Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten tehdään täydellinen pizza?

Vierailija
12.12.2019 |

Erityisesti taikina. Siippani fanittaa pizzaa ihan kauheasti, mutta kiellän ostamasta mitään pakastepaskaa, ja pizzeriasta maksaa aika paljon eikä laatu välttämättä siinäkään ole hyvä. Hallitsen kaikki muut osa-alueet kuten hyvä tomaattikastike, mutta taikinan kanssa on aina ollut vaikeuksia. Paisuu liikaa vaikka vähän hiivaa ja sellainen pullamainen koostumus. Auttakaa.

Kommentit (35)

Vierailija
1/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiks palsta laita ruokaa ollenkaan? Auttakaa nyt.

Vierailija
2/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

:( ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ratkaisevia asioita 

1) Vaivaa riittävästi eli käsin vaivaten vähintään kolmen biisn ajan eli vähintään kymmenen minuuttia

2) Anna nousta rauhassa ja pitkään (kokeile joskus laittaa taikina kylmäkaappiin yön yli nousemaan)

2 dl nestettä

5 dl hyviä vehnäjauhoja (pitsa vaatii gluteenia, jotta taikinasta tulee hyvää)

,5 tl suolaa

himppu sokeria

noin 1/3 paketti tuorehiivaa

3 rkl öljyä 

Vierailija
4/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heitä se seinään...  vai oliko se keitettyä spagettia, jota heitettiin seinään, kun kokeillaan kypsyys? Noh, ei se niin tarkkaa ole. Valitsen ensimmäisen vaihtoehdon.

Vierailija
5/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

- Lempparijauhot pohjaan

- Lempparipäälliset päälle

= Täydellinen pizza

Niin minä sen teen.

Vierailija
6/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ratkaisevia asioita 

1) Vaivaa riittävästi eli käsin vaivaten vähintään kolmen biisn ajan eli vähintään kymmenen minuuttia

2) Anna nousta rauhassa ja pitkään (kokeile joskus laittaa taikina kylmäkaappiin yön yli nousemaan)

2 dl nestettä

5 dl hyviä vehnäjauhoja (pitsa vaatii gluteenia, jotta taikinasta tulee hyvää)

,5 tl suolaa

himppu sokeria

noin 1/3 paketti tuorehiivaa

3 rkl öljyä 

Oliskohan se salaisuus tuossa yön yli jääkaapissa? Koska olen tehnyt satoja pizzataikinoita ihan noilla spekseillä, mutta aina lopputulos on pullanmakuinen pizza = hiiva ja taikina vie niin paljon kokonaisuudestsa että täytteet jää sivuosaan. Liikaa hiivaa? Taikina kaulittu liian vähän? Haluaisin sellaisen rapean ja ei liikaa huomiota herättävän pohjan. Mut ei tuu rapeaa kun tulee sellainen ylipaisunut hiivainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ei laita hiivaa ollenkaan?

Vierailija
8/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makuasioitahan nämä, mutta vilpittömiä ylistyksiä olen saanut omastani. 

Taikinan pohja on ihan vakio. Sen löydät googlaamalla. Niin ohuesti laitat sitä voidellulle pellille, että pelti suunnilleen kuultaa läpi. Nousee sen verran paistettaessa, että pohjasta tulee säämiskämäinen. 

Pidä pohjaa mari minuuttia uunin alatasolla huippuasteissa ja sitten lisää päälliset:  parasta, jos tomaatti on ihan itse tehty eli haudutettu mitkään tuoreista tomaateista, valkosipulia jos tykkää ja oreganoa ja basilikaa. 

Päällysteitä (olivat mitä tahansa), niin hyvin ohuesti. Yleensä kaikki tekevät sen virheen, että lopputulos on kuin jokin suolainen piirakka. 

Juusto tietysti ennen muita ja ohuesti on avainsana. Makuasia ja riippuu muista lisukkeista, että onko voimakkaampaa vai miedompaa. 

Valion raastettu Mozzarella on perushyvää varsinkin, jos muissa täytteissä on voimakkaampi maku esim. salamia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarvitaan ananasta ja anjovista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkoipas tehdä mieli.. no, ehkä huomenna palkkapäivänä, kun tilillä ei ole 0,30€.

Vierailija
12/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aloituksesta päätellen olet saituri. Joten tässä sulle saiturin pitsa: Levitä pitsataikinan päälle hernekeittoa ja käy lainaamassa naapurilta juustoa siihen päälle. Jos taas olet köyhä, niin pahoittelen kommenttiani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Makuasioitahan nämä, mutta vilpittömiä ylistyksiä olen saanut omastani. 

Taikinan pohja on ihan vakio. Sen löydät googlaamalla. Niin ohuesti laitat sitä voidellulle pellille, että pelti suunnilleen kuultaa läpi. Nousee sen verran paistettaessa, että pohjasta tulee säämiskämäinen. 

Pidä pohjaa mari minuuttia uunin alatasolla huippuasteissa ja sitten lisää päälliset:  parasta, jos tomaatti on ihan itse tehty eli haudutettu mitkään tuoreista tomaateista, valkosipulia jos tykkää ja oreganoa ja basilikaa. 

Päällysteitä (olivat mitä tahansa), niin hyvin ohuesti. Yleensä kaikki tekevät sen virheen, että lopputulos on kuin jokin suolainen piirakka. 

Juusto tietysti ennen muita ja ohuesti on avainsana. Makuasia ja riippuu muista lisukkeista, että onko voimakkaampaa vai miedompaa. 

Valion raastettu Mozzarella on perushyvää varsinkin, jos muissa täytteissä on voimakkaampi maku esim. salamia. 

Niin eli pohja on *todella* ohut? Näin vähän epäilinkin. Joissain yt-videoissa näin myös että pohjaa voidellaan oliiviöljyllä. Ehkä pitää kokeilla.

Vierailija
14/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo yön yli nostatus on hyvä idea. Ja jauhoina kannattaa käyttää durum- tai ns. 00-jauhatusta. Hiivaa vähemmän, mutta pitää sitä olla kuitenkin. Pitkä ja tehokas vaivaaminen. Uuniin kova lämpö, täytteessä parempi laatu kuin määrä. Pizzakivi on hyvä alusta tehdä (sellainen uunissa valmiiksi lämmitettävä, jolloin pohjakin paistuu nopeammin ja tulee rapeampi). Mut jos ei ole pizzakiveä niin edes pelti valmiiksi kuumentumaan ja sit varovasti siirtää pizzan leivinpaperilla kuumalle pellille. 

Itse hifistelen tomaattikastikkeen kanssa, eli hauduttelen sipulia, valkosipulia, basilikaa, oreganoa, suolaa, pikku tippa balsamicoa ja oliiviöljyä  kattialssa tuntikausia ja sit surautan sauvalla sileäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuo yön yli nostatus on hyvä idea. Ja jauhoina kannattaa käyttää durum- tai ns. 00-jauhatusta. Hiivaa vähemmän, mutta pitää sitä olla kuitenkin. Pitkä ja tehokas vaivaaminen. Uuniin kova lämpö, täytteessä parempi laatu kuin määrä. Pizzakivi on hyvä alusta tehdä (sellainen uunissa valmiiksi lämmitettävä, jolloin pohjakin paistuu nopeammin ja tulee rapeampi). Mut jos ei ole pizzakiveä niin edes pelti valmiiksi kuumentumaan ja sit varovasti siirtää pizzan leivinpaperilla kuumalle pellille. 

Itse hifistelen tomaattikastikkeen kanssa, eli hauduttelen sipulia, valkosipulia, basilikaa, oreganoa, suolaa, pikku tippa balsamicoa ja oliiviöljyä  kattialssa tuntikausia ja sit surautan sauvalla sileäksi.

Käytätkö punaviiniä tai lihanpalaa kastikkeen teossa?

Vierailija
16/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla oli myös ennen se ongelma että pohjasta tuli liian paksu ja pullamainen. Ratkaisin asian yksinkertaisesti puolittamalla taikinan, eli siitä "pellillisen" ohjeesta saa kaksi pellillistä. Muita niksejä en ole tarvinnut kuin kuuma uuni ja ohut pohja, nam.

Vierailija
17/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikeaoppista pizzan tomaattikastiketta ei keitetä, italialaisten mukaan se pilaa kastikkeen raikkauden. Olen itsekin aina ajatellut, että hyvä kastike syntyy keittämällä pitkään, vasta vähän aikaa sitten törmäsin tähän näkemykseen.

Vierailija
18/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hapanjuuripohja on paras! Mutta sen tekemiseen tarvitset tietenkin elävää juurta, mikä onkin vähän isompi ja työläämpi homma.

Vierailija
19/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Italiassa eräs italialainen sanoi, että kaikki kulminoituu oliiviöljyyn. Tomaattikastikkeen sekaan pitää sekoittaa erittäin hyvää sellaista.

Minä en ole suurin hifistelijä, eli ei tämä täydellistä ole, mutta kehuja saan: Muttin pizzasauce peltipurkissa on minun mielestäni parasta. Päälle aina pepperonisalamia. Mozzarellaraastetta kahteen kerrokseen, eli tomaattikastikkeen päälle sekä kaikkien lisukkeiden päälle. Kaikki muu on toissijaista.

Vierailija
20/35 |
12.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hapanjuuripohja on paras! Mutta sen tekemiseen tarvitset tietenkin elävää juurta, mikä onkin vähän isompi ja työläämpi homma.

Kerrohan lisää!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kolme kolme