Miksi punkkua kaadetaan lasiin vain lasin pohjalle?
Ruokaravintoloissa, jos tilaa viinin, saa takuulla tarjoilijan kaatamana vain 12cl. Sama toistuu fiinimmissä kyläilypaikoissa. Miksi?
Itse kaadan lasin täyteen.
Kommentit (52)
Ettei tulla känniin. Siinä on yli 10 %. Janoon juodaan vettä.
Kätevämpää olisi, kun olisi omat pullot ja voisi juoda suoraan pullonsuusta.
Laivan buffassa näkee piripintaan täytettyjä laseja.
Kyllähän sitä voi ravintolassa tilata vaikka pullon ja kyllä silloin kaadetaan enemmän kuin 12cnt
Vierailija kirjoitti:
Minä kaadan kotonani suoraan tuoppiin. Täällä ei tarvitse hienostella.
Tällä logiikalla minä juon olueni kotonani huoneenlämpöisenä tietenkin! Täällä ei tarvitse hienostella.
Ja hitto sen konjakin kanssa myös. Pikku liru vaan sinne lasin pohjalle, voi luoja. Eihän siitä tuu kuin vihaseksi.
Koska hinnoiteltu annos on 12cl. Minä olen saanut myös 24cl pyydettäessä, mutta tuplamaksu. Pyydä ensi kerralla pullot pöytään niin saat itse annostella.
Vierailija kirjoitti:
Ettei tulla känniin. Siinä on yli 10 %. Janoon juodaan vettä.
No joo, mut jos on ostanut koko pullon, niin juotuahan se tulee kuitenkin. Miksi olla koko ajan kaatamassa?
Samalla viini ilmaantuukin lasissa.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minä kaadan kotonani suoraan tuoppiin. Täällä ei tarvitse hienostella.
Tällä logiikalla minä juon olueni kotonani huoneenlämpöisenä tietenkin! Täällä ei tarvitse hienostella.
Huoneenlämpöistä kaljaa juon minä, koska mulle tulee kylmistä juomista piinaava hikka.
Voit tilata siltä tarjoilijalta enemmänkin, jos osaat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ettei tulla känniin. Siinä on yli 10 %. Janoon juodaan vettä.
No joo, mut jos on ostanut koko pullon, niin juotuahan se tulee kuitenkin. Miksi olla koko ajan kaatamassa?
Samalla viini ilmaantuukin lasissa.
Ap
Karahvi on sitä viinin henkäilyä varten.
n-53 kirjoitti:
Kätevämpää olisi, kun olisi omat pullot ja voisi juoda suoraan pullonsuusta.
Niin, silloinhan voi pitää etiketistä kiinni (edes kerrankin)...
Nykyään on laillista tilata vaikka 5 pulloa kerralla. Siitä annostelet sitten itse. Tonkassa ei taida ravintolassa saada viiniä.
No kertokaa nyt alapeukuttajat, miksi viiniä tarjoilija kaataa vain hiukan lasin pohjalle? Siis kyse on ravintolasta, jossa on jo ostettu ruokailulle kokonainen pullo.
Ap
Vierailija kirjoitti:
n-53 kirjoitti:
Kätevämpää olisi, kun olisi omat pullot ja voisi juoda suoraan pullonsuusta.
Niin, silloinhan voi pitää etiketistä kiinni (edes kerrankin)...
Niinpä, tätä ei varmaan jonnet tajuu.
Koska sitten sitä voi pyöritellä ja huljutella, jolloin viinin aromien pitäisi tulla paremmin esille.
n-53 kirjoitti:
Kätevämpää olisi, kun olisi omat pullot ja voisi juoda suoraan pullonsuusta.
Eikö olisi ekologisempaa juoda suoraan tynnyristä?
Vierailija kirjoitti:
No kertokaa nyt alapeukuttajat, miksi viiniä tarjoilija kaataa vain hiukan lasin pohjalle? Siis kyse on ravintolasta, jossa on jo ostettu ruokailulle kokonainen pullo.
Ap
Se ensimmäinen tippa pohjalle on maistamista varten, onko viini kelvollista... Sitten kun olet hyväksynyt viinin, niin sitten kaadetaan enemmän.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ettei tulla känniin. Siinä on yli 10 %. Janoon juodaan vettä.
No joo, mut jos on ostanut koko pullon, niin juotuahan se tulee kuitenkin. Miksi olla koko ajan kaatamassa?
Samalla viini ilmaantuukin lasissa.
Ap
Vastasitkin tässä alkuperäiseen kysymykseesi. Lasit ovat isoja ja määrät pieniä, etenkin punaviineissä juuri siksi, että sen viinin halutaan ilmaantuvan. Ilmaaminen saa viinin aromit paremmin esiin ja maku muuttuu pehmeämmäksi, vivahteikkaammaksi ja syvemmäksi. Ravintoloissa käytetään isoja laseja siihen, sillä harvemmin on mahdollista avata pulloa paria tuntia ennen juomista.
Minä kaadan kotonani suoraan tuoppiin. Täällä ei tarvitse hienostella.