Miksi jotkut keittävät makaronin ennen uuniin laittamista makaronilaatikon kohdalla?
Olen ihmetellyt tätä. Se kypsyy siellä uunissakin, miksi tuhlata kattila, aikaa ja saada lopputulokseksi löllöjä makaroneja?
Kommentit (80)
Tyhmyyttään. Jauhelihaakaan ei tarvitse paistaa ennen uuniin laittamista.
Koska en halua laatikon pinnalle kovia makaroneja. Ja minulle makaronilaatikon idea on se, että makaronit ovat "löröjä". Jos haluaisin al dente makaroneja, söisin niitä pastana kastikkeen kera.
Vierailija kirjoitti:
Tyhmyyttään. Jauhelihaakaan ei tarvitse paistaa ennen uuniin laittamista.
Jauheliha kannattaa paistaa, muuten siitä tulee löllöä kun kypsyy litkussa.
Koska ohjeessa sanotaan niin? Keitän al denteksi enkä koe että olisi löllöä. Mut jos jollain on näyttöä että keittämättä tulee hyvää laatikkoa niin todellakin mielelläni kuulisin.
Vierailija kirjoitti:
Koska ohjeessa sanotaan niin? Keitän al denteksi enkä koe että olisi löllöä. Mut jos jollain on näyttöä että keittämättä tulee hyvää laatikkoa niin todellakin mielelläni kuulisin.
Minulla on yli 20 vuoden näyttö. Olen tehnyt laatikko sekä etukäteen keittämällä että etukäteen keittämättä. Ei merkittävää eroa lopputuloksen kannalta.
Kunnon makaronilaatikkoon makaroni keitetään, mutta ei yli. Jos paketin kyljessä lukee 8 min. niin seitsemän minuuttia riittää.
Jauhelihaan otetaan väri kuumalla pannulla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska ohjeessa sanotaan niin? Keitän al denteksi enkä koe että olisi löllöä. Mut jos jollain on näyttöä että keittämättä tulee hyvää laatikkoa niin todellakin mielelläni kuulisin.
Minulla on yli 20 vuoden näyttö. Olen tehnyt laatikko sekä etukäteen keittämällä että etukäteen keittämättä. Ei merkittävää eroa lopputuloksen kannalta.
Ai, minun mielestäni merkittävä ero. Tykkään pureskella pastaa, en pyöritellä mössöä suussa.
Makaronit ovat kuitenkin olleet vähän raakoja ellei esikeitetty.
Kuka hullu edes tekee epäterveellistä makaronilaatikkoa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska ohjeessa sanotaan niin? Keitän al denteksi enkä koe että olisi löllöä. Mut jos jollain on näyttöä että keittämättä tulee hyvää laatikkoa niin todellakin mielelläni kuulisin.
Minulla on yli 20 vuoden näyttö. Olen tehnyt laatikko sekä etukäteen keittämällä että etukäteen keittämättä. Ei merkittävää eroa lopputuloksen kannalta.
Ai, minun mielestäni merkittävä ero. Tykkään pureskella pastaa, en pyöritellä mössöä suussa.
Kun pasta kypsyy uusissa puoli tuntia tai jopa enemmän, se on taatusti pehmeää oli sitä keitetty etukäteen tai ei. Itselläni on tapana nielaista ruoka eikä pyöritellä sitä suussa.
Kuinka se kattila tuhlaantuu?
Meillä ne pestään ja uudelleen käytetään.
Vierailija kirjoitti:
Kuka hullu edes tekee epäterveellistä makaronilaatikkoa?
En hulluista tiedä, mutta normaaleista ihmisitä tekee monikin. Kaikki eivät pyhitä elämäänsä terveyshulluudelle.
Turha sitä on edes käyttää uunissa. Makaronit ja naudan jauhelihan voi syödä sellaisenaan raakoina ja juoda munamaitoa palan painikkeeksi.
Kyllä jauheliha ruskistuu, se pitää jättää ensin pinnalle ja kun se on ruskistunut noin puolessa tunnissa laatikon ainekset sekoitetaan kaikki keskenään. Hyvää tulee.
En keitäkään. Enemmän vaan nestettä ja uuniin. Kypsyy juuri sopivaksi, itse en tykkää mössömakaroneista lastikossakaan.
Vierailija kirjoitti:
Kuinka se kattila tuhlaantuu?
Meillä ne pestään ja uudelleen käytetään.
Mä teen munamaidon samassa kattilassa. Siis makaroonit ensin vuokaan.
Koska wanha suomalainen sananlasku kuuluu: joka keitetyn paistaa, se makeimman maistaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuka hullu edes tekee epäterveellistä makaronilaatikkoa?
En hulluista tiedä, mutta normaaleista ihmisitä tekee monikin. Kaikki eivät pyhitä elämäänsä terveyshulluudelle.
Näin on. Ei ihmisten ole tarkoiitus syödä pelkkää pupujen ruokaa.
Epäterveellistä mössöä, oli al dente tai ei.
En tee enkä suosittele.
Ilmaisinpa hassusti. Kyse makaroneista monikossa tietenkin. :D