Voiko paljo juustonsyönti (kova rasva) olla vaarallista, vaikka olisi hoikka ja terve?
Olen todella addiktoitunut juustoon. Rakastan sen syömistä, en voi mennä päivääkään syömättä juustoa. Laitan sitä munakkaaseen, leivän päälle, kastikkeisiin, tai vain raastan minkä vain ruoan päälle. En osaa ihan tarkasti sanoa paljonko sitä syön grammoissa, en ole mitannut. Mutta sellainen kilon paketti ei minulla taida koskaan viikkoa kauempaa kestää. Syön juustoa monta kertaa päiväsäs.
Mietin että pitäisikö minun olla huolissani kovasta rasvasta jota saan? Olen hyväkuntoinen, hoikka (166cm 56kg), harrastan liikuntaa joka päivä jne.
Onko kuitenkin mahdollista, että verisuoneni tukkeutuvat parasta aikaa, vaikka olenkin ulospäin terve? Vai onko ateroskleroosi ym. taudit aina yhteydessä lihavuuteen ja liikkumattomuuteen?
Voinko huoletta syödä tähän malliin, jos se ei aiheuta minulle lihomista?
Kommentit (32)
Voi jos sulla sellaset geenit. Olen myös liikunnallinen ja hoikka ja kolesteroli on 6.8. Juustot ym. kovat rasvat jouduin jättämään.
Suosittelen muuttoa Tanskaan. Siellä saa syödä juustoa. Täällä jo kahdesta viipaleesta per päivä tulee sanomista.
Et voi syödä. Verisuonten tukkeutuminen ja muut terveysongelmat eivät näy päällepäin.
Ateroskleroosia on myös hoikilla ihmisillä.
En usko, että kolesteroliani on koskaan mitattu. Olen aina ollut hyvin terve joten ei vain ole tullut käytyä juurikaan lääkärissä eikä missään tutkimuksissa. Nyt olen 27v. Voisinko saada tuon kolesterolin mitattua vain varaamalla aikaa terveyskeskukseen? Vai missä yhteydessä sitä yleensä mitataan? Ap
Voi. Itse olen reilusti ylipainoinen, mutta kolesteroli on silti hyvin alhainen, eli voi myös olla, että jollekkin lihavalle taas ei ole niin vaarallista, ainakaan kolesterolin puolesta.
Kovan rasvan saanti juustosta vähenee huomattavasti (jopa puoleen), kun vaihdat juuston 17-prosenttiseen juusto on (vaikka 17 % Emmentaaliin).
Juu, ei voi.
Itse urheilen reippaasti ja olen hoikka, mutta niinpä vaan oli kolestroli 6,4 ( 5 saisi olla )
Juusto kuului myös omiin lemppareihin.
Älä vaihda. Maitorasva on terveellistä. Maailman Sydänliiton puheenjohtaja on jo todennut, että pitkään haukuttiin väärää puuta. Kyllä täälläkin voitaisiin jo hieman päivittää tietoja.
Vierailija kirjoitti:
Ateroskleroosia on myös hoikilla ihmisillä.
Mikä näitä hoikkia ihmisiä yhdistää? Juuston syöminen?
Kuten muutkin ovat sanoneet, kolesteroli voi nousta ja verisuonet tukkeutua. Yksilöllistä kuitenkin vissiin, kuinka paljon vaikuttaa. Kilo juustoa viikossa kuulostaa kyllä paljolta. Keksisitkö joitain korvaavia tuotteita, jolloin saisit käyttöä vähennettyä? Entä vähärasvaisempaan juustoon siirtyminen? Kyllä se onnistuu vaikka ymmärrän tuskan, itse olen vähentänyt merkittävästi PepsiMaxin käyttöä hampaiden kulumisen vuoksi, vaikka olen ollut siihen addiktoitunut :D Välillä pitää vain ajatella järjellä ja tehdä valintoja, jotka ei tunnu kivoilta. Pätee kyllä sinänsä moneen muuhunkin asiaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ateroskleroosia on myös hoikilla ihmisillä.
Mikä näitä hoikkia ihmisiä yhdistää? Juuston syöminen?
Sokeri.
"Paljo"? Et oo tosissas. Miten olisi "runsas"?
Voi kun joskus lukisitte laadukkaita tutkimuksia ja uutisia maailmalta, niin osaisitte päivittää tuon rasvakammonne siihen myrkkyyn, joka oikeasti tappaa. Sokeri. Luonnosta saatavat rasvat (maitorasva, voi, oliiviöljy, pähkinät, kookosöljy, rasvainen liha ja kala) eivät ole vaarallisia. Keinotekoisesti tuotetut margariinit ja teolliset siemenöljyt (mm. rapsi, rypsi, auringonkukka) sekä transrasvat sen sijaan ovat vaarallisia. Näihin kun lisätään runsas sokerin ja muiden nopeiden hiilihydraattien käyttö, niin tulee sairauksia ja tukkeutuneita valtimoita.
Ja jokainen, joka tätä alapeukuttaa, saa luvan mennä sivistämään itseään.
Pohdin samaa kuin ap, sillä olen hoikka/hyväkuntoinen ja pidän itsekin paljon erilaisista juustoista, esim. homejuustoa söisin ainakin kerran viikossa, jos vain olisi varaa (ja jos en olisi huolissani juustojen vaikutuksesta terveyteen). Suvussa on paljon sydän- ja verisuonisairauksia ja korkeaa kolesteroliakin esiintyy parilla melko nuorella iällä. Toisaalta ravinnossani ei ole paljoa muita kovan rasvan ja kolesterolin lähteitä kuin nämä juustot, joten voi olla, että satunnainen herkuttelu ei haittaa niin paljon. Mietin vaan, että minkä ikäisenä kehtaa mennä lääkärille testauttamaan kolesteroliarvonsa, onko alle 25 vuotiaana liian nuori :D
Vierailija kirjoitti:
On vaarallista.
Onko uskottavaa teoriaa kun tutkijat määrittelevät normaaliksi,luonnolliseksi kolesteroliksi tason jota EI OLE KENELLÄKÄÄN ja joka EI OLE EDES MAHDOLLINEN? Oikea ratkaisu on huolehtia antioksidanteista ja kalarasvoista jotka estävät kolesterolin tarttumisen suonenseinämiin.
Minäkään en säästele maitoperäisessä rasvassa. Kokonaiskolesterolini on eriomainen ja sen lisäksi hyvän kolesterolini määrä on korkeampi kuin monella muulla.
Keho tarvitsee rasvaa, aivot tarvitsevat rasvaa.
No ei sitä kolesterolia saa sinne alle kolmeen jota "asiantuntijat" (lääketeollisuus)vaativat.Juustoista ei ole löydetty oletettuja haittoja vaikka on kovasti etsitty.
Rasvainen (lähes) laktoositon juusto on superruokaa. Herkullista ja terveellistä, ei aiheuta vatsavaivoja kellekään. Äärivegaanit ovat eri mieltä, mutta heiltä hampaat tippuu pian.
On vaarallista.