Hunajassa parasta ennen -päivä 2007. Pilalla?
Kommentit (12)
No, vuoden vanhoja jauhoja on tullut käytettyä, ja keksitkin ollet joskus puolisen vuotta yli vk:n. Mutta kyllähän tuo itseäkin jo arveluttaa. Kaikki arvokkaat ravintoaineet varmaan hävinneet, joten ei tuossa oikeastaan järkeä olekaan. Roskiin!
tosin olisin heittänyt jo silloin 2007! Ettekö te ihmiset tsekkaile kaapissa lojuvien tuotteiden päiväyksiä?
ja melkoisen sokeripitoisena se kyllä säilyy aika hyvin. Hunaja kosteana saattaa käydä, mutta sen haistaa ja maistaa helposti, muuten se ei oikeastaan pilaannu.
Oikeasti hunajantuottajat säilyttävät vuosikausia viileässä isompia säilytysastioiota hunajaa, ja purkkiin merkitään viimeinen myyntipäivä purkituksen, ei hunajan todellisen iän mukaan. Hyvinä hunajakesinä kaikkea hunajaa ei purkiteta, vaan se odottaa huonompia vuosia (kuten viime kesä).
Jos hunaja maistuu hyvältä, sen voi syödä.
vaikka leivontaan tai kotimehuun.
Hunaja ei ole ihan sama juttu kuin joku muu elintarvike, se säilyy sopivissa olosuhteissa tosi pitkään. Sokeri on hyvä säilöntäaine!
Kuorintaan lisää hunajan sekaan merisuolaa vartalolle ja tavallista kasvoille. Toinen vaihtoehto on koko kroppa sivellä hunajalla ja istua tovi lämpöisessä saunassa. Tähän hommaan on aivan sama onko päiväys 2007 vai 1997. Jos hunaja on mennyt kokkareiseksi tai hyvin jäykäksi, notkista se lämpimällä vedellä. Hukkaan sitä ei kannata heittää
Hunaja on sellainen tuote, joka on kiva olemassa, mutta jota ei tule joka päivä käytetyksi. Saattaa sitten unohtua tuonne jääkaapin perälle. Eikä kannata heittää pois heti, kun parasta ennen päivä on mennyt. Uskon että on käyttökelpoista paljon pitempäänkin.
Mutta tuon ihonhoidon vallan unohdinkin. Taidankin käyttää hunajani kuorintaan. Hyvä vinkki!
Jos olet säilyttänyt sen asianmukaisesti, niin se on ihan hyvää vielä. Suomessa taitaa olla pakko merkitä päiväys kaikkiin elintarvikkeisiin. Hunaja on yksi niistä, jotka säilyvät merkittyä päiväystä pidempään. Mutta tosiaan oikein säilytettynä.
Ottakaa huomioon, että ero on siinä päiväyksessä... Jos siinä hunajassa kerran on PARASTA ENNEN, se ei tosiaankaan tarkoita ettei sitä voi enää käyttää sen jälkeen, tietysti oman harkinnan mukaan (varsinkin kun oli jo 2007). Viimeinen KÄYTTÖpäivä on ihan eri asia..
ei pilaannu, mutta juokseva ei kestä ikuisesti.
Nuo päiväykset on huuhaata mikäli on 30 vuotta mehiläisiä hoitanutta uskominen.
ja itse kyllä uskon, että säilyy älyttömän pitkään, ainakin ennen vanhaan hyvinä aikoina, kun ei mitään merkintöjä tarvinnut miettiä. Jospa se nykyaikainen hunaja onkin heikompilaatuista, kuten moni muukin asia tänäpäivänä;)
käytän ainostaan hunajaa PALOVAMMOIHIN, toimii OIKEASTI se estää rakkulan syntymistä. Olen joutunut testaamaan lapseen ja itseeni. Hunaja poistaa myös kivun, silloin on huolehdittava siitä, että sitä lisätään kokoajan paksu kerros palovammaan ja reilusti sen ympärille.
HUNAJAN PÄIVÄYKSELLÄ EI OLE VÄLIÄ TÄSSÄ HOIDOSSA!
(lapsi laittoi käden levylle, mikä oli hetken ollut kutosella. Hunaja peliin > ei rakkuloita)
ps. jos palovammaan tätä käytää suosittelen hoidon jatkamista noin vuorokauden ajan
Kaapista löyty pari 1kg:n lasista hunajapurkkia vuodelta 2016.
Ovat olleet pimeässä kaapissa ja hunaja osin kiteytynyt ja soin tumman ruskeaa.
Leivonnassa käyttäisin hunajaa.
Kolmas hunajapurkki oli avattu ja pohjalla vajaa 2 dl hunajaa ja tuoksu selainen makea eltaantunut, joten ainakaan sitä hunajan jämää en tule mihinkään käyttämään.
Hunaja kuulemma säilyy vuosia, jopa vuosikymmeniä, tosin maku saattaa vuosien kuluessa muuttua.
Jotenkin on vaan jäänyt hunaja käyttämättä, kun ei ole ollut tarvetta.
Leivontaan ajattelin käyttää, kuten hunajakakkuun, joka kaupassa maksaa aikas lailla ja on tosi hyvän makuista.
no nyt on vuosi 2009, ihan vaan tiedoks jos oot vaikka sattunu pari vuotta nukumaan ohi.
tai sitten taidat olla laihialta, mitään ei heitetä pois, ei edes kaks vuotta vanhaa ruokaa