä päälle laitetaan mutta pulla pitää olla 

sitä mitä nimi sanoo. Öljyt laitetaan moottoreihin. Öljyjen käyttö on lisääntynyt ja sairaudet sen myötä.

Ymmärrän jos mainokset tehoaa,mutta että mainos vaikuttaa makuhermoihin niin silloin ollaan jo hakoteillä. Jos on pahaa niin se on myönnettävä vaikka ei muille niin edes itselle, itselle valehteleminen on 

typeryyden huippu. Oikein tehdystä leivästä oli pulla, hiivaleipää tai ruisleipää jää suuhun hyvä maku.

Ei karvas öljyinen kitkerän tunkkainen vastenmielinen maku. Kunnon leipä maistuu vaikka se olisi vuoden vanhaa ja kuivaa.

Vierailija
6/15 |
30.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tehdyn pullan salaisuus on rasvaton maito ja se, että kananmuna jätetään pois. Tätähän ei saa sanoa ääneen, mutta näin se on. Näillä kohoaa parhaiten. Oikeaa voita ja kaardemummaa myös. Paistoaika on kyllä tarkkaa, ei yhtään liian vähän eikä yhtään liikaa. Tarkkaa aikaa en edes sano, koska se on uunista kiinni ja pitää katsoa uunista, että väri on hyvä. Voita ei pidä laittaa sulana, vaan se laitetaan vasta viimeiseksi, sen verran pehmeänä, että sen saa sekoitettua hyvin taikinaan. 

Nimimerkillä tosi monta kertaa kuullut, että meillä saa hyvää kotona leivottua pullaa. Se, että punaiseen maitoon tulisi hyvää pullaa on höpöhöpöä. Ei kohoa hyvin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
30.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse leivottu on parempaa.

Vain munkit on parempaa kaupasta.

Ja viinerit.

Pakastealtaan pullat on ihan ok.

Vastapaistetut kotimunkit on parhaita. Tietysti kaiken voi pilata, jos ei tiedä kikkoja.

Vierailija
8/15 |
30.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minun ex-mies laittoi mukkitaikinaan vähän vodkaa. Hän väitti,että se auttaa paistamisvaiheessa. Esim.ettei paistoasva imeydy munkkiin.

En tiedä onko mitään perää, mutta hän teki tosi hyviä munkkeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
28.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaupassa myytävät pullat ovat sisältä raakoja,jos tykkää taikinasta niin ovat hyviä.

 

Vierailija
10/15 |
28.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minun ex-mies laittoi mukkitaikinaan vähän vodkaa. Hän väitti,että se auttaa paistamisvaiheessa. Esim.ettei paistoasva imeydy munkkiin.

En tiedä onko mitään perää, mutta hän teki tosi hyviä munkkeja.

Onhan tuo ollut hyvä syy pullo ostaa, teki varmaan usein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
28.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen samaa mieltä kuin aloittaja. Moni kotileipuri tekee kehnoa pullaa ja niissä on jos jonkinlaista ongelmaa ja laatuvirheitä.



Kotileivonnan virheitä on mm.



- pullia ei ole nostatettu riittävästi ja tuote on vajaanousuinen ja repeillyt ja täten liian tiivis

- taikina on ylikehittynyt eli käyneen makuinen ja maku on hiivainen

- pullat ovat lättänöitä joka johtuu vääränlaisesta nostatuksesta

- pullat ovat liian kauan paistettuja täten kuivia ja joskus jopa palaneita

- ainesuhteet väärät joten tulos on kelvotonta

- säästetään sokerissa ja rasvassa



Leipomoissa on ammattilaiset tekemässä ja myös laadunvalvonta joka yleensä toimii.

Eräässä keskisuuressa leipomossa ainakin laadunvalvonta ja uusien reseptien kokeilu toimii.  Olen siellä töissä niillä hommilla 😁

Jo pelkästään jauhoilla on suuri merkitys, ennen kun toimittaja vaihtuu niin testataan huolella.

Vierailija
12/15 |
28.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lähes kaikissa niissä on terveydelle vaarallisia palmuöljyjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
28.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo toi on kyllä varmaan totta. Pullanteko on oikeasti taitolaji se että pyöräytät eka kertaa viiteen vuoteen reseptin avulla jonkinlaisen pullataikinan ja paistat sen ei tee niistä hyviä

Taitaa olla itseasiassa aikalailla kadonnutta kansanperinnettä koko pullanleivonta. Kaupasta saa paljon parempaa

Vierailija
14/15 |
28.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse tehdyn pullan salaisuus on rasvaton maito ja se, että kananmuna jätetään pois. Tätähän ei saa sanoa ääneen, mutta näin se on. Näillä kohoaa parhaiten. Oikeaa voita ja kaardemummaa myös. Paistoaika on kyllä tarkkaa, ei yhtään liian vähän eikä yhtään liikaa. Tarkkaa aikaa en edes sano, koska se on uunista kiinni ja pitää katsoa uunista, että väri on hyvä. Voita ei pidä laittaa sulana, vaan se laitetaan vasta viimeiseksi, sen verran pehmeänä, että sen saa sekoitettua hyvin taikinaan. 

Nimimerkillä tosi monta kertaa kuullut, että meillä saa hyvää kotona leivottua pullaa. Se, että punaiseen maitoon tulisi hyvää pullaa on höpöhöpöä. Ei kohoa hyvin. 

40 vuoden pullanleipomiskokemuksella voin sanoa että kananmuna kannattaa jättää pois. Tulee pehmeämpiä ja parempia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
28.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minun ex-mies laittoi mukkitaikinaan vähän vodkaa. Hän väitti,että se auttaa paistamisvaiheessa. Esim.ettei paistoasva imeydy munkkiin.

En tiedä onko mitään perää, mutta hän teki tosi hyviä munkkeja.

Ja sinä luulit että se vodka meni sinne taikinaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kuusi kuusi