Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kokkailijat, miksi jauheliha ruskistetaan esim. makaronilaatikkoa varten mutta ei pihvejä?

Vierailija
15.05.2020 |

Molemmat paistetaan lopulta uunissa ja makaronilaatikkoa jopa pidempään.

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä että??

Vierailija
2/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Että tieltä löytyi kuollu fasaani? Jaa että söit sen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kukaan laita raakoja jauhelihapihvejä uuniin.

Vierailija
4/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä ölinä kommenttia tänne tuli. Eikö kukaan siis tiedä? Ja todellakin laittaa raakana jauhelihapihvit uuniin.

Vierailija
5/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sitä jauhelihaa tarvitse paistaa makaronilaatikkoa tehdessä. Eikä makaronia keittää.

On sitten vaan vähän erilaista kun se liha on vain keittynyt siellä.

Vierailija
6/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei sitä jauhelihaa tarvitse paistaa makaronilaatikkoa tehdessä. Eikä makaronia keittää.

On sitten vaan vähän erilaista kun se liha on vain keittynyt siellä.

Mä oon aina miettinyt, että miten sen jauhelihan saa raakana pilkottua tarpeeksi pieneksi jos tuolla tyylillä tekee, ettei siellä laatikossa ole iso lihakonttejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihan maussa, myös jauhelihan, on ero onko se paistettu vai keitetty. Kuten edellä todettiin, jos jauhelihan laittaa raakana makaroonilaatikkoon, se keittyy siellä, siihen ei tule paistopintaa joka tekee siihen sitä makua.

Ja pihvit taas paistuu siellä uunissa tai pannussa yhtälailla, niihin tulee paistopinta, ne ei keity koska ne eivät ole nesteessä siellä uunissakaan sen enenpää kuin pannulla.

Vierailija
8/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihaa ei paisteta, se ruskistetaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei sitä jauhelihaa tarvitse paistaa makaronilaatikkoa tehdessä. Eikä makaronia keittää.

On sitten vaan vähän erilaista kun se liha on vain keittynyt siellä.

Mä oon aina miettinyt, että miten sen jauhelihan saa raakana pilkottua tarpeeksi pieneksi jos tuolla tyylillä tekee, ettei siellä laatikossa ole iso lihakonttejä.

Kun sen puristelee sen makaronin kanssa, googlaa hk:n ohje, keittämättä paras makaronilaatikko.

Vierailija
10/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lihan maussa, myös jauhelihan, on ero onko se paistettu vai keitetty. Kuten edellä todettiin, jos jauhelihan laittaa raakana makaroonilaatikkoon, se keittyy siellä, siihen ei tule paistopintaa joka tekee siihen sitä makua.

Ja pihvit taas paistuu siellä uunissa tai pannussa yhtälailla, niihin tulee paistopinta, ne ei keity koska ne eivät ole nesteessä siellä uunissakaan sen enenpää kuin pannulla.

Kiitos kaunis! Tämä vastasi kysymykseeni, vaikka väliin ehti tulla jos jonkinmoista turhaa mäläkätystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei voi tulla hyvää jos lootaan laitetaan jauhis raakana ja makaroni keittämättä!

Vierailija
12/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä. En ole koskaan käyttänyt pihvejä makaroonilaatikkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi munat paistetaan ensin jos tekee omeletin mutta kakkutaikinaan ne laitetaan raakana? On mielestäni epähygieenistä käsitellä raakaa kananmunaa, suosittelen paistamaan sen ennen taikinaan lisäämistä (salmonella ei tartu kulhoon tai vispilään).

Vierailija
14/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei voi tulla hyvää jos lootaan laitetaan jauhis raakana ja makaroni keittämättä!

No kyllä sitä syö, ja on ainakin helppo, toisaalta minä en makaronilaatikkoa laske kovin herkulliseksi ruoaksi muutenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi munat paistetaan ensin jos tekee omeletin mutta kakkutaikinaan ne laitetaan raakana? On mielestäni epähygieenistä käsitellä raakaa kananmunaa, suosittelen paistamaan sen ennen taikinaan lisäämistä (salmonella ei tartu kulhoon tai vispilään).

Ja tämä on sama asia kuin aloitus? Omelettia harvemmin työnnetään pannulla paistamisen jälkeen uuniin?

Vierailija
16/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tiedä. En ole koskaan käyttänyt pihvejä makaroonilaatikkoon.

Luetun ymmärtäminen vähän hakusessa?

Vierailija
17/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

No koitappa tehä jauhelihapihvit paistetusta jauhelihasta, kun se on kovettunutta ja rasvat tirisseet pois niin eihän se pysy kasassa.

Vierailija
18/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksi munat paistetaan ensin jos tekee omeletin mutta kakkutaikinaan ne laitetaan raakana? On mielestäni epähygieenistä käsitellä raakaa kananmunaa, suosittelen paistamaan sen ennen taikinaan lisäämistä (salmonella ei tartu kulhoon tai vispilään).

Ja tämä on sama asia kuin aloitus? Omelettia harvemmin työnnetään pannulla paistamisen jälkeen uuniin?

Visualisoin ap:ta paistamassa jauhelihaa makaronilaatikkoon vs. yrittäessä liimailla jo paistettua jauhelihaa takaisin yhteen pihveiksi jotka murustuvat jo kättelyssä.

Vierailija
19/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ootteko koskaan syöny raakamakaroonilaatikkoa? Se se on hyvää!

Vierailija
20/24 |
15.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei voi tulla hyvää jos lootaan laitetaan jauhis raakana ja makaroni keittämättä!

No laitetaanhan sitä raakana kaalikääryleisiinkin esimerkiksi. Ja keittyyhän se makaroni uunissa.