Gluteeniton bravuurisi kahvipöydässä?
Sellainen, mikä maistuu kaikille ja gluteenittomuutta ei huomaa.
Kommentit (18)
Pavlova, kääretorttu perunajauhosta. Kaveri teki sitruunamuffinsseja mitkä oli hyviä.
Pavlova, mielellään passionhedelmää päälle.
kuten edellä, pavlova tai kääretorttu. Juustokakkukin onnistuu hyvin käyttämällä gluteenittomia digestive-keksejä tai muita keksejä pohjana.
Mokkapalat, resepti myös vegaaninen
Juustokakku. Pohja gluteeniittomista digestive- tai muista kekseistä.
Juustokakku gluteenittomalla keksipohjalla. Eroa ei mielestäni huomaa normaaliin. Jälkiruokabravuurini on oikeastaan sitruunasorbetti, mutta se ei sovi kahvin kanssa.
Kaikki keksipohjalle tehdyt kakut, sekä paistetut että hyydytetyt. Ja karamelli-kaurakakkuset, tehdään gluteenittomista kaurahiutaleista. Jauhotin suklaakakku (jonka voi myös paistaa brownieiksi)
Gluteenittomista jauhoista tehty pätkiskakku tai pätkismuffinsit. Pätkis toki valmistetaan samassa tehtaassa kuin viljoja sisältäviä tuotteita eli siinä on pienen pieni kontaminaatiomahdollisuus mutta itse keliaakikkona olen syönyt pätkistä ilman ongelmia.
Haluaisiko kukaan jakaa reseptejään noihin yllämainittuihin? 😀
Melkein kaikissa muissa ohjeissa vehnäjauhon voi korvata perunajauholla paitsi pullassa. En tiedä voiko oikeasti, mutta itse olen korvannut. En tiedä miltä maistuisi siis vehnäjauhoihin tehtyinä, mutta hyviä ovat olleet näin.
En tee muuta kuin täytekakkuja joskus. Niitä pyydetään perhejuhliin. Ei minulla varmaan ole mitään erityistä bravuuria. Gluteenittomuus on vähän tylsää, olen itse.
Kaikki leivonnaiset paitsi pullat. Mutakakku, kinuskikakku, britakakku, piirakat...