Miten kerrotte parhain päin suomalaisesta ruokakulttuurista ulkomaalaisille ystäville? Itseä aina hävettää puhua aiheesta
"In Finland we have this thing called mustamakkara. We also eat makaronilaatikko and ruisleipä"
Äh, niin noloa kun vertaa muiden maiden ruokakulttuuriin
Kommentit (146)
Kerron aina totuuden, että se on ihan perseestä. Nälkään on aikoinaan syöty jotain hlvetin lanttulaatikoita ja nyt idiootit pitää sitä hyvänä ruokana vieläkin, koska perinne.
Kerron ylpeästi perinneruuistamme. En ole niin juntti, että häpeäisin omaa kulttuuritaustaani.
Ei mitään hävettävää, kun katsoo mitä esim. kiinalaiset syö.
Mainostan tietysti maailman puhtaimman luonnon antimia ja huipputurvallista ruokatuotantoamme. Miksi häpeillä tällaisia?
Vierailija kirjoitti:
Kerron ylpeästi perinneruuistamme. En ole niin juntti, että häpeäisin omaa kulttuuritaustaani.
Harva varmaan häpeääkään. Mutta harva myöskään syö pelkästään perinneruokia, koska saatavilla on niin paljon kaikenlaista ja täällä ei myöskään vierasteta muualta tulleita makuja.
Vierailija kirjoitti:
Kerron ylpeästi perinneruuistamme. En ole niin juntti, että häpeäisin omaa kulttuuritaustaani.
Mistä tarkalleen ottaen kerrot? Nimeä ruokalajit ja miten kerrot niistä.
Tarjoan riistaa, kalaa ja sieniä, tai vähintään kerron niistä. Aina ovat ymmärtäneet.
Kerron, että meillä syödään paljon puhdasta , prosessoimatonta ruokaa. Savustus on suomalaisille rakas ruuan valmistustapa. Myös valmistuuissa. Käytämme paljon metsän marjoja ja kasvatamme juureksia. Käytämme erittäin vähän mausteita. Meillä on aika monipuolinen leipäkulttuuri ja valtavasti erilaisia maitotuotteita.
Poro on ylellisyyttä ja kala arkipäivää. Juustot tuoreita ja mauttomia ja sama makkarat.
Ai niin unohdin, että kerron myös suomalaisten syövän lihan kypsänä ja kalan raakana.
Vihaan tollasia kysymyksiä... kun ei oikein ole mitään erityisruokia ja sitten ne nimet englanniksi, kuka niitä muistaa.
Sanon että hevosenliha on hyvää ja maukasta.
Kerron metsänantimista kuten kantarelleista, suppiksista, mustikoista ja vadelmista. Kerron karjalanpiirakoista ym mummonresepteistä ja historiaa suomen talonpoikaisajoilta. Kerron kuhasta ja ahvenista, suomalaisista juureksista ja ruisleivästä.
Makaronilaatikko ei ole suomalaista ruokaa.
Suomalaisessa riistassa, marjoissa ja sienissä ja karjanpiirakoissa ei todellakaan ole.mitää hävettävää!
Karjalainen pitopöytä vaan pystyyn!
Kaikki syödään samalta lautaselta ja maut toimivat hyvin yhteen.
Kehun etukäteen mämmin ja salmiakin olevan parasta, mitä Suomessa syödään. Sitten kuvaan reaktiot ja nauran. Jos olen ilkeällä päällä, avaan myös tuliaisina tuodun hapansilakkapurkin.
karjalanpiirakka munavoilla, kylmäsavulohi ja poronliha. Lisäksi perunalaatikko ja erilaiset leivät saa ainakin aasialaiset tosi innokkaaksi. Lisäksi leipäjuusto hillon kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kerron ylpeästi perinneruuistamme. En ole niin juntti, että häpeäisin omaa kulttuuritaustaani.
Mistä tarkalleen ottaen kerrot? Nimeä ruokalajit ja miten kerrot niistä.
Riippu tilanteesta. Googlaa valitsemasi maakunnan perinneruuat niin löydät esimerkkejä. Jos et halua yksittäisiä ruokia selostaa, kerro marjoista, sienistä, järvikaloista jne. Niitä ei ihan joka maasta saa, joten ovat erityisiä. Joissain maissa maksetaan lähes maltaita suomalaisista metsämarjoista. Niitä tunnutaan arvostavan muualla enemmän kuin Suomessa. Toki sama homma varmasti ulkomaan "hienouksien" kanssa. Esim. japanilaiselle sushi on ihan perusmättöä ei mitään ihmeellistä.
Minulla on ystäviä eri mantereilta ja he ovat aina ihan haltioissaan kotimaisista ruoistamme. Tarjoamme yleensä mitä itse olemme metsästä ja järvestä saaneet. Kalat, hirvi ja metsälinnut ovat kaikki saaneet lämpimän vastaanoton. Sienistäkin tykkää melkein kaikki ja samoin marjoista.
Vierailija kirjoitti:
Kerron, että meillä syödään paljon puhdasta , prosessoimatonta ruokaa. Savustus on suomalaisille rakas ruuan valmistustapa. Myös valmistuuissa. Käytämme paljon metsän marjoja ja kasvatamme juureksia. Käytämme erittäin vähän mausteita. Meillä on aika monipuolinen leipäkulttuuri ja valtavasti erilaisia maitotuotteita.
Poro on ylellisyyttä ja kala arkipäivää. Juustot tuoreita ja mauttomia ja sama makkarat.
Muuten samoilla linjoilla mutta juustojamme en sanoisi missään nimessä mauttomiksi. Esim. itse teen säännöllisesti hämäläistä kotijuustoa (munia, piimää, maitoa, suolaa, sokeria) ja maku on mieto, mutta todella hienostuneen maukas. Juuston voi myös voidella keltuaisella ja paistaa uunissa, jolloin maku syvenee. Mutta molemmilla versioilla aivan ihanan pehmeä ja herkullinen maku. Sopii niin jälkiruokiin, alkupaloihin kuin salaatteihin. Myös iltapalaleivälle.
Perunat joutuu kuorimaan itse. Ruoan kanssa on aina leipaa johon laitetaan voita paalle. Juomaksi tarjotaan maitoa.
Salaatti ja paaruoka syodaan yhdessa samalta lautaselta.
Ruokailun aikana ei yleensa puhuta ja jokainen nousee poydasta kun on syonyt tarpeekseen.
Olen kertonut, että täällä syödään hyvin vaihtelevasti sekoittaen eri maiden ruokakulttuureja ja ollaan avoimia erilaisille ruokalajeille.
Mutta myös siitä, että varsinkin marja- ja sienisadot ovat täällä ( lähes) kaikkien saatavilla ja meillä on hyvät jokamiehenoikeudet. TÄmä viehtättää yleensä ulkolaisia, tosin joistain maista tulevia epäilyttää niiden puhtaus.