Nostaako lakritsi verenpainetta enemmän kuin salmiakki?
Meillä oli miehen kanssa tästä erimielisyyttä. Minä sanoin, että kumpikin nostaa yhtä paljon verenpainetta, koska molemmissa on lakritsiuutetta. Mies väitti, että puhdas lakritsi nostaa enemmän kuin salmiakki.
Kumpi on oikeassa?
Kommentit (10)
Suolan määräkö ratkaisee? Monesti lakusta sanotaan, että sitä ei saisi syödä paljoa, koska nostaa verenpainetta. Mutta suolaahan on vaikka missä, kuten sipseissä, runsassuolaisessa leivässä yms.
Ei johdu suolasta. Lakritsi nostaa enemmän.
Salmiakki ei nosta verenpainetta ollenkaan.
Salmiakki on ammoniumkloridia, ja verenpainetta nostava ruokasuolan osa on natrium-, ei kloridi-ioni. Ammonium-ioni ei nosta verenpainetta. Suurina määrinä ammoniumkloridi voi aiheuttaa elimistön happamuuden nousun terveydelle haitalliseksi.
Lakritsin glykyrritsiini nostaa verenpainetta.
Salmiakkikarkeissa on käytännössä aina mukana lakritsaa ja siksi niistä varoitetaan verenpainetta nostavina.
Tuo väittely nostaa enemmän verenpainetta kuin karkit
Ohis,mutta ihanaa, että on esim. lakritsi, jolla saa nostettua verenpainetta. Mukava tapa korjata tilanne, kun ylösnoustessa sumenee silmissä, niin vetää pussillisen lakuja ja menee taas paremmin.
t. alhainen verenpaine
Lakritsi nostaa verenpainetta ja se vaikuttaa vielä pari vuorokautta syömisen jälkeen.
Salmiakki nostaa enemmän koska siinä on enemmän suolaa