Yliopisto? Unicafen Pihlajamellä ei hajuakaan naudan nurmirehuista ja vaan naudanlihan kielsi:)
Toki voi kieltää vaikka mitä perustelemattakin, mutta kun perustelee, niin perustelee sitten oikeilla luvuilla. Tämmöinen opiskelijaravintola hatusta vedettyine perusteluineen alentaa Yliopiston arvostusta.
Pihlajamäki googlettaa naudan syömiä rehuja ja tekee päätöksiä sen perusteella:) Olisi hauskaa, mutta kun on Yliopisto takana niin hauskuus loppuu siihen.
Kommentit (94)
Pitääkin lähteä herkuttelemaan naudanlihatortilloilla.
Ei ihme, että osa ihmisistä ei usko koko asiaan, eli ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen, kun ei edes yliopisto pysty perustelemaan päätöksiään oikeilla luvuilla.
Kunnon naudanlihan osuus kyllä varmaan ollut olematon tähän mennessäkin Unicafen ruuissa. Harvoista työpaikkojen lounaspaikoistakaan saa kunnon naudanlihaa juuri koskaan.
Niin paljon kuin puhutaan valeuutisista, niin yliopiston ruokalakaan ei kykene seulomaan totuutta esiin suomalaisen naudan ruokavaliosta.
Miten tähän on tultu?
No pääasia on, että syyllinen ilmastonmuutokseen on löytynyt lehmästä, eikä esim. lentomatkustaminen niinkään haittaa. Eikö Suomesta voisi hävittää lehmät kokonaan, jotta ilmasto pelastuisi??
Miksi oletat, että Unicafen nykyisin käyttämä naudanliha on suomalaista? Todennäköisemmin se on ulkomailta tuotua halpalihaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei noilla perusteluilla ole mitään väliä, tällaiset päätökset ovat ideologisia, eivät rationaalisia.
Näinhän se on.
Pelkkiä totuuteen perustumattomia tunnereagtioita.
Joutuu kuitenkin naurunalaiseksi vakavemmissa piireissä, kun suoltaa suustaan mitä tahansa, kuten Pihlajamäkikin tekee.
Ja tilalle tulee poltetussa sademetsässä kasvatettua soijapihviä?
Vierailija kirjoitti:
Miksi oletat, että Unicafen nykyisin käyttämä naudanliha on suomalaista? Todennäköisemmin se on ulkomailta tuotua halpalihaa.
Mä tiedän, että se on. Ruokailen ja olen ollut töisssä siellä. Mutta kyllä: liiketoimintajohtaja on kyllä täysin ulapalla koko keskustelussa.
Suurin osa niin liha- kuin lypsykarjan ruokinnasta tulee nurmista Suomessa. Noissa yon nurmiluvuissa ei taida edes olla mukana nurmisäilörehu, tuttavallisesti AIV?
Koska nauta pystyy käyttämään ravinnokseen nurmea ja nurmirehuja, toisin kuin esim sika, niin sitä kannattaa ruokkia nimenomaan sillä koska nurmi tuottaa paljon enemmän, edukkaammin ja helpommin ruokintasatoa kuin viljapelto.
Vierailija kirjoitti:
Miksi oletat, että Unicafen nykyisin käyttämä naudanliha on suomalaista? Todennäköisemmin se on ulkomailta tuotua halpalihaa.
Ei tarvitse olettaa, kun lukee tuon linkatun jutun.
Yliopistoväki ei työskentele ruokaloissa, tiedemaailmalla ei ole mitään tekemistä asian kanssa ap hyvä.
Häpeän koko liiketoimintajohtajan lausuntoa. Se ei tiedä asiasta mitään ja on hätäisesti googlannu jotain mitä ei kuitenkaan ymmärrä.
"IS SOITTI Unicafen Pihlajamäelle uudestaan ja kysyi, tarkoittiko hän luonnonlaitumella olevia nautoja. Hän myönsi, että ei ole ”omalla erikoisosaamisalueellaan”.
– Nurmiruokintaa kyllä harjoitetaan ymmärtääkseni pienissä määrin. Julkisessa keskustelussa on viitattu paljon siihen, että suomalaisen naudan hiilijalanjälki on merkittävästi alhaisempi. Tiedän että on kokeiluja, joissa on saatu naudan hiilijalanjälki aivan eritasoiseksi kuin tavallisella naudalla, mutta näiden osuus on hyvin pieni.
– Jos puhutaan naudoista, jotka saavat myös nurmea ravinnokseen, luku on toki suurempi. Olen kuitenkin juuri kuullut, että noin neljä prosenttia tavallisen naudan ravinnosta muodostuu nurmesta ja loppu tulee perusrehusta. Toki jos nämä lasketaan nurmiruokituiksi, prosentit ovat aivan erilaisia. Nautojen, jotka ovat kokonaan nurmella, osuus nautakarjasta on todella pieni.
Suomessa kasvatetaan myös 100 % nurmiruokittua nautaa. Koska nurmi voi sitoa merkittäviä määriä hiiltä, päästään tällä tuotantotavalla ymmärtääkseni merkittävästi pienempään kokonaishiilijalanjälkeen. Nautojen kuivaravinnosta on ymmärtääkseni juurikin Luken mukaan vain 4 % nurmea eli tällä hetkellä kyse on varsin vähäisestä osuudesta.”
Vierailija kirjoitti:
Miksi oletat, että Unicafen nykyisin käyttämä naudanliha on suomalaista? Todennäköisemmin se on ulkomailta tuotua halpalihaa.
Todennäköisemmin?
Ajattelitko ettei Pihlajamäkikään tiedä mistä naudanliha johtamaansa ruokalaan tulee?
Lisäksi on alkanut väärin luvuin kommentoimaan suomalaisen naudan syömisiä ja päästöjä.
Unicafe on ruokalaketju, ei yliopisto sen asioita päätä.
Vierailija kirjoitti:
Miksi oletat, että Unicafen nykyisin käyttämä naudanliha on suomalaista? Todennäköisemmin se on ulkomailta tuotua halpalihaa.
Koska sanoi sen olevan kotimaista, mutta luotettavuus kun on tätä luokkaa niin...
Vierailija kirjoitti:
Unicafe on ruokalaketju, ei yliopisto sen asioita päätä.
UniCafen omistaa HYY eli opiskelijat.
Vierailija kirjoitti:
Olen kuitenkin juuri kuullut, että noin neljä prosenttia tavallisen naudan ravinnosta muodostuu nurmesta ja loppu tulee perusrehusta.
Mitähän se kuvittelee sen "perusrehun" olevan?
"
Ei noilla perusteluilla ole mitään väliä, tällaiset päätökset ovat ideologisia, eivät rationaalisia.