Mitä sieniä haluaisit ostaa?
Ostaisitko veriseitikkiä, joka on erinomainen värjäykseen, ei syötäväksi?
Keltarouskua?
Kantarelleja?
Mitä?
Kommentit (18)
Vierailija kirjoitti:
suippulantamadonlakkeja
Kuulostaa hyvin harvinaiselta 😂
Mustatorvisieniä ja suppilovahveroita
Veriseitikistä tulee tosi kaunis värjäystulos, olen värjännyt valkoista villaa. Sienestän itse, joten ei ole ollut tarvetta ostaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
suippulantamadonlakkeja
Kuulostaa hyvin harvinaiselta 😂
Ovat itseasiassa kohtuullisen yleisiä suomessakin, parhaiten löytää golfkentiltä mutta myös huonosti hoidettu avokomposti saattaa palkita.
Kauppasieninä nuo ovat sen verran tiukemman sääntelyn piirissä, ettei niitä löytävän kannata niitä lähteä kauppaamaan, eikä yleensä niitä haluavan kannata niitä lähteä ostamaan. Luonnosta itse keräten ovat .... liitännäisriskit olennaisesti pienempiä.
Mutta silti, niitä minäkin haluaisin ostaa.
Sienestys taustaa jonkun et joitakin sieniä tunnen. Varmaan kanttarellejä ostaisin.
Muita sieniä löydän itsekin, mutta mustatorvisieniä voisin ostaa.
Kantarellelleja, suppiksia, korvasieniä, tatteja,
Kuivattuna tatteja (ei isoja siivuja) ja suppilovahveroita. Ostan näitä kotimaisina Italiasta edullisemmin kuin Suomesta.
Metsät ovat juuri nyt täynnä sieniä hakijaansa odottamassa eli en mitään. Juuri kuivasin muutaman litran kantsuja pakkaseen.
Madonlakkeja onnistun liian harvoin löytämään, samoin mustatorvisieniä. Voisin ostaa myös kultarouskuja ja tuoksuvalmuskoja, eivät kasva täälläpäin. Muut kerään itse.
Ei mitään sieniä, vaan cannapista tai teketekkukakkuja...!
Vierailija kirjoitti:
Metsät ovat juuri nyt täynnä sieniä hakijaansa odottamassa eli en mitään. Juuri kuivasin muutaman litran kantsuja pakkaseen.
Kuivaat pakkaseen? Siis mitä, miten? Yleensähän kuivattu säilyy ilman pakastamistakin.
Vierailija kirjoitti:
Metsät ovat juuri nyt täynnä sieniä hakijaansa odottamassa eli en mitään. Juuri kuivasin muutaman litran kantsuja pakkaseen.
Näinkö pysyy hyvinä?
Keltavahveroa on vaikea säilöä. Sen takia minulla menee säilöttäessä muiden sienien joukkoon ilman erityiskohtelua. Kiehautettuna sekasienten joukossa ja pakastus.
Kanttarellit on parasta syödä tuoreina.
Olenkin tässä lähdossä tattimetsään. Kierrän alueet. Menevät pilalle muutamassa päivässä. Kerään herkkutatit, punikkitatit, haperot. Jos on niin kanttarellit ja rouskut myös. Myös lampaankääpä.
Jos huono sienivuosi niin myös kangastatit.
suippulantamadonlakkeja