Mitä pahaa tonnikalassa ja riisissä on?
Kommentit (20)
Tee nyt edes tonnikalasta kastiketta mustien olivien kanssa ja keitä pastaa seuraksi.
Se mitä ostat purkissa ei ole tonnikalaa vaan boniittia.
Ei mitään, varsinki jos heittää sekaan vähän aiolia tai sushietikkaa. Nam.
Vierailija kirjoitti:
Tee nyt edes tonnikalasta kastiketta mustien olivien kanssa ja keitä pastaa seuraksi.
Oliivit on pahoja.
Tonnikalakastike on ok. Oliviöljyä, sipulia, valkosipulia, tomaattimurskaa, suolaa, fondia, sokeria, pippuria, tuoretta basilikaa. Lopuksi hyvälaatyista abba tonnikalaa.
Mielummin purkkilohta ja ohraa/täysjyväpastaa.
Jos nyt ei ihan pahaa mutta riisi roudataan ulkomailta ja sisältää tavanomaista enemmän arseenia. Maidon ja nahantuotannon ohella tuotettu naudanliha on ilmasto-ongelma mutta viherhiippojen mukaan kaukaa tuotu riisi ei - logiikka?
Haistakaa vittu, sellaista ķàméļínpàšķá hengitystä ja vittua.
Siis pelkkää keitettyä riisiä ja purkkotonnikalaa? Maustatteko edes millään?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee nyt edes tonnikalasta kastiketta mustien olivien kanssa ja keitä pastaa seuraksi.
Oliivit on pahoja.
Eihän ne maistu juuri miltään.
Tonnikala on iskukuumennettua eli tuskin tekee hyvää herkille rasvoille
Vierailija kirjoitti:
Se mitä ostat purkissa ei ole tonnikalaa vaan boniittia.
Paitsi, että boniitti on tonnikala. Jos tarkoitat aitotonnikalaa, niin niitäkin saa kyllä purkissa lähikaupastakin.
Voisin ymmärtää paistetun riisin ja tonnikalan. Tietty vihanneksia myös ja mausteita. Kuuma pannu ja rapea tulos. Ihan lopuksi se tonnikala sekaan. Sopii esim paprika, kesäkurpitsa, sipuli.
Vierailija kirjoitti:
Jos nyt ei ihan pahaa mutta riisi roudataan ulkomailta ja sisältää tavanomaista enemmän arseenia. Maidon ja nahantuotannon ohella tuotettu naudanliha on ilmasto-ongelma mutta viherhiippojen mukaan kaukaa tuotu riisi ei - logiikka?
EU:ssa kulutetusta riisistä suurin osa on italialaista.
Tonnikala ja riisi yhdistelmään kannattaa lisätä jotain pakastevihanneksia kuten herne-maissi-paprikaa ja tietysti maustaa kunnolla vaikkapa currylla tai chillillä. Vaihtoehtoisesti voi myös kokeilla tonnikalan ja pakastevihannesten kanssa jotain makaroneja tai nuudeleja.
Itsellä tonnikala ja riisi menee lähinnä kylmänä kun teen onigireita jämäriiseistä. Vähän mjoneesia ja vaikka wasabia, chiliokastiketta tai mitä päähän sattuu pälkähtämään sekaan. Nori arkin päälle läiskäistään riisiä, jonka sisälle täytettä, riisi rutistetaan palloksi ja kääräistää levä päälle. Kolmioksi taittuu ihan hyvin. Ihan Japanilaisten arkinen välipala, ilman turhia hifistelyjä.
Se on pahaa.