Mitkä ovat mökkiruokasuosikkejanne?
Googlettelin, mutta en innostunut niistä couscoussalaateista, mitä siellä tarjottiin.
Ollaan lähdössä viikoksi mökille ja koitan miettiä helpohkoja aterioita. Joku paisti tehdäön leivinuunissa ja sitruunapasta nyt ainakin🤔
Kerrohan omat suosikkisi niin kokoan niistä meidän ruokalistan. Kaksi kaikkiruokaista aikuista siis.
Kommentit (19)
Grillissä possua, lohta, ankkaa ainakin tulee tehtyä suht usein.
Meillä syödään mökillä kalaa lähes joka päivä. Keitetään perunat, savustetaan kalat ja tehdään salaatti. Välillä kokataan kasvispastaa tai valmiista soseesta kasvissosekeittoa. Joka toinen päivä käydään Nilsiässä lounaalla ja Artomarketissa täydennysostoksilla.
Vierailija kirjoitti:
Meillä syödään mökillä kalaa lähes joka päivä. Keitetään perunat, savustetaan kalat ja tehdään salaatti. Välillä kokataan kasvispastaa tai valmiista soseesta kasvissosekeittoa. Joka toinen päivä käydään Nilsiässä lounaalla ja Artomarketissa täydennysostoksilla.
Joo, sen unohdin kirjoittaa, että me ei ehkä käydä nyt kaupassa ollenkaan välillä. Joten kalaa ei tällä kertas syödä kuin ehkä mahdollisesti eka päivänä. Kalaruuat on kyllä parhaita😍
Pyritaan grillaamaan mahdollisimman paljon (lihaa, kalaa, kanaa, joskus makkaraakin) ja siihen kylkiaisiksi yleensa vaan salaattia ja tietysti grillattuja kasviksia kanssa.
Coleslaw on meidan yksi mokkisuosikki, samoin perunasalaatti. Molemmat sailyvat suht kauan jaakaapissa eli voi tehda kerralla isomman satsin, eika tarvi miljoonaa eri ainesosaa.
Me kun kalastetaan paljon niin ei-grillattavia on sitten tyyliin ahvenfileet tai silakkafileet pannulta, niitten kanssa muusi.
Naapurin vanhan herran pannukahvit ja muna.
Pizza on helppo mökkiruoka, jos on uuni käytettävissä. Tonnikala täytteeksi, jauhot mukaan vaikka muovirasiassa jollei niitä muihin ruokiin tarvita.
Tortillat on myös nopea ja joustava ruoka, voi soveltaa omien mieltymysten mukaisesti.
Jos olette lihan ystäviä, possun sisäfileestä saa nopeasti maukkaan aterian salaatin tai riisin oheen.
En minä kyllä ymmärrä miksei mökillä voisi tehdä mitä tahansa ruokaa. Miten se mökillä olo siihen vaikuttaa?
Vierailija kirjoitti:
En minä kyllä ymmärrä miksei mökillä voisi tehdä mitä tahansa ruokaa. Miten se mökillä olo siihen vaikuttaa?
Meilla ainakin tehdaan helpompia ruokia kuin kotioloissa, silla esim. mausteita on mokilla vahemman kaytossa kuin kotona. Toinen, mika vaikuttaa, on etta mokille paasee vain veneella, eli pitaa vahan rajoittaa miten paljon ostaa ruokaa etta kaikki mahtuu. Taman takia suositaan helppoja ruokalajeja, mihin ei mene kahtakymmenta ainesosaa. Ja tietysti kolmanneksi: kukaan ei halua viettaa kohtuuttomasti aikaa keittiossa, kun mokilla voi tehda niin paljon muutakin.
Vierailija kirjoitti:
En minä kyllä ymmärrä miksei mökillä voisi tehdä mitä tahansa ruokaa. Miten se mökillä olo siihen vaikuttaa?
Tottapa tuokin. Meillä on mökillä kuitenkin puolialkeelliset olot, joten en halua esim. hirveästi tiskiä tekeviä ruokia, kun ei ole juoksevaa vettä siellä.
Tässä on tullut hyviä vinkkejä, kiitos niistä. Ja kyllä vielä lisääkin voi laittaa.
ap.
Uunimunakas on yksi suosikki. Astian suojaa leivinpaperilla, niin ei tarvi tiskata. Merimiespihvi on myös osoittautunut hyväksi, siinä tulee koko ruoka kerralla. Erilaiset keitot toimivat myös. Lasagnen olen tehnyt kotona valmiiksi ja pakastanut sen. Sulatan sen hitaasti jääkaapissa, niin on parin päivän päästä ollut syötävissä mökillä. Jälkiruoaksi olen monta kertaa kasannut tiramisun tai juustokakun purkkiin. Helppo kuljettaa.
Lettujen paisto mökillä on ihan must! Taikinan voi tehdä isoon limupulloon jo kotona, se säilyy oikein hyvin muutaman päivän kylmässä. Ensin suolaiset täytteet (vaikka tuorejuustoon sekoitettua savukalaa, suolakurkkua ja omenaa mausteeksi) ja jälkkäriksi hillon ja kermavaahdon kanssa.
Tomaattikeitto valmiista murskasta, siihen hyvät ”roskat” päälle: pekonimuruja, kotona valmiiksi tehtyjä krutonkeja, valmista parmesaaniraastetta yms.
Suolainen pannari on myös helppo ja muunneltavissa omien suosikkien mukaan. Jos haluaa esim. jauhelihaa laittaa, sen voi paistaa ja maustaa jo kotona, pakastaa valmiina ja antaa sulaa hitaasti perillä. Juustoraastetta päälle.
Meillä ei juuri kotona makkararuokia syödä, mutta mökillä ne maistuvat. Kunnon uunilenkki tai siskonmakkarakeitto on harvoin syötynä ihanaa.
Jos on jälkiruokaihminen, mukaan voi kotona tehdä vaikka suklaamoussea ja pannacottaa, ne on helppo kuljettaa astioissaan, eivätkä kärsi parin päivän säilytyksestä.
Kiukaalla foliopussissa makkaraa ja sipulia, esikiehautettua kukkakaalia ja porkkanaa, kesällä uusia perunoita ja voita, kyytipojaksi jaffaa.
Savustettua lohta, muikkuja muussilla, salaatteja kuten Caesar tai Nizzan, patoja. Esim omena-kana- timjami- selleri- porkkanapata on oikein herkkua
Grillattua lihaa, vihanneksia ja perunaa. Keitetyistä perunoista tehdään seuraavana päivänä perunanyyttejä, joihin viipaloidaan perunaa ja kasviksia, joskus myös sieniä.
Muurikkapannulla pyttipannua ja wokkeja ja lettuja.
Tehdään myös pataruokia ja salaatteja ja kalaa monessa muodossa.
Ja kiuasmakkaraa.
Meillä mökille tuodaan vesi mukana, siellä ei ole kaivoa. Peseytyminen tapahtuu järvivedellä. Olemmekin ratkaisseet asian sillä, että otamme kotoa perus ruoanlaittotarvikkeet mukaan kannelliseen säilytyslaatikkoon, ja tuomme ne takaisin kotiin tiskikonepesuun.
Itsepyydettyä kalaa sesongin mukaan. Nyt on siikaa ja madetta, pienehköjä haukia kylmäsavukalana (ennen suolausta muutama päivä pakkasessa). Ahventa tietysti eri tavoilla ja kuhaa. Kesällä ja syksyllä paljon muikkua. Taimenta ja järvilohta jos sattuu tulemaan. Tiskilohia ei juuri tuu ostettua, ällörasvaisiksi lihotettuja ja pahanhajuisia kun ovat.
Vaihtelun vuoksi leivinuunissa pitkään haudutettua kasleria rai karjalanpaistia ja kanaa.
Kiitos kaikista vinkeistä. Erityisesti lasagne kotona-valmiiksi vinkki oli mainio. En jotenkin yhtään ole tajunnut, että toki jo kotona voisin valmistaa jotain valmiiksi.
Kiva, kun tämä ketju oli tällainen asiallinen ja informoiva :)
Lisää mökkiruokaan vinkkejä! Meillä mökki venematkan päässä. Laivo on ja uuni ja hella, leivon joskus rieskoja kun innostun.
Kaikkiruokaisia ollaan, kaksi aikuista.
Mitä varmoja suosikkeja teillä on?
Teen usein uuniruokia, laatikoita, perus karjalanpaistin sekä sitruunakanaa riisipedillä. Ja uunilohi aina yksi ateria.
Välipäivinä hyviä keittoja niin ei kyllästy noihin uunipatoihin...